ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
7 Nisan 2016 Perşembe - 02:46

Adam olana adam gibi cevap verilir

Davutoğlu, CHP Genel Başkanının, ASP Bakanı Ramazanoğlu hakkında kullandığı ifadelerini eleştirirken, " Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum " dedi.

Adam olana adam gibi cevap verilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı ifadelerini eleştirirken, "Bugünkü konuşmasında bana dönük hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum" dedi.

Finlandiya ile ikili ilişkilerin çok iyi geliştiğini belirten Davutoğlu,  Finlandiya'nın, Avrupa Birliği içinde Türkiye’ye en yakın destek veren ve uluslararası alanda benzer perspektifleri taşıyan dost bir ülke olduğunu ifade etti.

BASIN TOPLANTISI

Davutoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.Kılıçdaroğlu’nun, Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadeleri ve daha sonra gösterilen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada "sözlerinin arkasında olduğunu" söylemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:“Siyasi hayatın esası edeptir, nezakettir üsluba dikkattir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu, iki büyük hata yaptı; birincisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, ki çok değerli bir hanımefendidir, nezaketiyle, zarafetiyle herkesin takdirini kazanmıştır, ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçi, bırakın anamuhalefet partisi liderini, bırakın herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması... Bunun izah edilir, açıklanır, mazur görülür tarafı yoktur. Zaten bu konuda da ben gerekli açıklamaları yaptım. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık da yaptı."

ADAM OLANA ADAM GİBİ CEVAP VERİLİR

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşmasında kendisine yönelik sözler de sarf ettiğini hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bugünkü konuşmasında bana dönük hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi  ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum ama esas burada tepki göstermesi gereken, esas bu tutum karşısında gerçekten kadın onuruna, insan onuruna sahip çıkması gereken CHP içindeki kadınlarımızdır, saygıdeğer hanımefendilerdir, başta milletvekilleri olmak üzere CHP’ye oy vermiş bütün kadınlarımızı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesinden sonra, bir kez daha bu soruyu kendisine yöneltmelerini bekliyorum.

Bu yapılan hakaret, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yapılan hakaret değildir sadece, bütün kadınlara yapılan hakarettir. Bu yapılan hakaret insanlık dışı tavırdır, davranıştır, bir üsluptur. Kınama lafını, lanetleme lafını hafif buluyorum. Sadece dediğim gibi adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir, bu ifadeyle. Bu ifadede ısrar etmesi daha da büyük hata olmuştur. Ümit ederiz çıkar, 'Dürüstçe ben yanlış yaptım, bu hanımefendiden özür diyorum' der. Demezse millet vicdanında da bütün kadınların vicdanında mahkum olmuştur, olacaktır."

Başbakan sıfatıyla Finlandiya’ya gerçekleştireceği ziyaretin ilk olacağını ifade eden Davutoğlu, mevkidaşı Juha Petri Sipila’nın birçok uluslarası toplantıda davetini ilettiğini, Finlandiya ile Türkiye arasındaki yakın dostluk ilişkisi dolayısıyla bu ziyareti önemli gördüğünü söyledi.

 İki sene önce Türkiye-Finlandiya arasında dostluk anlaşmasının 90. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Davutoğlu, Finlandiya'nın, yaklaşık bir asra varan, köklü ilişkilerin olduğu dost bir ülke olduğunu söyledi.

1,5 MİLYARA YAKLAŞAN DIŞ TİCARET HACMİMİZ VAR

Davutoğlu, ziyaretinde, Başbakan Sipila ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşecek görüşmelerde, ikili ilişkilerinin nasıl geliştirileceği, daha ileri aşamalara nasıl taşınacağı konusunun yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını aktardı.

 

 Finlandiya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler bağlamında siyasi hiçbir sorunun olmadığını söyleyen Davutoğlu,  “Ekonomik ilişkilierimizi derinleştirme yönünde çok yoğun çabalar gösteriyoruz. 1,5 milyara yaklaşan bir dış ticaret hacmimiz var, bunu daha artırmaya kararlıyız. Siyasal alandaki işbirliğimiz AB içinde yaptığımız çalışmalarda da açık bir şekilde kendini gösteriyor. Finlandiya her zaman Türkiye’nin, AB üyeliğine açık destek vermiş ülkelerden birisidir. 1999 yılında AB’ye adaylığımızın tescil edildiği zirve sırasında dönem başkanı olarak Finlandiya’nın çok ciddi katkıları gerçekleşmişti. Şimdi de son Türkiye-AB Zirvelerinde Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda oluşan fikirdaş ülkeler arasında Finlandiya da bulunuyordu.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nün geçen ekim ayında Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve kendisiyle Ankara’da yararlı bir toplantı gerçekleştirildiğini dile getiren Davutoğlu, bu ziyarette de Başbakan Sipila ile bu görüşmeleri daha ileri bir aşamaya taşıyacaklarını belirtti.

 Finlandiya’nın mültecileri kabulü konusunda en insani tutumu sergileyen ülkelerden birisi olduğunu belirten Davutoğlu, “Dün gönderdiğimiz ilk grup mülteciler arasında Finlandiya’ya giden mültecilerimiz de var. Hollanda ve Almanya’ya giden de var, üç ülke ilk aşamada kabul edenler oldu. Finlandiya ile bu anlamda Suriye sorununa bakış, insani meselelerde ortak tavır alma noktasında da benzer yaklaşımlara sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, parlamenter diplomasiye verdikleri önem çerçevesinde ayrıca Finlandiya Parlamento Başkanı Maria Lohela ile yapacakları görüşmede, Finlandiya Dostluk Grubu Başkanı Nurettin Nebati ile birikte diğer milletvekillerinin de kendisine eşlik edeceğini aktardı.

Bir önceki yıla göre Finlandiya ile küresel ekonomideki daralmayla ilgili dış ticaret hacminde küçük düşüş yaşandığını ifade eden Davutoğlu, tertiplenen bir etkinlikte iki ülkenin dış ilişkiler, ticaret ilişkileri konusunda etkin iş adamlarıyla toplantıda bir araya geleceklerini söyledi.

 Bazı temaslarının da olacağını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:“Ziyaretim vesilesiyle eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaar ile ki 1999 zirvesinde krizi çözen çok önemli roller oynayan bir devlet adamıdır, kendisiyle bir görüşmem söz konusu olacak. Türkiye-AB ve Türkiye-Finlandiya ilişkilerine değerli katkılar yapmış olan Sayın Olli Rehn şimdi ekonomik işler başkanı ve eski başbakan, milletvekili Matti Vanhanen ile de görüşeceğiz. Yine şu anda hükümette maliye bakanlığı görevini üstlenen dışişleri bakanlığım dönemimde yakın temas içerisinde olduğumuz Alexander Stubb ile de bir görüşme gerçekleştireceğiz. Sayın Stubb ile uluslarası alanda çok önemli etkiler yaratmış bir girişimi Eylül 2010’da birlikte başlatmıştık. Bu da arabulucular dostlar grubu BM’de ve Eylül 2010’da başlayan bu girişim çok kısa bir sürede BM girişimi haline geldi ve 43 devlet 8’i uluslararası kuruluş olmak üzere bugün 51 üyesi bulunuyor. Finlandiya ile Türkiye krizlerin aşılmasında önemli çabalar göstermiş ve arabuluculuk rollerinde öncü rol oynamış iki ülke olarak ve bundan sonra da Finlandiya ile birlikte BM’deki ortak girişimimizi daha ileri aşamalara da taşımaya kararlıyız.”

AKADEMİSYENLER

Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tutuklu akademisyenlerle ilgili açıklamalarına ilişkin kendi görüşleri sorulan Davutoğlu, daha önce bu konudaki kanaatlerini birçok vesileyle kamuoyu ile paylaştığını söyledi.

İlkesel olarak kesin hükme varılana kadar tutuklu yargılamayı doğru bulmadığını ifade ettiğini belirten Davutoğlu, "Bu akademisyenler için de diğer kesimler için de geçerlidir. Ancak her seferinde de söyledim, eğer kaçma gibi, delil saklama gibi bir gerekçe söz konusuysa bunu da takdir edecek olan hakimdir. Yine aynı tutumu söylüyorum, nihai hüküm verilene kadar ilkesel olarak tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım. Eğer bir kaçma ya da delil karartma gibi bir risk varsa ancak yargı bu sınırlar çerçevesinde takdir eder ve uygular" ifadelerini kullandı.

Daha önce 'terör ve terörist' tanımının yeniden yapılabileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin bir gelişmenin olup olmadığı, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, teröre karışanların Türk vatandaşlığından çıkarılması yönündeki gürüşlerinin bir çalışma var ise bu çalışmada bir kavram olarak değerlendirilip değerlendirilmediği sorusu üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:"Eğer bir ülkede bir kişi terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmiş ise zaten o ülke ile o ülke insanları ile olan manevi bağını koparmış demektir. Hiçbir aklı başında ve vicdan sahibi vatandaş, kendi vatandaşlarını ve insanları terör saldırısı ile yok etmeyi, terör saldırısı düzenlemeyi düşünmez vicdanıyla bunu mazur görmez. Dolayısıyla zaten fiilen o ülkeyle ve o vatanla bağı kopmuş demektir.

Ancak şu anki mevzuatımızda kimlerin vatandaşlıktan nasıl çıkarılacağı da bellidir. Özellikle casusluk ve yurt dışı bir takım ülkelerle olan irtibatlar başta olmak üzere... Biz terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız. Çalışmaları da bu çerçevede değerlendiririz. Ancak şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok. Ama dediğim gibi zaten terör uygulayan herhangi birisi o ülkeyle, o vatanla, o milletle bağını koparmış demektir."

 
Sekmen: ‘Yüreklerimiz kardeşlikte buluşsun’
 
“Benim yerim milletimin yanıdır”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar’dan birlik ve beraberlik niyazı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, üç ayların başlangıcı ve Regaib ...
‘Bu ne edepsizlik..!’
KADEM Başkanı Fadime Alkan ve Başkan Ali Korkut, ziyarette kadın sorunlarına ...
Demir'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Tepki
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, CHP Genel Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu’na tepki yağıyor
ŞEHİRDER Yürütme Kurulu üyesi Zeynep Polat, yaptığı basın açıklamasıyla ...
Başbakan Çetinkaya'yı taltif etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında, PKK tarafından ...
Aydemir: Muhtarlarımız Milli İradenin Sesidir
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Muhtarlık, halka hizmette ...
 
Aziziye'de 2016 siftahı
Aziziye Belediyesi mahalle statüsündeki köylere yönelik yatırımlarını ...
Hotar Dadaşlara seslendi
Hotar, Ege Bölgesi Erzurumlular Birliği Federasyonunun düzenlediği "Teröre ...
Aydemir: 'Sonluklarını topluyorlar'
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da ‘sonluğunu toplamak’ şeklinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva