ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
20 Haziran 2012 Çarşamba - 15:19

Akdağ’a Tebriz Teşekkürü

Güvenli, “Tebriz uçak seferlerinin başlatılması sürecine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Akdağ’ın katkısı kuşkusuz çok büyük olmuştur. Sağlık Bakanımız Akdağ, Tebriz uçak seferlerinin yapılması yönündeki değerlendirme ve hazırlık sürecine çok büyük katkılar koydu. Konunun takipçisi oldu ve yakından ilgilendi. Bu bakımdan Sağlık Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.”dedi

Akdağ’a Tebriz Teşekkürü

MUSTAFA BİÇER
ERZURUM (İHA) - MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı, 22 Haziran’da başlayacak olan Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Güvenli, uçak seferlerinin başlıyor olmasının hem bölge, hem de ülke açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Tebriz’e ilk uçak 22 Haziran 2012 Cuma günü Erzurum’dan kalkıyor. Yani geçtiğimiz yılın başından bu yana MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak başlaması için büyük emek sarf ettiğimiz Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerine iki gün sonra start verilmiş olunacak” dedi.
ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ
Tebriz-Bakü ve Tiflis’e Erzurum bağlantılı uçak seferlerinin başlatılması yönündeki teklifi geçtiğimiz yılın Haziran ayı başında gündeme getirdiklerini hatırlatan Güvenli, şöyle konuştu: “İlimizdeki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileriyle yine aynı dönem içerisinde bir araya gelmiş, bu hususta çeşitli istişarelerde de bulunmuştuk. Uçak seferleriyle ilgili olarak gündeme taşıdığımız bu teklifimizin gerekli karşılığı bulması noktasında da temaslarımız olmuş, bu çerçevede Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’i Erzurum’a davet etmiştik. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Kotil, bu davetimiz üzerine 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü Erzurum’a gelmiş ve organize ettiğimiz ulaşım zirvesine katılmıştı. Tebriz-Bakü ve Tiflis’e Erzurum bağlantılı uçak seferleri başlatılması yönündeki taleplerimizi bizzat kendisine de ilettiğimiz Genel Müdür Sayın Kotil, bu toplantıda müjde niteliğinde açıklamalarda bulunmuş ve ilk etapta Tebriz istikametli seferlerin düzenleneceği sözünü vermişti” diye konuştu.
Gelinen noktada Tebriz uçak seferlerinin başlamasına artık saatlerin kaldığını ifade eden Güvenli, bunun mutluluk verici olduğunu söyleyerek, “Çünkü Tebriz uçak seferlerinin başlatılması, Erzurum’dan dünyaya güçlü kapıların açılmasına imkan sağlayacaktır. Böylece Erzurum sadece ticari alanda değil, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında da hareketliliklerin yaşandığı bir şehir haline gelecektir. Uzun yıllardan beri Erzurum’un komşu ülkelerle sınır ticareti yapması yönündeki gerekliliği dile getiriyoruz. Tebriz’e uçak seferleri başlatılacak olmasının, Erzurum’da sınır ticareti başta olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük faydalar doğuracağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, Tebriz’le başlayacağımız uçak seferleri, ilerleyen dönemlerde Bakü ve Tiflis’i de içine alacak şekilde genişletilmekle kalmayacak, Soçi, Tahran ve belki de Moskova uçuşları bile Erzurum’dan mümkün hale gelecek” şeklinde konuştu.
MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI GÜVENLİ, TEŞEKKÜR ETTİ…
MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında sürece katkı koyan isimlere de teşekkür etti. Güvenli, şunları söyledi. “Tebriz uçak seferlerinin iki gün sonra başlayacak olması dolayısıyla duyduğumuz mutluluğu kamuoyuyla paylaşırken, bu rüyamızın gerçekleşmesinde emeği geçenlere de sizler aracılığıyla buradan teşekkür etmek istiyorum. Uçak seferlerinin başlatılması sürecine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ’ın katkısı kuşkusuz çok büyük olmuştur. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, Tebriz uçak seferlerinin yapılması yönündeki değerlendirme ve hazırlık sürecine çok büyük katkılar koydu. Konunun takipçisi oldu ve yakından ilgilendi. Bu bakımdan Sağlık Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Buna ilaveten Türk Hava Yolları Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil de, Erzurum’a gösterdiği yakın ilgi ve alakayla bizleri memnun etti. Seferlerin başlatılması noktasındaki tüm teknik altyapıyı bizzat kendisi oluşturdu, bizlerle devamlı temas halinde oldu. Sayın Genel Müdür Kotil’e, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün de, bu sürece katkıları oldu, onlara da teşekkür ediyoruz.

 
Özel İdare ‘denge’yi kurdu
 
‘Milletimizin birliğini kimse bozamaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasaklar başarı getirdi
Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Elif Dağlı, Türkiye’de hükümetin ...
Dadaşlardan dostluk dersi
11 Ağustos’ta yapılacak olan Süper Kupa Finali öncesinde Cimbom ve sarı ...
Gönüllü annelerden örnek etkinlik
Palandöken Belediyesi çiçek dikiminde bu yıl farklı bir uygulama yapılarak ...
 
3 kişiye daha umut oldular
Erzurum Kıyı Köşe Facebook gurubu tekerlekli sandalye ve akülü sandalye ...
Yaralılar tedavi altında
Erzurum’da sabah saatlerinde meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü kaza sonrası ...
Uzmandan otopark uyarısı
Makine Mühendisi Güngör Kaya, havalandırma sistemi standartlara uygun ...
 
Yayla'da su yardımlaşması
Bölükbaş köyünde hayvanlar için içme suyu için hummalı bir çalışma başlatıldı. ...
İranlılar Erzurum'u tercih ediyor
Yazın gelmesiyle birlikte Erzurum’a özellikle İran başta olmak üzere Arap ...
Elvan Erzurum’u seçti
Milli atlet Elvan Abeylegesse, Erzurum’da kamp yapıyor. Abeylegesse, “Eski ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva