ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>SİYASET
16 Ocak 2016 Cumartesi - 15:17

Akdağ siyasi gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ, Kardelen TV’de yayınlanan Farklı Bakış programına konuk oldu.

Akdağ siyasi gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, Kardelen TV’de yayınlanan Farklı Bakış programına konuk oldu. Deniz Gez’in moderatörlüğünü yaptığı programda Akdağ, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci-Yazar Esat Bindesen’in sorularını cevaplandırdı.

BİN 128 AKADEMİSYENE DİYARBAKIR SALDIRISINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz hafta içinde güneydoğu bölgesinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarına tepki göstererek bildiri yayınlayan ve ölümlerden devleti sorumlu tutan Bin 128 akademisyenle ilgili düşüncelerini aktaran Akdağ, tüm akademisyenleri bu safa koymamak gerekir dedi. Diyarbakır saldırısını hatırlatan Akdağ, neden bunlara karşı tek bir cümle yok diye sordu. Akdağ, “Yanlı bir bildiri yayınladılar. Bilimsellikten uzak taraf dolu bir bildiriydi. Bunun için millet reaksiyon gösterdi. Yanlış bir iş yaptı bu kişiler. Şu an ülkenin güneydoğusunda devletimiz büyük bir mücadele içinde. Bu mücadele terör örgütü PKK’ya karşı veriliyor. Özellikle işgal etmeye çalıştığı ilçeler ve mahallelerdeki vatandaşa yaptığı zulmü önlemek için devletimiz gayret içinde. Hükümetimiz sivillere zarar gelmesin diye çok da dikkatli davranıyor. Bu gün yüreklerimizi dağlayan bir fotoğraf vardı. Şehit polisimizle o minicik yavrusu toprağa verildi. Neden bu kişiler meselenin bu tarafını hiç dile getirmezler? Neden zalimlerden böyle bir bildiriden bahsetmezler. Yaptıkları çok yanlış. Tabiiki tepki gösterilecek ama bu kişileri çok da büyütmemek lazım. Akademisyenler diye başlayan cümle sanki tüm akademisyenleri bağlarmış gibi bir algı oluşabilir. Türkiye’de on binlerce akademisyen var. Bizzat akademisyen bu duruma cevabı vereceklerdir.” dedi.

İMZA ATANLARIN BAZILARI DURUMUN FARKINDA DEĞİL

İmza atan akademisyenler arasında durumun farkında olmayanlarında olduğunu söyleyen Akdağ, ‘

Bir kısmı kendini PKK’ya yakın hissediyor. Bir kısmı ise bunu iyi niyetle meseleyi tam anlayamadan algılayamadan yapmış olabilir. Ama ortada büyük bir yanlış var. Dünyada aklı selim herkes Türkiye’nin PKK ya karşı DAEŞ’e karşı diğer örgütlere karşı verdiği zorlu mücadelenin yanında duruyor. Türkiye’nin haklı mücadelesini herkes anladı” dedi.

BU GİDİŞLE CHP MİLLETTEN ÇOK DAYAK YER

Akdağ, bu gün bildiriyi imzalayan akademisyenlere destek veren CHP’ye de sert sözlerle tepki gösterdi. “Böyle giderse vatandaştan çok dayak yerler” diyen Akdağ, “Hukuk kendi mecrasında yürüyor. Ancak CHP bu kafayla vatandaştan daha çok tokat yer. Bu gün vatandaşın tavrı operasyonların yanında duruyor ve haklı yapıldığını söylüyor. Gerçekte bu dur. Hükümetimiz müthiş bir mücadele veriyor. Sadece kolluk kuvvetlerde değil doktoru öğretmeni büyük bir risk içindeler. Adamların hiçbir kutsalı yok. Ambulansa ateş ediyorlar hastaneye roket atıyorlar. Böyle bir yerde CHP nerede durması gerektiğini bilmesi lazım. Bazen CHP’nin içinde bazı ileri gidenler PKK terör örgütüne dolaylı oralar destek çıkan siyasetçiler var. Ne adına? Hükümeti yıpratmak adına AK partiyi yıpratmak adına. CHP böyle yaparsa milletten çok dayak yer” diye konuştu.

“PKK’NIN BELİNİ KIRDIK”

Güneydoğu bölgesinde devam eden çatışmaları değerlendiren Akdağ, PKK’nın belinin kırıldığını söyledi. Halktan bekledikleri desteği alamadıklarını söyleyen Akdağ, şöyle konuştu; “Törörle mücadele devam edecek. PKK’nın Allaha şükür belini kırdık. 30 yıllık terör mücadelesinde şu son 6 ay ayrı bir dönemdir. Çok daha koordineli alt yapısı iyi kurulmuş olan bir dönemdeyiz. Bunun için onlarda kendi açılarından son bir hamleyle kasaba ya da mahalle işgallerine yeltendiler halkı yanlarında bulabileceklerini düşündüler ve yanıldılar. Her geçen gün terör örgütüne karşı halkın nefreti artıyor. Mahremiyetlerine tecavüz ediliyor. Hiçbir kutsallıkları yok. Biraz da panik içindeler. Mücadelenin çok zor olduğu bir ortamda güvenlik güçlerimiz ilmik ilmik gidiyorlar. Hendekleri başlarına geçirilecek. Şuan plan program bunu gösteriyor .“

‘AKDAĞ SİTESİYLE BİR İLGİM YOK’

AK parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ bir soru üzerine Sanayi Mahallesi civarında bulunan Akdağ Sitesi ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Ne kendisinin ne de ailesinin böyle bir site ile ilişiğinin olmadığını anlatan Akdağ: ‘Akdağ ismini bizden başka kişilerde kullanıyor. Ayrıca Akdağ Köyü’de var. Sitenin ismi buralardan da kaynaklanmış olabilir. Recep Akdağ ve ailesiyle bu sitenin hiçbir alakası yoktur’ dedi.

 
KUDAKA'dan yeni bölge planı
 
‘Aziziye Termal Turizm Merkezi olacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç, 2023'ü anlatacak
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, '2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı ...
Büyükşehir Akdağ’ı ağırladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir ...
Akdağ’dan sağduyu vurgusu
AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
 
Büyükşehir’e Alman konsepti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Almanya’daki yerel yönetimlerin ...
‘Bunlardan başka bir şey beklenmez..!’
Yeşilyurt: ‘Siyasallaşmış bir akademisyen grubunun yapmış olduğu bu saldırıyı ...
ASİMDER’den CHP’li Tanrıkulu’na tepki
Gülbey, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ...
 
Aydemir: ‘Gaflet bildirisini telin ediyoruz’
Aydemir, Barış İçin Akademisyenler Bildirgesi adı altında deklare edilen, ...
Bulutlar’dan ‘AK İstişare’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yenişehir Müftü Solakzade ...
Memur-Sen’den sert tepki
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bin 128 akademisyenin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva