ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EĞİTİM
29 Ocak 2013 Salı - 00:14

‘Acımız Büyük’

Bayburt Üniversitesi’nce önceki gün Erzurum’da intihar sonucu hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için başsağlığı mesajı yayınlandı.

‘Acımız Büyük’

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt Üniversitesi’nce önceki gün Erzurum’da intihar sonucu hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için başsağlığı mesajı yayınlandı.
“Üniversitemizdeki en alt personelden en üst personele tüm mesai arkadaşlarıyla olan ilişkilerde nezakete, samimiyete dikkat eden, hiç kimsenin gönlünü kırmayan hocamızı kaybetmenin şokunu yaşıyoruz” denilen mesajda şu ifadelere yer verildi; “Üniversiteyi adaletle ve istişareli bir anlayışla yönetmeyi ilke edinen, olay gününün gecesinde bile üniversitemizle ilgili işleri takip eden Saygıdeğer hocamızla ilk dört yıllık ve ardından 8 yıllık stratejik plan hazırlığı yaptığımız bir dönemde, bu acı ayrılığa bir anlam veremiyoruz. Üniversitedeki en küçük problemi bile biran önce çözmek için gecesini gündüzüne katan bir insandı. En alttaki personelin sıkıntılarını bile kendine dert edinir, çözülmesi için bizzat kendisi meselelerle ilgilenirdi. Kapısı herkese açıktı. İnsanları bu kadar çok seven, hizmet verme aşkıyla çalışan, hayata bu kadar bağlı olan hocamızı kaybetmiş olan bizler acımızı ifade etmekte, yaşananlara anlam vermekte zorlanıyoruz. Bizler hem çok değerli bir dostumuzu ve rektörümüzü, öğrencilerimiz çok değerli hocalarını, üniversitemiz ve bilim camiası çok değerli bir bilim adamını, Bayburt kendilerine hizmet aşkıyla gecesini gündüzüne katan bir Bayburt sevdalısını kaybetti. Acımız büyük. Bu süreçte ailesinin ve bizlerin yanında olan, telefonla arayarak, telgraf çekerek acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin, ülkemizin başı sağ olsun. Bizler, Bayburt Üniversitesi çalışanları olarak bize emanet bıraktığı hedefleri hocamızın bir vasiyeti olarak kabul ediyor, bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizden gelenin en iyisini el birliğiyle yapmaya söz veriyoruz.
BİLGİ KİRLİLİĞİ
Saygıdeğer Rektörümüzle ilgili Ailesinin Erzurum ’da ikamet ettiği bilgisi yanlıştır. Hocamız Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı günden itibaren Bayburt’ta ikamet etmekte, çocukları Bayburt’ta eğitim görmekteydi. Bizleri hüzne boğan olay öncesinde dinlenmek üzere izne ayrılmış o vesileyle ailesiyle birlikte Erzurum’a gitmişti.
AİLEVİ PROBLEM İDDİALARI ASILSIZDIR
Olayla ilgili olarak ulusal basında yer alan ailevi problemler iddiası da tamamen asılsızdır. Saygıdeğer Hocamız ailesine bağlı, neredeyse iş dışındaki tüm zamanını ailesiyle birlikte geçirmekteydi. Bize yansıyan herhangi bir problemi yoktu. Ailesini ve bizleri hüzne boğan bu olay sonrasında bir de basına yansıyan bu tür iddialar ailesini ve bizleri derinden yaralamakta, acımızın üzerine yeni acılar eklemektedir. Basından ricamız sorumlu gazetecilik anlayışı gereği hocamızın bizlere emaneti olan ailesini üzecek, rencide edecek bu tür haberler yapmamalarıdır.
SİYASİ BASKI OLMADI
Üzerinde siyasi baskı olduğu iddiası da tamamen asılsızdır. Saygıdeğer hocamız olay sonrasında böyle bir ifade de bulunmamıştır. Ki kendileri Bayburt’taki her kurum ve kuruluşla karşılıklı nezaket ve istişareye dayalı bir iletişim içerisindeydi.
Bir diğer iddia olan saygıdeğer hocamızın ilaç kullandığı iddiası ile ilgili olarak herhangi bir bilgimiz yok. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sizler gibi bizler de yaşanan süreci savcılık soruşturmasının ardından öğreneceğiz.
Akademik çalışmaları ile ilgili olarak yapılan iddialar da tamamen kurgudur. Saygıdeğer hocamızın uluslararası dergilerde çıkmış birçok çalışması vardır. Ve bu çalışmalarının herhangi bir gizliliği yoktur. Ki bu çalışmaların bir kısmı bizlerle ve diğer akademisyen arkadaşlarla yapılmış ortak çalışmalardır. Evet, hocamız çok değerli bir bilim adamıydı ve çok önemli çalışmaları vardı. Fakat bu çalışmalar herkesin kullanımına açık çalışmalardı.
Tekrar, bu süreçte ailesinin ve bizlerin yanında olan, telefonla arayarak, telgraf çekerek acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin, Atatürk üniversitesinin ve ülkemizin başı sağ olsun.”
 

 
Laleli’de kaçak ava suç üstü
 
Türkiye ATAÜNİ’yi konuşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su ürünleri Rektör Aydın’ı ağırladı
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Atatürk Üniversitesi ...
Yüz Güler Yüz Başkent Semalarında
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan “Yüz Güler Yüz” projesi kapsamında, ...
Onlar da karne sevinci yaşadı
Yaklaşık bir yıldan beri Erzurum’da bulunan ve çoğunluğunu Afgan ailelerin ...
 
ÖĞDER Avcı’dan beklentilerini açıkladı
ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, uzun eleştiri ve tartışmalardan ...
Rektör Budak 4'üncü kattan düştü
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
Oltu’da karne heyecanı
2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında ilçe genelindeki okullarda yarıyıl tatili heyecanı başladı.
 
Tekman’da karne sevinci
2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında Tekman ilçe genelindeki okullarda ...
Radyo Üniversite’den sosyal sorumluluk
Atatürk Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri Radyo Koordinatörü ...
Erzurum’a Havacılık Üniversitesi
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, TBMM Genel Kuruluna ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva