ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
HABERLER>ASAYİŞ
21 Şubat 2015 Cumartesi - 02:05

Ala, Güvenlik Paketi’ni değerlendirdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, vatandaşların İç Güvenlik Paketi'ne desteğinin yüzde 80 civarında olduğunu açıkladı.

Ala, Güvenlik Paketi’ni değerlendirdi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, vatandaşların İç Güvenlik Paketi'ne desteğinin yüzde 80 civarında olduğunu açıkladı. Polise sokakta ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Ala, bu reforma ülkenin ihtiyacı olduğunu ifade etti. İhtiyacın yarısı kadar komiser yardımcısı, beşte biri kadar komiserin olduğunu kaydeden Ala, yedide biri kadar da başkomiserin olduğunu belirtti.
2. REFORM EYLEM GRUBU (REG) TOPLANTISI
2. Reform Eylem Grubu (REG) toplantısı, Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Toplantıya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanısıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.
Toplantı sonrası basın mensuplarının “İç Güvenlik Paketi” ile ilgili sorusu üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala;  "Yasa tasarısı hazırlarken muhalefetin memnuniyetini esas alarak değil milletin memnuniyetini esas alarak hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.
Milletin problemine "çözüm olsun" diye yasa tasarısı hazırladıklarını vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, söz konusu tasarıya milletten yüzde 80'lere varan destek geldiğini kaydetti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, tasarıda molotofkokteyli atanları engellemeye yönelik düzenlemeler olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Ambulansta hastalar hastaneye giderken, ambulansları yakanları engellemeye yönelik düzenlemeler var. Öğrencilerimiz, çocuklarımız, vatandaşlarımız belediye otobüslerinde seyahat ederken, onlara molotof atmaya çalışanlarla ilgili düzenlemeler var. Nitekim daha önce çok elim hadiseler oldu bu ülkede, insanlar yandı, yakıldı bunları engellemeye yönelik düzenlemeler var. Okullarımızın, camilerimizin, öğrencilerimizin kaldığı yurtların etrafında eroin, bonzai, uyuşturucu satanları gözaltına almaya yönelik düzenlemeler var. Vatandaşımızın, esnafımızın alışveriş yapma özgürlüğü, vatandaşımızın seyahat etme özgürlüğü, işyerine ve okula gitme özgürlüğü yok mu? Çocuklarımızın uyuşturucuyla karşılaşmadan okulunu bitirme özgürlüğü, hakkı yok mu? Ailelerin bunlardan emin olma hakkı yok mu?"
DÜZENLEMELER
Pakette, hırsızın ve yankesicinin, vatandaş şikayet ettiğinde suçüstü halinde derhal gözaltına alınmasına yönelik de düzenlemeler bulunduğuna değinen İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Evinde hırsızlık yapılmış vatandaşımızın, 'Karakola gel, senin evinde hırsızlık yapıldığına dair ifade ver' anlayışının yerine, gidip evinde, iş yerinde şikayetini polisin, jandarmanın alabilmesini sağlayan düzenlemeler var" diye konuştu. Yerinde ifade alınmasına yönelik bu uygulamanın genelgeyle hayata geçirildiğini hatırlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, üç ayda 100 bin kişinin bundan yararlandığını vurguladı.
GÜVENLİK PAKETİ
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İç Güvenlik Paketi'nde, molotof saldırısıyla vatandaşın evini, iş yerini, araçlarını yakanların bunları tazmin etmesine yönelik düzenlemelerin de yer aldığını bildirdi. Bu düzenlemelerden herkesin memnun olması gerektiğini ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, vatandaştaki desteği görünce bunu sabote etmeye yönelik bazı ittifaklar gördüklerini kaydetti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, tasarıda nüfusla ilgili düzenlemelerin de bulunduğuna değinerek, kişinin soy ismindeki yanlışlığı ya da kamuoyunda hoş karşılanmayan değişik soyisimlerin düzeltileceğini bildirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, kişinin bunun için bir yılını verip dava açmasına gerek kalmadığını, bir dilekçeyle kolaylıkla bu değişikliklerin yapılacağını dile getirdi. Paketle ehliyet ve pasaportun polis yerine nüfusta verilmesinin sağlanacağını anlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, polise sokakta, eroin ve hırsızlıkla mücadele gibi konularda ihtiyaçları olduğunu vurguladı.
2014 AB İLERLEME RAPORU
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 2014 AB İlerleme raporunda yer alan "Özellikle valilerin, jandarmanın kolluk faaliyetlerine ilişkin sivil gözetimi halen yetersizdir. Ordunun, polis teşkilatının, jandarmanın ve istihbarat faaliyetlerinin denetiminin iyileştirilmesi için reformlara ihtiyaç vardır" ifadelerini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Jandarma, emniyet, sahil güvenlik üzerinde sivil denetimi artıran jandarma ve sahil güvenliği de İçişleri Bakanlığına bağlayan düzenlemeler var. Asayişten sorumlu olanın, o sorumluluğu vatandaşın istediği biçimde yerine getirebilmesi için sivil irade ve idarenin yetkili olması gerekmez mi? Bundan daha doğal ne olabilir, bu gecikmiş bir reformdur. Buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Çünkü iyi yapanın mükâfatlandırılması, kötü yapanın da görevden alınması yetkisi elbette bakanda, valide olmalıdır. Çünkü hesabı, aynı meclis kimden soruyor? Bizden soruyor. Ama bu sorumluluğu yerine getirebilme yetkisini Meclis'e götürdüğümüzde de bazı kurnazlıklarla kelime oyunlarıyla karşı çıkılıyor. Bunlar çok yanlış şeyler."
BÖYLE Mİ DEVAM ETSİN?
Emniyet teşkilatında, birinci sınıf emniyet müdürü ihtiyacının 3 katı emniyet müdürü olduğu bilgisini veren İçişleri Bakanı Efkan Ala şunları kaydetti: "Peki sahada, sokakta, caddede görev yapacak olan kim? Komiser, başkomiser ve yardımcısı. İhtiyacımızın yarısı kadar komiser yardımcısı var. İhtiyacımızın 5'te biri kadar komiserimiz var, 7'de biri kadar başkomiserimiz var. Bu böyle mi devam etsin? Bin başkomiser var 7 bin ihtiyacımız var, yaklaşık 2 bin komiserimiz var 10 bin komisere ihtiyacımız var. Böyle mi devam etsin? Bu piramidi düzelten düzenlemeler var. Molotof atmayana, yakıp yıkmayana, bonzai satmayana yönelik bir şey yok. Ama esnafın ticaret, vatandaşın seyahat, öğrencinin okula gitme özgürlüğünü koruyan düzenlemeler var. Aziz milletimizin takdirine arz ediyorum."
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle aileye başsağlığı dileğini de iletti.
 

 
Anne Yazıcıoğlu dualarla uğurlandı
 
‘Türkçe atalarımızın bize emaneti’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmek parası için canından oluyordu
Erzurum’da manifaturacı dükkanında çıkan yangına müdahale ederken çöken ...
Nene Hatun kavşağında kaza: 1 yaralı
Ağrı'dan Erzurum'a hasta ziyaretine gelmekte olan iki kişinin içerisinde ...
Kardeşinin kimliğiyle yakalandı
Türkiye’nin 81 ilinde 14 ayrı suç dosyasından aranan şüpheli, Erzurum’da ...
 
Biri kadın 5 kişiye 46 yıl hapis cezası
Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 13 kız öğrenciyi ...
Kur’an’a el basarak barıştılar
Söğütlü Köyü’nde ikamet eden İbrahim Sarıtaş’ın ölümüyle sonuçlanan kavganın ...
Boşaltılan yurt binasında yangın
Erzurum’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle bir süre önce boşaltılan ...
 
Maskeli gaspçı tutuklandı
Erzurum’da tek başına yaşayan yaşlı kadını darp ederek parmağındaki altın ...
Kolundaki dövmeyle yakayı ele verdi
Erzurum’da tek başına yaşayan yaşlı kadını darp ederek parmağındaki altın ...
Erzurum’a ne oldu, böyle..?
Erzurum’un Palandöken ilçesinde yalnız yaşayan yaşlı kadına saldırıp, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva