ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GUNCEL
11 Ekim 2012 Perşembe - 15:44

ASİMED’ten şok tespit

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında-Dağlık Karabağ'da ve ona bitişik çevre bölgelerde demografik yapıyı değiştirme politikasını uygulamaya devam ettiğini belirterek, işgal altında bulunan Türk topraklarının, Asya-Avrupa uyuşturucu trafiğinde çok önemli üslerden biri haline geldiğini söyledi.

ASİMED’ten şok tespit

ERZURUM (İHA) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında-Dağlık Karabağ'da ve ona bitişik çevre bölgelerde demografik yapıyı değiştirme politikasını uygulamaya devam ettiğini belirterek, işgal altında bulunan Türk topraklarının, Asya-Avrupa uyuşturucu trafiğinde çok önemli üslerden biri haline geldiğini söyledi.
YASADIŞI YERLEŞİM
Eğilmez, “Bu amaçla işgal altındaki topraklarda Ermenilerin yasadışı yerleşimi gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle Ermenistan kaynaklarından ve AGİT Grubunun raporlarından doğrulanan bilgilere göre, 90'lı yıllarının ortalarından başlayarak 2012 yılına kadar Dağlık Karabağ ve işgal altındaki diğer bölgelere 25-27 bin Ermeni göç ettirildi. Bu göç politikası, Ermenistan hükümeti ve Amerikan merkezli Ermeni diasporası tarafından finanse edilmektedir. Bu politika ve uygulama Ermenistan'ın da 1993 yılında katıldığı 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi’nin “Savaş Zamanı Sivil Kişilerin Korunması” maddesine ait dördüncü protokole tamamen aykırıdır.” dedi.
AGİT KEŞİF GURUBU RAPORU
AGİT Keşif Grubu’nun ilgili raporunda Ermenistan'ın işgal altındaki topraklarda yasadışı yerleşimi gerçekleştirdiği konusunda Azerbaycan'ın uzun süredir ifade ettiği endişelerini doğruladığını dile getiren Eğilmez, “Grup işgal altındaki topraklarda yerleştirilen Ermenilerin sayısını görsel değerlendirme yoluyla belirlemiş ve ortaya çıkan rakamlar Azerbaycan'ın daha önce açıkladığı rakamlara örtüştüğü tespit edilmiştir. İşgal altındaki topraklarda yerleştirilen Ermenilerin sayısı 17 binden fazladır. Aynı görev incelemesinden önce Türkiye bu rakamın 20-23 bin arasında olduğunu beyan etmiştir. AGİT Keşif Grubu bu raporunda sadece Laçin ilçesi arazisinde 8-11 bin Ermeni'nin yerleştirildiğini tespit etmiş. Suriye'deki çatışma ortamından dolayı bu ülkeyi terk eden Ermeniler, işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yerleştirilmeye başlanmıştır. Ermenistan Bakanlar Kurulu kararına göre Laçin ilçesine 15, Kelbecer bölgesine ise 1 Suriyeli Ermeni ailesi yerleştirilmiş. Bu politikanın yanında, yine sözleşmelere aykırı olarak Ermenistan, işgal altında tuttuğu topraklarda açılan 155 kuyuda doğal kaynak arama ve işletmesi yapmaktadır.” Diye konuştu.
BM VERİLERİ
İşgal altında bulunan Türk topraklarının, Asya -Avrupa uyuşturucu trafiğinde çok önemli üslerden biri haline geldiğini ileri süren Eğilmez, “BM’nin Uyuşturucu ve Suç Ofisinin (UNODC) bilgilerine göre; 2011 yılında dünyada yaklaşık 7000 ton uyuşturucu üretilmiştir. Bu üretimin 4 te 3 ü Afganistan topraklarında gerçekleşmiştir. Afganistan’dan ihraç edilen uyuşturucu maddelerin son ulaşım noktalarından biri de Avrupa’dır. Uyuşturucu maddelerinin Avrupa’ya taşınmasında Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilmiş toprakları özel bir konuma sahiptir. Uyuşturucu maddelerin transitinde ana hatlardan biri Afganistan-İran-işgal altında olan Dağlık Karabağ-Ermenistan-Gürcistan-Avrupa’dır. Dağlık Karabağ’da uyuşturucu laboratuvarlarının faaliyetine ilişkin bilgiler vardır. Böylece, uyuşturucu tacirleri işgal altında olan toprakları hem üretim, hem geçiş için kullanmış oluyorlar. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri, Dağlık Karabağ probleminin çözümünde ortaya net bir tavır koymayarak bu iğrenç ticarete göz yumuyor ve aslında kendi geleceklerini zehirliyorlar.” şeklinde konuştu.

 
Tekman için hizmet istişaresi
 
Palandökende beyaz ve yeşil buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hayaller gerçek oldu'
MÜSİAD Başkanı Güvenli, Ovit, İspir, Kop Dağı, Çirişli Geçidi Tünellerinin ...
16.Finans Sempozyumu başladı
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Finans Bilim ...
Erzurum Akyel’i ağırladı
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine ...
 
Emniyette atama
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından Polis Meslek Yüksek Okulları ...
ATAÜNİ’den yine bir ilk
Uluslararası Katılımlı Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma Sempozyumu’nun 17 ...
Örnek parkta ilk adım
Aziziye Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırırken, diğer ...
 
Dadaş ciritçinin talihsiz anı
İzleyicilerin coşkulu tezahüratları arasında devam eden müsabakada, Erzurum ...
Işık tarihin ezberini bozdu
Prof. Dr. Fahri Işık, arkeolojik kazıların ve bilimin, uygarlığın Anadolu’dan doğduğunu söyledi.
Son apartman da yıkıldı..
Erzurum'da gerçekleştirilen İmar İskan Lojmanlarının yıkımı sırasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva