ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Kasım 2016 Pazar - 02:49

ATAÜNİ’de Musiki Kültürü gündemi

Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen, Türk Kültürü Bağlamında Klasik Kavramı ve Klasik Çalgılar Çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.

ATAÜNİ’de Musiki Kültürü gündemi

Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen, Türk Kültürü Bağlamında Klasik Kavramı ve Klasik Çalgılar Çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenleri ağırlayan çalıştayın açılış konuşmalarını, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu yaptı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, 20. yüzyılda insanlığın tanıştığı küreselleşmenin, en çok kültüre etki ettiğini belirterek, küreselleşmenin etkisi altındaki dünya toplumlarının, sürekliliklerini sağlamaları için milli kültürlerini teminat altına alma çabası içinde olduklarını söyledi.

Güllüce: “ Kültürel değerlerin meydana getirilmesi kadar korunması, sahip çıkılması, yaşatılması da önemli olup, bu değerlerin yeni yöntemlerle ele alınıp incelenmesi ve kayıt altına alınması, üniversitemizi bir yöntem prensibidir. Milli kültürün, Türk diliyle birlikte en önemli unsurlarından biri olarak değerlendirilen Türk musikisinin, kendine has gerçek yapısını bozmadan gelecek kuşaklara aktarılması ise bu prensibimizin temel taşlarından birisidir.

Türk klasik musikisini yurt içi ve yurt dışında tanıtarak yaygınlaştırmak amacıyla öğretim hayatına başlayan Konservatuarımızın düzenlediği çalıştay vesilesiyle Erzurum’a, üniversitemize teşrif eden değerli bilim insanlarımıza, sanatkârlarımıza, akademisyenlerimize ve düzenleme kuruluna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuklara Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hakkında bilgi veren Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu, musikinin aslında bir sanat dalı olduğunu, ancak bunun akademide biliminin de yapıldığını söyledi. Feyzioğlu: “Müzikoloji Bölümü ve Halk Oyunları Bölümleri açılmış olup, Türk Halk Musikisi Anasanat dalına ise öğrenci almaya başladık. Bu çalıştayımız bir çalıştayın hacmini aşan bir içeriğe sahiptir. Bunu yaparken amacımız, hem en problemli başlıklarda neler söyleyebileceğimizin fotoğrafını görmek, sonraki çalıştaylarımızın yönünü tayin etmek, hem de diğer konservatuarlarımızla tanışmak ve konservatuarımızı tanıtmaktır. Diğer bir çabamız da sanat eğitimi ile ilgili yerel şarkıcı ve çalgıcı mezun eden kurum olma anlayışını kırarak, sanatın bilimini ön plana çıkarmaktır” dedi.

Musiki ve bilim kavramını yan yana görmek, istediklerini söyleyen Feyzioğlu, genç öğretim elemanlarını bu tip etkinlik süreçlerinden geçirerek, mutfağında çalıştırmanın heyecanını yaşatmak, musikimizin yaşayan değerlerini tanımalarını sağlamak gibi çok önemsediğimiz sebeplerle geniş imkânlara sahip köklü bir üniversite olma şansını kullanarak, her öğretim yılında bu tip ilmi sanat çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz.

Feyzioğlu, “Annelerini kaybettikleri için aramızla bulunamayan Rektörümüzün acısını paylaşıyor baş sağlığı diliyoruz. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve projenin ilk aşamalarında desteklerini gördüğümüz bir önceki Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak beyefendiye de düzenleme kurulumuz adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarını ardından çalıştayın ilk oturumuna geçildi. Prof. Dr. Ruhi Ayangil’in başkanlığını yaptığı panelde, Prof. Dr. Cihangir Terzi, Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Yrd. Doç. Dr. Güneş Ayas ve Osman Nuri Özpekel ise panelist olarak katıldılar.

 
'Milletimiz kazandı, darbeciler kaybetti'
 
ETÜ, Erdoğan’ı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lala Mustafa Paşa Çeşmesi hizmette
Osmanlı mimarisi baz alınarak inşa edilen Lala Mustafa Paşa Çeşmesi vatandaşların hizmetine sunuldu
Erdoğan'dan ‘İstikamet Üzere’ Konferansı
Bilal Erdoğan, İstikamet Üzere Konferansında, daha önce millete bir tarafı ...
Yakutiye GM'de Değerler Açılımı
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde ‘Yeni Bir Nefes’ sloganıyla uygulanmaya ...
 
Palandöken konuklarını bekliyor
Avrupa’nın en uzun ve dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak ...
Tarihi Erzurum Evleri gün yüzüne çıkıyor
M.COŞKUN-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür- Yolu Projesi kapsamında ...
Erzurum’da kitap okuma oranı artışta
M.COŞKUN-Erzurum Kitap Sarayı Sahibi Emre Urun, Erzurum’da bulunan kitapevlerinin ...
 
Geçmiş zaman olur ki...
M.COŞKUN-1980 ve 1990’lı yıllarda büyük gazetelerin dağıttığı ve vatandaşın ...
Erzurum’da kitap en’leri
M.COŞKUN-Televizyonunda bir programda yaşanan bir hata nedeniyle gündeme ...
Terzilik nostaljik meslek oldu..!
KERİM BURUCU-Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a da elbise diken, Terziler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva