ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
20 Nisan 2016 Çarşamba - 17:11

Ala: ‘Anlamsız yasakları kaldırdık’

Bakan Ala, “Vatandaşımızın önündeki, inanç ve kimliklerinden kaynaklı anlamsız yasakları kaldırdık. "dedi

Ala: ‘Anlamsız yasakları kaldırdık’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “DAEŞ’e yönelik olarak bugüne kadar 4 bin 734 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlar uluslar arası örgütlerde de kayıtlıdır. Bunlardan bin 77’si yabancıdır. 514’ü yabancı olmak üzere bin 416 kişi tutuklanmıştır. Bunların bin 80 kişisi 2016 yılındadır” dedi.

Bakan Ala, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP’nin kendisi hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmaması görüşmelerine katıldı. Ala, yaptığı konuşmada, terör örgütü DAEŞ’e yönelik yapılan mücadeleden bahsetti. DAEŞ ile mücadelede uluslararası devletlerle işbirliği yaptıklarını söyleyen Ala, “128 ülkeden 41 bin 27 yabacıya giriş yasağı koymuşuz. 96 ülkeden 3 bin 392 yabancı sınır dışı edilmiştir. DAEŞ’e yönelik olarak bugüne kadar 4 bin 734 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlar uluslararası örgütlerde de kayıtlıdır. Bunlardan bin 77’si yabancıdır. 514’ü yabancı olmak üzere bin 416 kişi tutuklanmıştır. Bunların bin 80 kişisi 2016 yılındadır” dedi.

“TERÖRSÜZ ÜLKE DEVRALDIYSAK OLAĞANÜSTÜ HAL NİYE VARDI?

Bakan Ala, Türkiye’nin terör sorunuyla 35 yıldır mücadele ettiğini belirterek, 1980’li ve 1990’lı yıllarda uygulamaları hatırlattı. Ala, iktidarı devraldıklarında Türkiye'de olağanüstü hâl olduğunu söyleyerek, “Bazı iddialar oluyor ya ‘Terörsüz ülke devraldınız’. Terörsüz ülke devraldıysak olağanüstü hal niye vardı? Bu kadarlık bir muhakemeyi takdirlerinize sunuyorum. Sistematik ve yapısal dönüşümler ve reformlar yapılmadığı için bu dönemlerde kalıcı sonuçlar alınamamıştır. Bu dönemde, siyasi inisiyatif alınamamış, siyasi tanımlama yapılamamış, siyaset tamamen devre dışı kalmıştır; politika geliştirilememiş, meselenin çözümü sadece güvenlikçi politikalara emanet edilmiş, sorunu çözmek için herhangi bir siyasi, sosyal proje üretilememiştir” ifadelerini kullandı.

“35 YILDIR KANGREN OLMUŞ PROBLEMİ ÇÖZMEK İÇİN İNİSİYATİF ALDIK”

AK Parti iktidara 2002 yılında iktidar geldiğinde, 35 yıldır kangren olmuş problemi çözmek için inisiyatif aldığını kaydeden Ala, “Daha önceden sadece güvenlikçi anlayışlara, politikalara hasredilmiş terör sorunu siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel birçok yönüyle ele alınmış ve çok ciddi reformlar gerçekleştirilmiştir. Demokrasi bu dönemde geliştirilmiş, demokratik adımlar ne pahasına olursa olsun, bütün ön kesme çabalarına rağmen duraksamaksızın yapılmıştır. Çünkü biz biliyoruz ki demokrasi ile terör arasında şöyle bir ilişki vardır: Bir ülkede demokrasi geliştikçe, kurumsallaştıkça, teröre olan toplumsal destek azalır ve bu olmuştur. Bugün orada AK Parti vardır ve birinci partidir. Bunun nedeni, bizim insana dokunan, insanı yüreğinden yakalayan, insana insan olduğu için kıymet veren anlayışımızdır” şeklinde konuştu.

“Terör sorununu ülkemizin gündeminden çıkarmak için ileri demokrasi hedefini, AB uyum sürecini, demokratik reformları, entegre ve çok boyutlu politikaları biz gerçekleştirdik” diyen Ala şunları kaydetti:“2002 Kasım ayında, evet, biz iktidara geldik ama olağanüstü hâl uygulaması vardı ve son verdik. Daha gelir gelmez ilk icraatlardan birisi, olağanüstü hâl uygulamasına son vermek oldu. Bölgesel geri kalmışlık, ilgisizlik, ayrımcılık ve dışlayıcılığa neden olan etkenleri tespit ederek bu problemleri çözecek proje ve reformları hayata geçirdik. Bunun sonucu olarak da bölgede ekonomi canlandı, yatırımlar artmaya başladı.”

“ANLAMSIZ YASAKLARI KALDIRDIK”

AK Parti’nin vatandaşlara yapılan yanlışlığı gidermek için 3.5 milyar lira para verdiklerini ifade eden Ala, Valiliklere vatandaşın mağduriyetini gidermek için bütçe ayırdıklarını söyledi. Ala, “Vatandaşımızın önündeki, inanç ve kimliklerinden kaynaklı anlamsız yasakları kaldırdık. O bölgede insanların dindar olduğu bütün her tarafta bilinir. Yani bu, çok dile getirilmiyor. 28 Şubat sürecinde ortaya konan, inançlarımızın önündeki baskıların orada oluşturduğu travmalar, çok fazla dile getirilmiyor ama çok önemlidir. Çünkü, o vatandaşlarımız orada dindar insanlardır ve dinlerini yaşamanın, inançlarını gerçekleştirmenin önündeki her türlü yasağa şiddetle tepki göstermişlerdir. Bunu da AK Parti kaldırdı. Tabii, vatandaşlarımızın verdikleri oylarla, yaptıkları desteklerle, verdikleri siyasi iradeyle bu gerçekleştirildi” diye konuştu.

 
Pkkya yönelik bahar temizliği
 
Yüksekova’da “Bayrak” Şiiri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pkkya yönelik bahar temizliği
TSK tarafından yapılan başarılı operasyonlar neticesinde bölücü terör ...
Davutoğlu Avrupa’ya seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuştu
‘Bu iş bitecek’
Erdoğan, terörle mücadele için önce demokratik açılım, ardından milli ...
 
ASİMDER’den Azerbaycan’a destek
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, ...
“En büyük cihat, fitneyle mücadele etmektir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün, eğer bir cihattan söz edeceksek, en büyük ...
‘Her şehidin hesabını soracağız’
Davutoğlu,"20 Temmuz’da Suruç’ta başlayan olaylara karşı anında gerekeni ...
 
'Bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz'
Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın ...
“Birlik Olmadan, Adalet İnşa Edilemez”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '“Birlik anlayışımızı, kesrette vahdet ilkesi ...
‘Benim dinim İslam’dır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar olarak üstesinden gelinmesi gereken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva