ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>SİYASET
24 Haziran 2010 Perşembe - 00:36

Aktaş’tan istifa çağrısı

Palandöken ilçesinde ağaç kesilmesi ve yerine halı saha yaptırılmasıyla ilgili olarak CHP İl Başkanı Aktaş ile Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar arasındaki tartışma sürüyor. CHP İl Başkanı Aktaş, ilçesinde yapılan inşaattan haberi olmamakla suçladığı Belediye Başkanı Bulutlar'ı istifaya davet etti.

Aktaş’tan istifa çağrısı

Mahmut AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Erzurum merkez Palandöken ilçesinde ağaç kesilmesi ve yerine halı saha yaptırılmasıyla ilgili olarak CHP İl Başkanı Tuncer Aktaş ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar arasındaki tartışma sürüyor. CHP İl Başkanı Tuncer Aktaş, ilçesinde yapılan inşaattan haberi olmayan Belediye Başkanı Bulutlar'ı istifaya davet etti.
//BULUTLAR-AKTAŞ SÖZ DÜELLOSU
CHP İl Başkanı Tuncer Aktaş, Palandöken ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy parkındaki ağaçların bir gecede kesildiğini ve yerine halı saha yapımına başlandığını bildirmişti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Palandöken İlçesi Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ağaç kesimini yalanlayarak Tuncer Aktaş'ı iddialarını kanıtlamaya, aksi halde özür dilemeye davet etti.
//AKTAŞ İDDİALARINDA ISRAR ETTİ
Dün yeniden parti binasında bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Aktaş, Mehmet Akif Ersoy Parkındaki ağaçların kesildiği iddiasını tekrarladı. Aktaş, , “Mehmet Akif Ersoy Parkı Palandöken ilçesi sınırları içinde midir, değil midir?, Bu parkta bir yıllık bir süreç içerisinde ağaçlar kesilerek orada bazı tesisler yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır?, En son olarak da yaklaşık 15-20 gün önce bu parkta yüzlerce ağaç kesilip yok edilerek yerlerine halı saha inşaatı yapımı başlamış mıdır, başlamamış mıdır?, Bu inşaatın ruhsatını kim vermiştir?, Halı saha inşaatını yapan kimlerdir?” gibi sorulara Bulutlar’dan cevap istedi.
İSTİFAYA DAVET
Söz konusu soruların cevap bulması halinde, ağaçların katledildiğinin ortaya çıkacağını ileri süren Aktaş, Bulutlar’ı istifaya davet etti. Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Belediye başkanının beni ispata davet edip, böyle bir ağaç katliamının olmadığını ileri sürmesi bir talihsizliktir. Bu durumu orada yaşayan bütün vatandaşlar yer ve zaman göstererek anlatmaktadırlar. Bu olaya hepsi tanıktır. Zaten sorularımızın cevabı alındığında ağaçların kesildiği ve yok edildiği ortaya çıkacaktır. Bu durumda özür dilememiz gerekmemektedir. Çünkü var olan bir gerçeği kamuoyunun gözleri önüne serdik. Takdir onlarındır. Gerçek ortaya çıktığına yöre eğer bu parkın varlığından ve kendi ilçesinin sınırları içerisinde olduğundan haberi yok ise, kesilen ağaçların ve yapılan inşaatın mevcudiyetini bilmiyorsa başkanın benden özür beklemesi yerine ortaya çıkan bu gerçek durum karşısında hemen istifa etmesi gerekir. Bir belediye başkanının yönettiği ilçede yapılanlardan haberinin olmaması büyük bir yönetim boşluğudur. Bizim yaşantımızda hiçbir zaman gerçek dışı olaylar ve eylemler yer almadı. Erzurum kamuoyu ve kendiside bizi ve yürüttüğümüz politikaları yaşam şeklini çok iyi bilmesi gerekir. Hayatta hiçbir zaman yalan söylemedik, kimsiye iftira etmedik, gerçekleri söylemekten de hiç geri durmadık. Kimseye bir mihnet borcumuzda yoktur. Biz her şeyden önce politikacılıktan da öte ömrünü bu memlekette geçirmiş, bu memleketteki birçok haksızlığa karşı direnç göstermiş bir insanız. Sayın başkana yapacağı çalışmasında ve bundan sonraki açıklamalarında daha dikkatli olmasını tavsiye ediyor, görevinde başarılı olmasını diliyoruz. Çünkü onun başarılı olması Erzurum'a yarar sağlar Şunu da bilmelidir ki, yapacağı her olumlu çalışmaya ve uygulamaya biz destek oluruz.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 24 Haziran 2010 Perşembe 17:57

Tebrik ediyorum Tuncer Beyi... Bu sehirdeki yesilin yanısıra onemli bir eksiklikte muhalefet.... Yesersin artik... Muhalefetin olmadigi bir yerde rekabet, rekabetin olmadigi bir yerde basari olmaz...

Yorumu oyla      6      4  
NE SÖYLESEK BOŞ 24 Haziran 2010 Perşembe 14:58

OY İSTEMEYE SIRA GELİNCE EN ÜCRA KÖŞELERDEN OY İSTEMEYİ BİLİYORSUNUZDA YILDIZKENT TOKİ BLOKLARI ARASINDAKİ YOLU NEDEN YAPMIYORSUNUZ?HİZMET ALLAH İÇİNDİR,O YOLDAN BİNLERCE İNSAN VE EN AZ 900 ÖĞRENCİ OKULA GİDİP GELİYOR.RESMEN TOZ BULUTU.AYIPTIR 2011 ERZURUMUNA YAKIŞIYORMU HİÇ?ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI VERİN.TABİ HAKKI BİLİYORSANIZ EĞER

Yorumu oyla      6      4  
Palandöken Belediye başkanına bir uyarı 24 Haziran 2010 Perşembe 12:41

yıldızkenti toki bloklarına bağlayan yol nerededir acaba? yol yok 900 öğrenci Toki İlköğretim Okuluna ne şekilde gidip geliyor başkanın buraları görmesi gerekmektedir.acaba o yoldan kendisi işyerine gitse ne düşünürdü veya çocuğu okula o yoldan gitseydi toz bulutları içerisinden,başkan ne düşünürdü.ACİLEN YOLYAPILMASINI YORUZ

Yorumu oyla      6      4  
izmirli 24 Haziran 2010 Perşembe 09:24

Tebrikler sayın başkan. Güzel konuya değinmişsiniz. Ağaçları ticari amaç için kesen başkan istemiyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
TORTUM 24 Haziran 2010 Perşembe 09:18

Konyayı Kayseriyi gören erzurumun haline üzülüyor. karadeniz sahilini ve illerini dolaşın sonrada Erzuruma gelin ce demek istediğimi anlarsınız.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de örnek proje
Aziziye Belediyesi’nce her doğan çocuk için bir fidan kampanyası başlatılıyor. ...
Semt garajı hizmete giriyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ...
Diva-Sen bölücüleri lanetledi
ORHAN YILDIRIM(CİHAN)- Diva- Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, ...
 
Aktepe’den Büyükşehir’e tepki
İHSAN KUMRU(GHA) – Büyükşehir Belediyesi tarafından seyyar satıcılar için ...
Türker:“Türkiye’nin başı sağ olsun”
DSP Genel Başkanı Türker, "Ben terör örgütünü ve bu olayı kınıyorum. Herkesin ...
Seyyar satıcılara 2011 yaklaşımı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
Seçmen listeleri askıdan iniyor
ERZURUM(GHA) - Anayasa değişikliği paketinin 12 Eylül'de yapılacak referandumunda ...
“Şehitlere rahmet, bölücülere lanet olsun”
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurul Üyesi ...
“Bölücülere lanet olsun”
ERZURUM (İHA) - MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Hakkari’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva