ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>TÜRKİYE
15 Temmuz 2023 Cumartesi - 03:28

Acısı 7 yıldır dinmiyor

Kızılcahamam ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Muzaffer Gülşen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan iki oğlu ve damadının acısını her gün ağıt yakarak dindirmeye çalışıyor.

Acısı 7 yıldır dinmiyor

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Muzaffer Gülşen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan iki oğlu ve damadının acısını her gün ağıt yakarak dindirmeye çalışıyor.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısına uyarak meydanlara indi. O gece darbeye direnmek için Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden Muzaffer ninenin iki oğlu Mehmet Gülşen (61), Hakan Gülşen (43) ve damadı Lütfi Gülşen (63), F-16 savaş uçağından atılan bombayla külliye önünde şehit düştü. Üç evladını toprağa veren Muzaffer nine, 7 yıldır çektiği acıyı İHA muhabirine anlattı. Evlatlarının daha önceden şehit olacağını kendisine söylediklerini belirten Muzaffer nine, “Televizyona bakıyordu damadım. ‘Siz yatın ben televizyona bakacağım’ dedi. Ben de yattım ve uyuyakalmışım. Kalktığımda kızımın ayakta gezdiğini gördüm. ‘Ne oldu yavrum’ dedim. ‘Ana Lütfü gitti, hep gidiyorlarmış Ankara’ya’ dedi. Erken kalktım, kahvaltı yapamadım. Kızım geldi ‘Ana Lütfü yokmuş, aramaya gidiyoruz’ dedi. ‘O köye gelmiştir’ dedim. Bana öldüklerini kızım da söylemedi. Herkes gitti, kimse kalmadı yanımda. Yanıma torunlarım geldi, meğer babalarının şehit olduğunu duymuşlar. Lütfü, Mehmet ve Hakan, ‘Ana ben şehit olacağım’ demişti” dedi.

“Namazı kıldıktan sonra şehit olmuşlar”
Muzaffer nine, evlatlarının sabah namazını kılmalarının ardından şehit olduğunu dile getirerek, “Oradaki camiye namaza gitmişler. Namazı kılıp çıktıktan sonra (Bomba atılmadan önce) öldükleri yerden ayrılmışlar. Arkadaşları, ‘Ben hamama gidiyorum’ dedi. (Şehitler) 'Biz de bir çorba içtikten sonra bizde gideceğiz’ dedi. Sonra ayrıldıktan sonra bomba tepelerine doğru düşmemişte, düştüğü yeri oymuş, (şehitlere de) dokunmuş. Üçü de orada ölmüş” ifadelerini kullandı.
Her annenin bu acıya dayanamayacağını söyleyen Muzaffer ninenin yaktığı ağıt ise yürekleri dağladı. "7 yıl olmuş, yavrum şimdi çürümüş” diyerek ağıt yakan şehit annesi, “Böyle acıyla günler geçiyor. Aklıma ne gelirse söylüyorum. Çok zor, Allah kimselere göstermesin” dedi.
En küçük oğlu Hakan Gülşen’e ayrı bir sevgi besleyen Muzaffer nine, o geceden sonra günlerinin hiç ışımadığını söyleyerek, “Şehit olacağız diye diye. Küçük oğlum derdi ‘Şehit olacağım ana, ben gideceğim’ derdi. Malum oldu besbelli ona da. Bu kara gün gitmiyor. Kararıp duruyor. Işıyacak mı bilmiyorum” diye konuştu.

“Gidiyorsun soğuk taşlardan bir ses gelmiyor”
Şehit Hakan Gülşen’in eşi Menzile Gülşen ise 15 Temmuz’da hainlere karşı şehitlerin devleti teslim etmediğini belirterek, “Gidiyorsun soğuk taşlardan bir ses gelmiyor. Konuş konuş hiçbir ses yok. Konuşuyoruz ama hiçbir cevap gelmiyor oradan. Ama biz çok gururluyuz. Onlar devletlerine, bayraklarına, milletimize sahip çıktılar ve devletimizi teslim etmediler hainlere” dedi.

“Geri gelemeyiz dediler, giderken hazırlıklı gittiler”
Eşi Hakan Gülşen’in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne o gece gitmeden önce boynuna büyük bir bayrak taktığını kaydeden Gülşen, şehit olduktan sonra boynundaki bayrağı çıkaramadıklarını belirterek, “Geri gelemeyiz dediler, giderken hazırlıklı gittiler. Küçük kardeşim büyük bir bayrak almış kırtasiyeden. Adli tıpta bile çıkartamamışlar boynundan. Onlar zaten şehit olmadan önce hep yaralıları kurtarmaya çalışmışlar. Şehit olmadan önce üstleri başları kan içerisindeymiş. Eşimle en son konuştuğumda ‘Buralara ambulans gelmiyor’ dedi. Eşimle en son konuştuğumda ‘Biz araçlarla yaralıları hastaneye taşıyoruz, benim vaktimi alma’ oldu. ‘Arama beni, biz bugün gelecek durumda değiliz’ dedi. (Onlar) evimizin her köşesindeler. Gururluyuz ve mutluyuz. Devletimiz ayakta” açıklamalarında bulundu.

 
Ersoy: '15 Temmuz ruhu, ilham kaynağımız'
 
'Bu vatan için canımızı vermeye hazırız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ersoy: '15 Temmuz ruhu, ilham kaynağımız'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “15 Temmuz ruhu, Türkiye Yüzyılı’nda ...
Türkiye istikrardan taviz vermedi
15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden bu yana Türkiye, 7 yılda ortalama ...
Türkiye Yüzyılı Kahramanlarına vefa
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ‘Türkiye Yüzyılı Kahramanları’ ...
 
'Enflasyonu yine tek haneye indireceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vatandaşlarımız müsterih olsun, enflasyonu yine ...
‘İnsanların kutsallarına saldırmak barbarlıktır’
Erdoğan, "Mukaddes kitabımızın yakılmasını İsveç hükümetinin tasvip etmediği ...
Bild: 'Erdoğan, Biden'dan sonra en güçlü lider'
Almanya’nın en büyük bulvar gazetesi Bild’de yer alan bir makalede, NATO ...
 
15 Temmuz treni yola çıkıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk seferine çıkacak ...
Kurtulmuş’tan kararlılık mesajı
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılına girdiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Cumhuriyetin ...
Bahçeli: ‘Asla boyun eğmeyeceğiz’
Bahçeli, ‘Neoliberal tasallutun, milli ve manevi ruh kökümüzü sömürmesine, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva