ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 genel başkan partilerine veda etti
2 genel başkan partilerine veda etti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
TBB Mart ayı Erzurum verilerini açıkladı
TBB Mart ayı Erzurum verilerini açıkladı
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
9 Temmuz 2015 Perşembe - 03:32

Aile’de Dadaş farkı

DİLEK BAYRAK-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzurum İl müdür yardımcısı Rukiye Şermin Zil, Erzurumluların kadına karşı Türkiye’nin geneline göre daha sevgi dolu ve sahipçi olduğunu belirtti.

Aile’de Dadaş farkı

Erzurum’da kadına uygulanan şiddet diğer illere göre minimum seviyede. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl müdür yardımcısı Rukiye Şermin Zil, Erzurumluların aile yapısına daha çok önem verdiğini ve kadınına karşı daha yumuşak ve sevgi dolu olduğunu belirterek, kadın sığınma evlerine yok denecek kadar müracaatın olmasını kanıt olarak gösterdi.

Erzurum erkeğinin eşini sahiplendiğini ifade eden Zil,”Ben son üç yılın istatistiğini vereyim: Kadın sığınma evleri de bize bağlı. Ben fiziksel olarak şiddete uğrayan iki veya üç bayana rastladım. Ama biliyorsunuz ki şiddet çok çeşitli fiziksel şiddet, sözel şiddet. Bir olarak biz yürütüyoruz bu çalışmaları. Aynı zamanda sosyal hizmet merkezlerimizde yine kadın statüsü adı altında birimlerimiz var. Tabi ki bu konu gündemi bu kadar işgal ettiğinde hepimizin kulakları daha kabarık bir şekilde gündemimizi oluşturuyor. Bununla alakalı yaklaşık 3 yıldan beri birçok eğitim verdik. Özellikle eğitimi yarıda kalmış kadınları eğitime geri dönmeye davet ettik. Bakanlık olarak böyle bir projede yer aldık. Ayrıca ilçelerdeki jandarma erlerine kadına şiddetle alakalı çok sayıda seminer verdik. Psikologlarımız meslek elemanlarımız ile birlikte şuanda üniversiteden olsun barodan olsun yeni yeni gelen projelerde mutlaka yer alıyoruz" diye konuştu.

EŞLERİNE DEĞER VERİYORLAR

Kadına şiddette Erzurum'u değerlendiren Zil,"Türkiye geneli ile kıyaslayacak olursak Erzurum'da kadına şiddetin fazla olduğunu söyleyemek, haksızlık olur. Erzurum erkeği eşini seviyor değer veriyor. Ataerkil bir aile yapısı gözükse de erkeğin arkasında çok güçlü bir ana var. Bakıyorum her şey ananın kumandasında gerçekleşiyor. Erkek ise sahnenin önünde yer alıyor" açıklamasını yaptı.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Erzurum İl müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Zil, "Son çalışmalarımızdan bahsetmek gerekirse öncelikle 20 ilçeyi tek tek dolaştık ve özellikle hanımlara aile içi şiddet öncelikle eğitimler verdik. Ayrıca Erzurum hayvancılık ve tarım il müdürlüğü ile alakalı bakanlıklar arası imzalanan protokol gereği biz ilçelerde ziraat odaları ile birlikte eğitimlerimiz gerçekleştirdik.  Eğitimler sonrası hanımlar sertifikalar verdik. Kadına şiddetin hiçbir gerekçesi olmaz fakat bazı kadınlarda erkeklere sözlü şiddet uygulayarak aile içi şiddete neden olabiliyor. Biz bunları da görüyoruz. Verdiğimiz eğitimler sonucunda kamuoyu yoklamasında şimdiye kadar neredeydiniz diye dönüşler alıyoruz. Bunca zamandır neredeydiniz söylemlerini duyuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Ben bir anneyim, kadınım ve onların dilinden iyi anladığımı düşünüyorum. Bizim yetmediğimiz noktalarda elemanlarımızdan takviye ederek aile ile alakalı her konuya parmak basmaya çalışıyoruz. Yaptığımız eğitimlerde sadece İl Müdürlüğümüzün değil bakanlığımızın yaptığı hizmetleri tanıtıcı işler yapıyoruz. Malum yeni bir bakanlığız."

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Yapılan çalışmalardan herkesin faydalandığını söyleyen Zil," Yurt dışından gelen hanımlar aile içi şiddetten kaçmak için değil yaşamak için ülkemize geliyor. Zaten kadın sığınma evlerinde verdiğimiz hizmet sadece şiddet mağduru hanımlara değil. Barınma ihtiyacı olan kadınlar veya hastaneye gelen hanımlar kalacak yerleri yok ya da maddi durumu yeterli değil. Bizim verdiğimiz hizmetler bunları da kapsıyor. Devletin kapısı her ne sebeple olursa olsun gelen bütün bayanlara 7/24 ayırt etmeksizin kapılarımız açık bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"DİLENCİLİĞİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER"

Erzurum'da çok sayıda dilenci olmasına değinen Zil,"Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik mutlaka bir çalışmamız var. İnanın bu dilenciler sadece alışkanlık haline getirdikleri için dilencilik yapıyorlar. Biz Büyükşehir Belediyesi ve diğer sosyal ve dayanışma vakıfları ile birlikte defalarca bu hanımları toplattık. Ve birçoğunun bizden maaş aldığı ortaya çıktı. Defalarca dilencilikten çeldirmek için çalışma yaptık, maddi destek verdik fakat tıpta da yeri olan dilencilik bir hastalık. Bu yüzden baş edemiyoruz. İddia ediyorum bunların birçoğu ihtiyaç için değil alışkanlık haline getirdikleri için yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 
‘Biz milletin içinden geldik’
 
3 Metrekarelik Alanda ekmek kavgası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asfaltlamada yıl sonu hedefi açıklandı
Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerdeki cadde ve mahallelerin ...
İşte, Kırılgan nüfus gurupları
UNFPA, 2015 yılı temasını “Kırılgan Nüfus Grupları” olarak belirledi.
Deriner rekor kırdı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
Ayvalı Barajıyla gelen güzellik
Oltu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi’nde yapılan Ayvalı Barajı Su tutma ...
Kent Konseyi'nden Çin’e tepki mektubu
Gümüşhane Kent Konseyi, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulüm ...
‘Müslümanın şerefi Kur'an’dadır…’
Görmez, ‘Yüce Rabbimiz Kur'an’da şöyle buyuruyor, ‘Ben size öyle bir kitap ...
 
Önce oruç, sonra zekat..
M.COŞKUN-Yakutiye Müftülüğü’ne Ramazan ayı içerisinde en çok zekât hakkında sorular geliyor.i
Görmez: ‘En büyük bunalım, kimlik bunalımıdır’
Görmez, “Avrupalı yöneticiler, gençlerin terör örgütlerine katılma sebeplerini ...
Görmez’den oruç yasağına tepki…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çin Halk Cumhuriyeti’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva