ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ekim 2012 Pazar - 02:15

Akdağ'dan Erzurum örneği

Bakan Akdağ, “Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey kafaların içidir. Soruyorum, biz devlet hastanesine gittiğimiz zaman bize nerenin adresini gösteriyorlardı? Erzurum’da da Mumcu Caddesi’ne de gitmeden bir hizmet alabiliyor muyduk? Şimdi nerede Bankalar Caddesi’ndeki muayenehaneler?” dedi.

Akdağ dan Erzurum örneği

TURAN BULUT
SİVAS (İHA) – Sivas’ın Divriği ilçesinde yaptırılan Sadık Özgür Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Bakan Akdağ, “En son hastanın ızdırabı dinene kadar bizim ızdırabımız dinmeyecek” derken, Bakan Yılmaz ise, “Biz Esad’ı halkına zulüm edene kadar destekledik, diğerleri zulmettikten sonra destekledi. Bu bize yakışmaz” dedi.
HAYIRSEVER’E TEŞEKKÜR
Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Nuri Demirağ Havaalanı’ndan helikopterle Divriği ilçesine geçerek, Kale Kilit’in kurucusu Sadık Özgür’ün katkılarıyla yapılan Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, “Doğduğu topraklara sevgisini hiç kaybetmemiştir. Devlet millet işbirliğini bu hastane ile göstermiştir. Sadık Özgür’e teşekkür ederim. Divriği’ye bağlılığını bu hastane ile göstermiştir. Bu hastane örnek bir hizmettir. Obama bile sağlık reformunu nasıl yapıyorsunuz diye Başbakanımıza sormuş. Reçeteyi vermeyen Sayın Başbakanım, ‘Sağlık Bakanımızı oraya gönderelim’ demiş. Son 10 yılda 2 binden fazla sağlık tesisi inşa edildi. Yurtta da barış istiyoruz, dünyada da barış istiyoruz. Bizim yaptığımız şey halkına zulüm eden bir idareye destek vermemek. Biz Esad’ı halkına zulmedene kadar destekledik, bizim dışımızdakiler de halkına zulmettikten sonra destekliyor, ki bize yakışmaz” diye konuştu.
AKDAĞ’IN AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, “Bugün Sivas’ımızın bu tarihi ilçesinde, tarihi derinlikleri son derece önemli olan bir ilçesinde bir güzelliği yaşıyoruz. Buraya adım attığımızdan itibaren hep bizden doktor talep ettiniz. Bu talep haklı bir taleptir ama sadece burada değil, Anadolu’nun Divriği’ye benzeyen her yerinde aynı talepler var. Biz buradaki doktor çeşitliliğini artırmaya elbette ki gayret göstereceğiz. Şuanda Divriği’de kaç hekim hastanede hizmet ediyorsa, Erzurum’un İspir ilçesinde de o kadar var. Ama gönlümüz elbette ki bunların çoğalması yönündedir. Bu ülkede doktor eksikliğinden bahsettiğimiz zaman muhalefet partisinden değerli bir meslektaşım büyük bir telaşla kürsüye çıktı, ‘Hayır Türkiye’de doktor sayısı yeterlidir, hatta fazladır’ dedi. O zaman ne yapacağız doktor sayımızı artıracağız? Divriği’ye de, İspir’e de daha fazla doktor vereceğiz. Bizden önceki 10 sene içerisinde Sivas’a yapılan yatırım sayısı 29 milyon Türk Lirası. Bizim iktidara geldiğimizden bu yana geçen 10 senede toplam yatırımlarımız 180 milyon TL. 140 milyon TL’lik yatırımlar da önümüzdeki sene gelecek. Bu Divriğililere de layıktır, Sivaslılara da layıktır. Sağlıkta dönüşüm diyoruz. Sağlıkta dönüşüm sadece bina yapmak, ambulans getirmek, doktor getirmek değil. Ama sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey kafaların içidir. Soruyorum, biz devlet hastanesine gittiğimiz zaman bize nerenin adresini gösteriyorlardı? Her şehrin olduğu gibi Sivas’ta da bir cadde adı var mı? Bankalar Caddesi’ne, Erzurum’da da Mumcu Caddesi’ne de gitmeden bir hizmet alabiliyor muyduk? Şimdi nerede Bankalar Caddesi’ndeki muayenehaneler? Bizim için sağlık öyle bir talimattır ki, bu ülkenin 75 milyon insanı onların bir tekinin bile boynu hastanenin önünde bükülse rızamız yoktur. En son hastanın ıstırabı dinene kadar bizim ıstırabımız dinmeyecektir, gönlümüzdeki niyet budur” dedi.
Konuşmaların ardından hastanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bakan Akdağ ve Yılmaz hastaneyi gezdi.

 
Muskacı hocaya 1 yıl hapis
 
Bayram yaklaştı, işleri açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspir’de feci kaza
Erzurum’un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonun altında ...
Börte temizlikçilerin maskotu oldu
Narman Belediyesi temizlik görevlileri tarafından yavru olarak bulunan ...
Ağaçtan düştü, hastanelik oldu
Tortum ilçesinde elma ağacından düşen A. K., ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Can Kurtarma kursu başladı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sualtı Sporları Federasyonu ...
Narman’a ilk kar düştü
Havaların soğumasıyla birlikte Narman ilçesi yaylasında bulunan Devre dağına yılın ilk karı düştü.
Vançelik, hasta haklarını anlattı
Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi, çalışanlarına yönelik hasta hakları ...
 
Kaçakçılar polis otosuna çarptı
Köprüköy ilçesinde sigara kaçakçıları yol uygulaması yapan ekip otosuna ...
‘Anıt mı? Öğrenci canı mı?’
Atatürk Üniversitesi kavşağındaki yaya geçişlerini değerlendiren Tüketici ...
Aras Nehri kuş cenneti
KuzeyDoğa ve Kafkas Üniversitesi uzmanları 78 türden 17 bin 741 kuşu Kars ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva