ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EĞİTİM
1 Şubat 2011 Salı - 04:32

ATAUZEM öğrenci sayısında patlama

Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM)’de öğrenci sayısı 20 bini aştı. 2009 yılının ortalarında kurulan merkez, ulusal ve uluslararası eğitim ihtiyaçlarını giderecek uzaktan eğitim çözümlerini tasarlıyor.

ATAUZEM öğrenci sayısında patlama

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM)’de öğrenci sayısı 20 bini aştı. 2009 yılının ortalarında kurulan merkez, ulusal ve uluslararası eğitim ihtiyaçlarını giderecek uzaktan eğitim çözümlerini tasarlıyor.
Atatürk Üniversitesi’nde uzaktan eğitim verilmesine olanak sağlayan ATAUZEM, idari ve teknik konularda çalışan personelleri ve uzaktan eğitim veren öğretim üyeleriyle birlikte Erzurum’un adeta üçüncü üniversitesi oldu. Kısa bir sürede öğrenci sayısını 22 bine çıkaran Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yakın bir gelecekte Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu büyük ölçekteki eğitim programlarına göz dikti. 
GÜLSOY SÜRECİ VE PROGRAMI ANLATTI
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Tevfik Gülsoy, ATAUZEM hakkında detaylı bilgiler verdi. 23 Temmuz 2009 tarihinde kurulan merkezin amacının, bilişim teknolojileri destekli uzaktan eğitim faaliyetlerini planlama ve diğer programlarla işbirliği içerisinde ulusal ve uluslararası eğitim ihtiyaçlarını giderecek uzaktan eğitim çözümlerini tasarlama olduğunu kaydeden Gülsoy, kısa süreli geçmişine rağmen ATAUZEM’in yaklaşık 22 bin öğrencisinin bulunduğunu bildirdi.
AKADEMİK KADRO
ATAUZEM bünyesinde akademik, idari ve teknik konularda çalışan toplam 40 kişinin yanı sıra, üniversitenin diğer birimlerinden gelen 100’den fazla öğretim üyesinin uzaktan eğitim programlarında ders verdiğini söyleyen Gülsoy, ön lisans, lisans tamamlama ve yüksek lisans programlarının, ATAUZEM çatısı altında yürütüldüğünü ifade etti. Halen Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM), İlahiyat Tamamlama (İLİTAM), tezsiz yüksek lisans olarak Güvenlik ve Adli Bilimler (GAB) ve ön lisans düzeyinde ise, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümlerine kayıtlı öğrencilere öğretim hizmeti verildiğine işaret eden Gülsoy, ATAUZEM’in, Türkiye’nin en kalabalık uzaktan eğitim öğrencisine sahip olduğunu dile getirdi.
Doç. Dr. Gülsoy, “ATAUZEM, insan odaklı eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetleri çerçevesinde günün ve geleceğin ihtiyacı olan nitelikli bireyleri yetiştirmede internet teknolojilerine dayalı ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar ortaya koymayı kendisine vizyon edinmiş ve bu yolda çalışmalarını sürdürmektedir.” diye konuştu.
İLÇELERDEKİ ÖĞRENCİLER DE KAPSAMA ALANINDA
ATAUZEM’in, sadece uzaktan öğrenciler değil yüz yüze eğitime katılan öğrencilere de öğretim hizmeti sunduğunu belirten Doç. Dr. Gülsoy, bu noktada öğretim elemanı eksikliği çekilen ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarındaki öğrencilere canlı sınıf bağlantısıyla uzaktan dersler verildiğini ifade etti. Gülsoy, “Bu amaçla oluşturulmuş akıllı sınıf dediğimiz özel ortamlarda toplanan öğrenciler kampusten anlatılan dersi izleyip istedikleri anda soru sorabilmektedir. Bu hizmet öğrenenlerin mesafe sınırlılığı olmaksızın üniversitede herhangi bir yerdeki alanında uzman öğretim elemanlarından ders almasına olanak tanımaktadır.” diye konuştu. 
ÇAĞRI MERKEZİ
Öte yandan ATAUZEM öğrenenlerinin ihtiyaçlarını en kısa sürede almak ve karşılamak üzere çağrı merkezi kuran bir kaç üniversiteden birisinin de, yine Atatürk Üniversitesi olduğuna dikkati çeken Gülsoy, bilişim nimetlerinden sadece bu alanda istifade etmediklerini kaydetti. Gülsoy, “Çağrı merkezinin yanı sıra öğrenci talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek için web sitesi, e-posta ve facebook gibi ortamlar halkla ilişkiler birimi tarafından sürekli takip edilmektedir. Gün geçtikçe kendini yenilemeye ve geliştirmeye çalışan ATAUZEM, yakın gelecekte ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu büyük ölçekli yeni programlar üzerinde ciddi bir azim ve gayretle çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mayıs 2011 Pazar 14:34

ah bir de telefonlara muhatap bulabilsek

Yorumu oyla      6      4  
15 Mayıs 2011 Pazar 11:46

Dr. M. Tevfik Gülsoy, ATAUZEM BİZLERE DUNYANIN EN GÜZEL EĞİTİMİ SUNDUĞUNUZ İÇİN ATAUZEME EMEK VEREN ÇABALIYAN BÜTÜN EMEKTARLARA VE DERSLERI HAZIRLIYAN BÜTÜN ÖĞRETMENLERIMIZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERIMI SUNARIM SAYGILARIMLA HEM.NAZİRE GÖLLER

Yorumu oyla      6      4  
ŞAFAK 6 Şubat 2011 Pazar 20:08

Helitam müdürümüze çok teşekkür ederiz.Helitam öğrencisi İzmir

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diş Hekimliğinde 40'ıncı yıl heyecanı
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
Tarım Kredi’den performans eğitimi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) destekli projelendirme çalışması ...
KKEF’e çağdaş donanım
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Fizik ve Biyoloji ...
 
Zaimoğlu Doçentliğe atandı
Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan Erzurumlu akademisyenlerin başarısı ...
Ay öğrencilerin sevincini paylaştı
A Takımı programı sunucusu ve gazeteci Savaş Ay, Erzurum'un Pasinler ilçesinde ...
Pasinler’de karne sevinci…
Pasinler ilçesinde İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri karne sevinci yaşadılar…
 
Öğrenciler karne sevinci yaşadı
Erzurum’da 2010-2011 eğitim- öğretim döneminin ilk yarısının dün tamamlanmasıyla ...
Başbakan’dan gençlere yol haritası
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının açılış törenine katılmak üzere ...
Öğrenci eyleminde 6 gözaltı
Başbakanlığa yürümek isteyen Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) yanlısı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva