ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Haziran 2016 Cuma - 14:24

Akdağ: Tarih parmak kaldırmalarıyla değişmez

Bakan Akdağ, 'Tarih birilerinin siyasi maksatlarla parlamentolarında parmak kaldırmalarıyla değişmez. Tarih kendi hükmünü icra eder. Ve herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti dün kurulmuş bir devlet değildir.'dedi

Akdağ: Tarih parmak kaldırmalarıyla değişmez

Bakan Akdağ, “Amacımız, hastalanan bir kişinin bir hastanenin kapısında boynunun bükülmesine mani olmaktır. Hastanelerimizde en son vatandaşımızın ıstırabı dinene kadar bizim gözümüze uyku girmeyecektir” dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün sezaryen konusunda yaptığı açıklamanın bazı gazetelerde, 'sezaryen bir suçtur’ olarak görüldüğünü belirterek, “Halbuki benim bahsettiğim gereksiz yere yapılan tıbbi gereklilik olmadan yapılan bir sezaryen suçtur ifadesidir” dedi.

Sağlık Bakanı olduktan sonra Erzurum’a ilk ziyaretini yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazeteci ve köşe yazarlarıyla Olimpiyat Parkında düzenlenen basın toplantısında biraraya geldi.

Konuşmasına, yaşanan terör saldırılarını ve Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde 'soykırım' tasarısını kınayarak başlayan Bakan Akdağ, “Sakın aldırmayın, ne Almanya’nın en son aldığı karar ne de başkalarının yaptığı yanlışlar bizi yolumuzdan bir dakika bile alıkoyamayacaktır. Daha dün Almanya’nın parlamentosunda alınan karar aslında bizlere Erzurum’da nenelerimizin dedelerimizin bizzat benim kendi nenelerimin dedelerimin anlattıklarıyla örtüşmüyor. Onlar burada zamanında Ermeni çetecilerin zulmünü nasıl yaşadıklarını bize o olayların birinci şahitleri olarak anlattılar. Tarih birilerinin siyasi maksatlarla parlamentolarında parmak kaldırmalarıyla değişmez. Tarih kendi hükmünü icra eder. Ve herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti dün kurulmuş bir devlet değildir. Bu milletin tarihi binli yılları aşmış bir tarihtir. Ve biz alınan yanlış kararlardan etkilenecek bir ülke değiliz, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“SEZARYEN İLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün sezaryen hususunda yaptığı açıklamanın bazı gazetelerde 'sezaryen bir suçtur’ olarak görüldüğünü belirterek, “Halbuki benim bahsettiğim gereksiz yere yapılan, tıbbi gereklilik olmadan yapılan bir sezaryen suçtur ifadesidir” dedi.

Bakan Akdağ, “Bugün de bu ifadeyi tekrarlıyorum, hukukumuz, kanunlarımız önünde de bu bir suçtur. Bir taraftan tıbbi bir yanlış öte taraftan tıp etiğine, tıp ahlakına uymayan bir davranış, bir istismarcılık, bir menfaat arzusu öte yandan da ifade ettiğim gibi hukukumuza göre de suçtur. Bugün Türkiye’de özel hastaneler ve özel sağlık kuruluşlarında sezaryen oranı yüzde 65’e çıkmıştır. Bütün hastaneleri topladığınızda toplam oran bütün doğumları aldığınızda yüzde 50’dir. Özel sağlık kuruluşlarında yüzde 63’e çıkmıştır. Ben bunu söylerken bütün özel sağlık kuruluşlarını yapılan bütün sezaryen işlemlerini ya da bu işlemleri yapan değerli sağlıkçıları töhmet altına sokmuyorum. Her kim gereksiz yere tıbbi bir ihtiyaç olamadan korkutarak, endişeye sevk ederek kendi bilgi üstünlüğünü kullanıp bilgi asimetriği dediğimiz durumdan faydalanarak bir hamile anneyi sezaryene sürüklemişse yanlış yapmaktadır. Tıp etiğine aykırı davranmaktadır. Suç işlemektedir. Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Bakanı olarak ben bununla sonuna kadar mücadele edeceğim.”

“TÜTÜN KULLANIMI, ŞİŞMANLIK, HAREKETSİZLİK. TOPLUMLARIN SAĞLIK GELECEĞİNİ KARARTAN ÜÇ ÖNEMLİ PROBLEM”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplumların sağlık geleceğini karartan üç önemli problemin var olduğunu sağlık programları kapsamında mücadele edeceklerini belirterek, “Sağlık programlarımız bir kısmını geçmişte başlattığımız bir kısmını yeni başlatacağımız programlarla devam edecek. Bütün bunların içerisinde en fazla önem verdiğimiz husus şişmanlık ve hareketsizlikle mücadele olacak. Çünkü gerçekten üç ana problem tütün kullanımı, şişmanlık, hareketsizlik. Toplumların sağlık geleceğini karartan üç önemli problem var. Tekrar ifade ediyorum, tütün kullanımı, şişmanlık ve hareketsizlik. Tütünle mücadelemiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Dünya sağlık örgütü bu konuda ödüllendirmiştir bizi” şeklinde konuştu.

“HASTANELERİMİZDE EN SON VATANDAŞIMIZIN ISTIRABI DİNENE KADAR BİZİM GÖZÜMÜZE UYKU GİRMEYECEKTİR”

Bakan Akdağ, “Amacımız, hastalanan bir kişinin bir hastanenin kapısında boynunun bükülmesine mani olmaktır. Hastanelerimizde en son vatandaşımızın ıstırabı dinene kadar bizim gözümüze uyku girmeyecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bakan Akdağ basın toplantısının ardından cuma namazını Ulu Cami'de kılarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, Erzurum’da İl Danışma Meclis Toplantısı ve Bilkent Lisesi Mezuniyet töreni programına katıldıktan sonra ETSO’yu ziyaret edip Kardelen TV’de canlı yayına katılacak.

 
Bayır, Alman Federal Parlamentosu’nu kınadı
 
Anayasa Mahkemesi reddetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖRÜŞ 3 Haziran 2016 Cuma 16:50

Zeki evet bir tane bile belgeleri yok ama adamlar her ülkede vızır vızır bu konu üzerine çalışıyor.Bu konuda en önemli şey bizim vatandaşlarımızın yoğun olduğu ülkelerde ermeni katliamı denilen saçma şeylerin daha çok gündeme gelmesidir.Aslında Almanya gibi ülkelerde yoğun türk nüfusuna bağlı olarak bizim vatandaşlarımız ellerinden gelen her şeyi yapıp bu yasayı geçirmemelilerdi.Bu yasa meclise gelmeden gerekirse tüm milletvekilleri ile görüşmeler yapılmalıydı hatta bu konu hakkında protestolar yapılıp bu konunun yanlış olduğu söylenmeliydi diye düşünüyorum.Bir de tüm dünya tabii ki ermeniden yana olacak.Onların da dini aynı onların da.Unutmayalım ki kurtuluş şavasında yunanistanın yanında başta İngiltere olmak üzere bir çok devlet vardı aynısı istanbulun alınması sırasında da oldu o zamanda bizansın yanında haçlı ittifakı vardı.

Yorumu oyla      6      4  
ZEKİ 3 Haziran 2016 Cuma 14:49

Ermenilerin katledildiğine dair bir tane belge bulunmamaktadır. Oysa Türklerin katledildiğine dair yüzlerce belge bulunmaktadır. Dünyada ısrarla Ermeni katliamından bahsediliyorsa bir yerde yanlışlık yapılmaktadır. İşin doğrusu tehcir(göç)var ama katliam olmamıştır. Bilim adamları ve siyasiler bu aksaklığı bir an evvel düzeltmelidirler.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den sosyal Sorumluluk Projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde çevre bilincini yaygınlaştırmak ...
Bu hastalıkların temeli diş çürümesi
M.COŞKUN-Diş çürümesi zamanında tedbir alınmadığı zaman başka hastalıklara davetiye çıkarabiliyor
‘Engelim Siz Olmayın..!’
M.COŞKUN-Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Gençlik Hizmetleri ...
 
Aydın, dar gelirlileri sevindirdi
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ilçede bulunan dar gelirli ailelere arsa tapusu verdi.
Akdağ:" Doğum kontrolüne karşıyız"
Akdağ, "Eğer konu toplumun demografik anlamda ülke nüfusuyla ilgili, ülkenin ...
Narman’da mantar sezonu
Baharın gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı havaların yavaş yavaş yerini ...
 
Güllüce’den KADEM istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Medine Güllüce Kadın ve Demokrasi ...
‘Ramazan’a can kurtararak girin’
M.COŞKUN-Erzurum Kızılay Kan Merkezi Müdürü Fırat Karakurt, Ramazan ayı ...
Sanlı, Ailede Otorite’yi anlattı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde çalışan sosyal hizmet uzmanı, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva