ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Ocak 2018 Çarşamba - 14:11

Akdağ'dan Yeşilay'a övgü

Başbakan Yardımcısı Akdağ:"Kanalizasyonlarda, atık sularda uyuşturucu maddelerin takibini yapacağız" dedi

Akdağ dan Yeşilay a övgü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yeşilay Genel Merkezine yaptığı ziyarette bağımlılık konusuna değinerek, “Kanalizasyonlarda, atık sularda uyuşturucu maddelerin takibini yapacağız. Bunu İstanbul ve Adana'da Adli Tıp Enstitüleri akademik projelerle gerçekleştirmiş durumdalar. Yöntemlerinin çalıştığını gösterdiler, şimdi artık yaygınlaştırarak, bir politika olarak aracı olarak kullanacağız” dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Fatih Sepetçiler Kasrındaki Yeşilay Genel Merkezini ziyaret etti. Akdağ'ı, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kızı Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi Esra Albayrak ile diğer yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Ziyarette Yeşilay’ın bağımlılıkla ilgili yürüttüğü faaliyetler ve eylem planları konusunda Başbakan Yardımcısı Akdağ’a bilgi verildi.
Ziyaretin basına açık olan bölümünde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Bağımlılığa giden yolda en kolay ulaşılan, en ucuz olan ürünlerle başlanılıyor. Bunların içinde sigara var, bunların içinde düşük alkollü içecekler var. Daha sonra diğer bağımlılıklara geçiş olabiliyor. Dolayısıyla bir bütün halinde meseleye yaklaşmak gerekiyor. Uyuşturucuyu kullanan hemen herkesin öncesinde sigara içtiğini biliyoruz. Alkol kullanan kişilerinin büyük çoğunluğunun öncesinde sigara içtiğini biliyoruz. Dolayısıyla sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve davranışsal anlamda teknolojinin yanlış kullanılması bir sosyal hayatı bozmasında teknoloji bağımlılığı, bütün bunları içerisine alan yeni bir yüksek kurulla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Konuşmasında Yeşilay’a övgüler yağdıran Akdağ, “Yeşilay bize göre bağımlılıkla mücadele konusundaki sivil toplumun amiral gemisi hükmündedir. Sivil toplumdan başka grupların da bu mesele ile mücadele etmek için gayret ettiklerini biliyoruz. Yeşilay ile yapabileceğimiz çok daha güzel şeyler olduğunu biliyoruz. Yeşilay'ın kazandığı bu yeni dinamizmi ziyadesiyle bir olumlu dönüşüme çevirmeye ve Yeşilay'ın rolünü arttırmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.
“Dünyanın başına bela olan iki büyük hastalıktan birisi terör, diğeri de bağımlılıktır” diyen Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Batılı ülkelerin önemli bir bölümünde bağımlılık artık tam bir salgın halini almış durumda. Türkiye'de de bir salgının başında olduğumuzu rahatça söyleyebiliriz. Bütüncül bir yaklaşımla topyekun bir mücadele gerekiyor. Özellikle bağımlılık mücadelesinde uyuşturucu arzının, piyasaya uyuşturucunun girmesinin önlenmesi çok önemlidir. Bununla beraber gençlerimizin talebinin azaltılmasına yönelik çalışmalar ya da bu illete bir şekilde yakalanmış yavrularımızın, gençlerimizin, insanlarımızın tedavileri ve rehabilitasyonları ile ilgili çalışmaları kuvvetlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Bu mücadele sadece hükümetin mücadelesi değildir. Bu gözle bakılırsa zaten muvaffak olmak da zor. Elbetteki birinci derecede mücadeleden sorumlu hükümettir, bu işe gerekli önemin verilmesi, odaklanmanın sağlanması, finansmanın ayrılması çok önemlidir. Ancak başta sivil toplumumuz olmak üzere, basınımızın, üniversitelerimizin, belediyelerimizin meseleye hassasiyetle yaklaşması çok önemlidir” şeklinde konuştu.
"Kanalizasyonlarda, atık sularda uyuşturucu maddelerin takibini yapacağız"
Bağımlılık konusunda İstanbul’un riskli bölge olduğunu da sözlerine ekleyen Akdağ, “Bu çalışmaları özellikle İstanbul'da devam ettiriyoruz. Çünkü bağımlılık konusunda, uyuşturucu ile mücadele konusundaki en riskli ilimiz İstanbul. Buna benzer diğer metropollerde de risklerimiz ve sıkıntılarımız var ama birinci derecede odaklandığımız yer de bugün için İstanbul. Piyasada uyuşturucunun satış fiyatlarını da takip edeceğiz. Fiyatların yukarı doğru çıkması demek arzın yani piyasaya sürülen uyuşturucunun azalması demektir. Bunu önemli bir gösterge olarak görüyoruz. Bir de daha önce söylemiştik; kanalizasyonlarda, atık sularda uyuşturucu maddelerin takibini yapacağız. Bunu İstanbul ve Adana'da Adli Tıp Enstitüleri akademik projelerle gerçekleştirmiş durumdalar. Yöntemlerinin çalıştığını gösterdiler, şimdi artık yaygınlaştırarak bir politika olarak aracı olarak kullanacağız” dedi.

 
Tarihe ışık tutacak
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua ve teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahsur kalan çobanları AFAD kurtardı
Tipide yaylada mahsur kalan 3 çoban, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ...
Gözlerine bant çekip engelliler için yürüdüler
Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında toplanan Atatürk Üniversitesi İletişim ...
Sis hava trafiğini olumsuz etkiledi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
 
Rekor Erzurum'daydı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında ...
Kuşlar için seferber oldular
İnternet üzerinden yapılan sosyal sorumluluk projelerine geçtiğimiz günlerde bir yenisi eklendi.
Doktorlardan ‘İnsanlık Konseri’
Sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet olayları, Erzurum’da ‘İnsanlık ...
 
Olası afetler 24 saat önceden öğrenilecek
Kargapazar Dağına kurulan yeni sistemle yıldırım düşmesinin yanı sıra ...
Adalet Sarayında, erişilebilirlik başarısı
Erzurum Adalet Sarayına engelliler için erişilebilir hale getirilmesi ...
Aralık ayı önceki yıllara göre kurak geçti
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Yalçın Ün, Aralık ayının önceki yıllara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva