ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EĞİTİM
21 Ocak 2016 Perşembe - 14:20

ATA AÖF’ten sınav başarısı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınavını 68 sınav merkezinde başarıyla tamamladı.

ATA AÖF’ten sınav başarısı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınavını 68 sınav merkezinde başarıyla tamamladı. Fakülte’nin 140 bin öğrencisinin 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde dört oturumda girdiği Final sınavında toplamda 44 bin idari ve akademik personel görev aldı.

Açıköğretim sisteminde kısa sürede kitlelerin tercih ettiği bir kurum olarak markalaşan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final sınavını, 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde 68 sınav merkezinde dört oturumda düzenledi. Sınava dört lisans, 22 önlisans ve 3 lisans tamamlama programı kapsamında I. Oturumda 86 bin 425, II. Oturumda 97 bin 915, III. Oturumda 45 bin 239 ve IV. Oturumda 50 bin 389 öğrenci girdi. Final sınavına, Fakülte programlarına kayıtlı bin 243 engelli öğrenci girdi. Hükümlü öğrenciler ise 32 sınav merkezinde 140 salonda sınava alındılar. İşletme ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans programları çerçevesinde eğitim hizmeti alan uluslararası öğrenciler de başta Erzurum olmak üzere çeşitli illerde sınava girdiler.

Öğrencilerin, tercihleri doğrultusunda belirlenen merkezlerde girdikleri Final sınavı, dört oturumda, 909 binada düzenlendi. Sınavda, aralarında 68 Sınav Merkezi Yöneticisi, 68 Sınav Koordinatörü, 909 Bina Sınav Sorumlusu, 909 Bina Yöneticisi, 11 bin 489 Salon Başkanı ve 13 bin 244 Gözetmenin bulunduğu yaklaşık 44 bin kişi görev aldı. Atatürk Üniversitesi’ni temsilen, sınavı yerinde denetlemek üzere 67 öğretim üyesi sınav merkezlerinde hazır bulundu.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Gerek Öğrenen Odaklı Eğitim Sistemi Gerekse Sınav Organizasyonu ile Başarıdan Başarıya Koşuyor

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde kapsamlı bir organizasyonla gerçekleştirilen Final sınavına ilişkin olarak şunları ifade etti: “Her yıl artan program ve öğrenci sayımızla sunduğumuz eğitim hizmeti ve sınav organizasyonunun kapsamı da katlanarak genişlemektedir. Sayıları 140 bine ulaşan öğrencilerimizin eğitim süreçlerini titizlikle planlamakta, koordine etmekte ve uygulamaya koymaktayız. Ekim ayında başlayan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nı Final sınavı ile tamamlamış bulunuyoruz. Yaklaşık iki aylık bir süre içerisinde toplamda 140 akademik ve 200 teknik personelin görev aldığı soru hazırlama, denetleme, kitapçık tasarlama, baskı, evrak kontrol, paketleme ve dağıtım sürecinin ardından 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde Final sınavımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yıl 68 sınav merkezinde dört oturumda düzenlediğimiz Final sınavında 44 bin akademik ve idari personel görev aldı. Toplamda dört oturumda 279 bin 968 öğrencinin girdiği sınav için 300 bin sınav kitapçığı basıldı. Böylesine geniş kapsamlı bir organizasyonun başarısını, tüm süreçlerde bilgi birikimine sahip ve teknoloji esaslı çalışan alan uzmanlarının ve teknik personelin sistematik, planlı, koordineli ve disiplinli çalışmalarına borçlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim süreçlerine ve başarı düzeylerini ölçmek üzere düzenlediğimiz Final sınavına ülkemizin her köşesinden destek veren akademisyenlere, Sınav Koordinasyon Birimimize, ağır kış şartlarında fedakarlık ederek üniversitemizi temsil etmek üzere il merkezlerine giden çok değerli öğretim üyelerimize, sınav organizasyonunda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteğiyle her zaman yanımızda olan rektörümüz sayın Prof.Dr. Hikmet Koçak’a şükranlarımı sunarım.”

 
Gençlik liderlerine proje eğitimi verildi
 
Akdağ’dan milli sporculara moral destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çünkü ben öğretmenim’
Hazır,”Öğrencilere Matematik dersini sevdirmek amacıyla 4 yıl görev yaptığım ...
Bölge Rektörleri Ala Başkanlığında toplandı
Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katılımıyla ...
Yakutiye HEM 2015’e damga vurdu
M.COŞKUN-ÖZEL-Erzurum’da faaliyet gösteren Yakutiye Halk Eğitim Merkezi, ...
 
Şekerlili öğrenciler için seferber oldular
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gören bir gurup öğrenci sosyal ...
Arslan’dan velilere tavsiye
Okulların yarıyıl tatiline girmesine sayılı günler kala Erzurum İl Milli ...
"Anne Üniversitesi’ yeniden başlıyor
Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut'un geçtiğimiz yıl başlattığı ve ...
 
Osmanlı Eğitim Sen hizmete başladı
Osmanlı Eğitim -Sen Genel Başkan Mehmet Emin Karadaş, ‘Biz diğer sendikalar ...
TEOG’da Oltu başarısı
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25-26 Kasım ...
Erzurumlu Öğretmen Dünya Başarı Listesinde
Yeşilyurt, Dünya çapında her sene gerçekleşen ve Harvard, Oxford ve Cambridge ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva