ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SİYASET
13 Ağustos 2016 Cumartesi - 17:16

Akdağ ve Eroğlu’ndan yatırım değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

Akdağ ve Eroğlu’ndan yatırım değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Erzurum’da gerçekleştirdiği yatırımların açılışları için kente gelen Bakanlar Akdağ ve Eroğlu, Başkan Sekmen ile görüştü. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sekmen, “Bakanlarımızı belediyemizde ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.
 Yatırımlardan ötürü Hükümete teşekkür eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Ülkemiz ve şehrimize yatırımlar yapan Hükümetimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Bu ziyareti fırsat bilerek Bakanımızdan bazı isteklerimiz olacak. Bu taleplerimiz şöyle; şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan Çat Barajı Bakanlık tarafından yapılmış ve belediyemize verilmiş bulunmaktadır. Ama Doğu Anadolu’nun merkezi konumunda olan Erzurum’un ekonomik bakımdan sıkıntıları fazla. Geliri yüzde 92 oranıyla genel bütçeden karşılanıyor. Ancak yüzde sekizini yerelden karşılayabiliyoruz. Bunun için baraj yapılıp devredilirken bir şart konmuş. Baraja 138 milyon TL bir değer biçilmiş. Arkasından da şöyle bir şart konmuş, suya yapılacak her miktar zam oranında barajın bedeli o oranda artırılır. Tabi bugüne kadar bir ödeme söz konusu olmamış. Gerek İl Özel İdare gerekse bizim tarafımızdan yapılmış göletlerimiz var. Şöyle bir teklifimiz var. Bunların geneli büyük göletler. Devlet Su İşleri tarafından yapılması gerekirken bölgenin acil ihtiyaçları nedeniyle Belediyemiz tarafından yapıldı. Acaba bir takas yapabilir miyiz? Bu şekilde bir talebimiz var.”
 Başkan Sekmen, konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Panorama Müzesi talep etti. Sekmen, “Bir Panorama Müzesi talep ediyoruz. Biz beş tane şehitliğimizi yaptırdık. Yanıkdere Şehitliğimizle ilgili sizin bir projeniz var. Dedik ki, Bakanlığımız bunu gündemine almış yapabilir. Bu nedenle bunu gündeme taşıyorum. Erzurum’da yirmiyi aşkın tabyamız var. Aziziye Tabyamız sizin tarafınızdan yapılıyor. Diğerlerin de mutlaka yatırım programına alınmasını istiyoruz. Bu tabyaların bakımları yapılmazsa, o güzelim tabyalar tahribe uğrayabilir.” şeklinde konuştu.
 BAKAN EROĞLU’NDAN BAŞKAN SEKMEN’E HİZMET TAKDİRİ
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmalarından ötürü Başkan Mehmet Sekmen’i takdir etti. Bakan Eroğlu, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibinin yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Tebrik ediyorum. Zaten kendisi de son derece tecrübeli, hem İstanbul’da ilçe belediye başkanlıkları hem milletvekilliği hem de şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan çok değerli tecrübeli bir Başkanımız. Kendisiyle İstanbul’da birlikte, beraber çalıştık. Gece-gündüz çalışan, mesai mefhumu tanımayan bir kardeşimizdir. Ekibini de yakinen tanıyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Başkanımızın tekliflerini, sunduğu dosyaları özellikle dikkate alacağız. Şehitler ormanı için talimat verdik. Bir kısım tabyaları biz yapıyoruz ama bu işin sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır. Sayın Bakanımıza söyleyelim, onların yapması daha uygun. Yapamazlarsa biz yaparız. Dere ıslahlarıyla ilgili DSİ ile ESKİ birlikte çalışma yapsın. Hangisi acilse, aciliyet sırasına göre yapsınlar. Çünkü hepsine birden temel atarsak bunun bitme sırası uzar. Aciliyet durumuna göre grup grup yapalım. Özellikle Bölge Müdürüm ile ESKİ Genel Müdürümüz beraber çalışma yapsınlar. Öncelik sırasına göre yapsınlar. Diğer konularda da arkadaşlar notlarını aldılar değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

 
Meclis üyeleri Kültür Yolu’ndaydı
 
Pasinler’de TMO sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis üyeleri Kültür Yolu’ndaydı
Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki ...
Milli mücadele nöbet beraat belgelerini aldılar
Memur Sen Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genişletilmiş ...
Ilıcalı "Dadaşlar her şeyin en iyisine layık"
Ilıcalı, "Erzurum muazzam bir şekilde gelişiyor ancak göçü durdurmamız ...
 
Sekmen: ‘Erzurum Cazibe Merkezi’dir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mersin, Düzce ve Ankara’da ...
Taşkesenlioğlu’ndan Milli İrade teşekkürü
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra ...
Güllüce İspir'de demokrasi nöbetindeydi
Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce İspir’de demokrasi nöbetindeydi. ...
 
Sekmen Horasanlılara seslendi
Sekmen, Yeni Türkiye’nin dünden daha güçlü olacağını söyledi. Başkan Sekmen ...
Sekmen 15 Temmuz Destanını paylaştı
Milli mücadelenin mihenk taşı Erzurum’da demokrasi nöbetleri bayram havasında ...
Ilıcalı ''Siz bu millete mi darbe yapacaksınız
Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, günlerdir demokrasi nöbetinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva