ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>EĞİTİM
12 Ocak 2016 Salı - 16:19

Aile Eğitiminde kurumsal işbirliği

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Palandöken Belediyesi arasında Aile Eğitim Programı kapsamında protokol imzalandı.

Aile Eğitiminde kurumsal işbirliği

Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Şube Müdürü Nurullah Taşçı, Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, kurum çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Abdulhakimoğulları burada yaptığı konuşmada, Palandöken Belediyesi’nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, sosyal hizmetlere önem veren bir belediye ile çalışmanın gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

26 MODÜLDE EĞİTİM VERİLECEK

Aile Eğitim Programının (AEP) ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirildiğini, 5 alanda toplam 26 modülden oluştuğunu anımsatan Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:‘’Aile Eğitim Programının uygulanması ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili Palandöken Belediye Başkanlığı ile imzalayacağımız protokol kapsamında;İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen AEP yayınları ve eğitim materyallerinin imkânlar ölçüsünde çoğaltılıp, AEP danışanlarına, eğitime katılanlara ve ilgili vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlamak,İl Müdürlüğünce eğitim verilecek Belediye Başkanlığı personelini tespit etmek, eğitimin yapılacağı yeri belirleyerek eğitime hazır hale getirmek, personeli eğitime çağırmak ve gerekli tebligatı yapmak, Afiş, pankart, billboard, reklam ve tanıtımları gerçekleştirmek, AEP’in kursiyerlere ulaştırılmasını sağlamak, Protokol kapsamında yürütülen etkinlik ve faaliyetlerin duyurulması amacıyla, basın ve yayın organizasyonlarında İl Müdürlüğü yetkililerince AEP’in tanıtımının yapılmasına yardımcı olmak, AEP’e yönelik sosyo-kültürel içerikli kampanyalar, konferans, panel, sempozyum, seminer vb. toplantıların düzenlenmesine yönelik ortak çalışma yürütmek, İl Müdürlüğüne ihtiyaç duyulduğunda eğitici katkısında bulunmak, Yapılacak eğitim programları ile ilgili olarak, İl Müdürlüğü ile Belediye logolarını da içeren afişleri hazırlayıp basmak. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 2015 yılında 17 bin 167 kişiye eğitim verilmiştir’’

AEP’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Abdulhakimoğulları, ‘’Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 12 bin 439 kişinin, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından da 4 bin 778 kişinin eğitim alması sağlanmıştır. İl merkezindeki eğitim programlarımızın yanında ilçelerde de bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmek İspir, Pazaryolu, Karayazı, Aşkale ve Karaçoban’da yaklaşık bin 500 kişiye Aile İçi İletişim, Bilinçli Medya Kullanımı, Yaşlı Sağlığı, Aile ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Aile Hayatı konularında eğitim verilmiş olup, bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir. Protokolün, ailelerin ve toplumun eğitim çıtasını yükselteceği kanaatindeyiz, protokolde paydaşımız olan Palandöken Belediyesi Başkanı Sayın Orhan Bulutlar’a ve protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’dedi.

ENGELLİLER VE KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER SUNULUYOR

Bulutlar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışma alanlarının belediyenin çalışma alanıyla benzerlik gösterdiğini belirterek, başarılı çalışmalara imza atan bir kurumla ortak çalışma yapmanın önemine değindi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle hizmet çıtasının yükseleceğini belirten Bulutlar, ‘’Engeliler ve kadınlara yönelik önemli hizmetler sunuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Kültür merkezi buna örnektir buradaki kursiyerlerin yüzde 80 bayanlardan oluşuyor. Kurslarımıza gelmek isteyenler için mutlaka uygun bir kursumuz var. İsteyen, okuma-yazma, İngilizce, hat sanatı, bilgisayar, cenaze yıkama, bağlama, halk oyunları, resim, ahşap boyama, Kuran-ı Kerim, bilgisayarlı nakış, dikiş nakış, hazır giyim, gitar, keman, Arapça, fotoğrafçılık, el sanatları ve ney gibi birçok alanda kurslarımız hafta sonu, hafta içi sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitim verilirken bazı kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika olması daha cazip hale getirirken kurslarımıza gelen anneler için ise çocuk kreşimiz hizmet vermekte. Bu hizmetlerimizi ücretsiz yapıyoruz.. Öte yandan spor salonumuz 2 bin kişiye hizmet veriyor. Engelsiz Yaşam Merkezi kurduk, engellilere yönelik park açarak, engellilere özel tahsis ettik engellilerin hizmetine sunduk. İe ve hastaneye gitmek isteyen engellilere aracımız hizmet veriyor. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar ile işbirliği içerisinde hizmet çıtamızı artıracağız. Protokolde emeği geçenlere teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından iki kurum arasındaki protokol Bulutlar ve Abdulhakimoğulları tarafından imzalandı.

 
Sekmen: ‘Önceliğimiz dadaş memnuniyeti’
 
Aziziye’de konaksız köy kalmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖĞ-DER II. Eğitim-Gençlik Şurası yapıldı
ÖĞ-DER tarafından organize edilen Eğitim Şurası toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi.
Süleymanoğlu gençlerin gönlünü fethetti
Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, Erzurum gezisi ...
1993 mezunlarından nostaljik buluşma
Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1993 yılı mezunları 23 yıl sonra buluştu.
 
Sağlıkta Atatürk Üniversitesi farkı
Atatürk Üniversitesi, Türkiye Radyoloji ve Türk Manyetik Rezonans Dernekleri ...
‘Tatil Tutkun, Spor Coşkun Olsun’
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yarıyıl tatilini spor ...
Karaçoban’da “Aile İçi İletişim” semineri verildi
Toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ...
 
Prof. Dr. Ceylan bir ilke öncü oldu
Ardahan Üniversitesi'nde kütüphane kullanma alışkanlığı olan öğrencilere ...
Çocuk Evlerine ‘Değerli’ yaklaşım
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Evleri’nde ...
Koçak, ATAÜNİ 2016 hedeflerini paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kanal A televizyonunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva