ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 2 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 2 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Göztepe: 1 - Bodrum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Göztepe: 1 - Bodrum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Çorum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Çorum FK: 1
HABERLER>GUNCEL
20 Aralık 2012 Perşembe - 12:24

ASİMED’ten Alain Delon’a tepki

Alain Delon, “İyi Yıllar Anneler" adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, "Ermeni soykırımını kınıyoruz" dedi. Bunun üzerine Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, imza kampanyası başlatarak duruma tepki gösterdi.

ASİMED’ten Alain Delon’a tepki

AHMET AKBUĞA-E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, “İyi Yıllar Anneler" adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, "Ermeni soykırımını kınıyoruz" dedi. Bunun üzerine Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, imza kampanyası başlatarak duruma tepki gösterdi.
Delon, "İyi Yıllar Anneler" filminin galası için gittiği Erivan’da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştü. Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da bu iltifatlara "soykırım"la cevap verdi. Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, "Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz" dedi. Bunun üzerine durumu protesto etmek için ASİMED tarafından Erzurum’da imza kampanyası başlatıldı. ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, “Bugün ajanslara düşen haberlerde, dünyaca ünlü Fransız oyuncu Alain Delon, 'İyi Yıllar Anneler' filminin galası için gittiği Erivan’da, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştüğü, Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da bu iltifatlara soykırımla cevap verdiği yer almaktadır. Erivan'da bulunan Ermeni Soykırımı Anıtı'nı da ziyaret eden Alain Delon, 'Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz' diye bir demeç vermiştir. 77 yaşındaki sanatçı, annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir De Gaullecüdür. En yakın arkadaşlarından biri olan Le Pen, 1956'da Süveyş Savaşı sırasında bu bölgeye atanmasına rağmen ancak ateşkes yapıldıktan sonra bölgeye ulaşabildi. Hemen ardından istihbarat subayı olarak Cezayir'e gönderildi, Cezayir'de görev yaptığı sırada emrindeki paraşütçü birlikleriyle yaygın işkence olaylarına karıştı. 1972'de Ulusal Cephe'yi kurdu. Ulusal Cephe'nin kurucuları arasında Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında sivil halka saldıran OAS örgütü üyeleri, Neo- Naziler ve radikal Katolikler yer alıyordu. Yani Ermenistan gezisinde siyasi bir figüre dönüşen sanatçının, hayatında yer alan siyasetçi, Cezayir’de yüz binlerce kişinin katledilmesinde aktif rol almış olan Le Pen’dir. Böyle bir kişiyle dost olup da başka bir soykırım iddiasında hiç bilgisi olmadan taraf olması Delon’un kariyerinde önemli bir çatlak olarak kalacaktır” dedi.
Alain Delon’un 2002'de ağır bir depresyon geçirerek intiharı denediğini ifade eden Eğilmez, “2006'da İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Son on yılda ciddi bir yapım olarak sadece 'Asteriks Olimpiyat Oyunlarında' isimli filmde oynayan Alain Delon, son olarak da herhangi bir ücret almadan 'İyi Yıllar Anneler' filminde rol alabilmiştir. Bu film için düzenlenen galalarda gittiği ülkelerin borularını çalan Delon, son yıllarda üstlenmeye çalıştığı hayvan hakları koruyuculuğunun, kendisini içerisinde düştüğü bunalımdan kurtaramadığını anlayınca bu sefer de siyaseti denemeye karar vermiş. Hiçbir bilgi sahibi olmadığı bir konuda ziyaret ettiği ülkede hoş görünmek için tartışmalı bir konuda taraf olarak Ermenilerin sempatisini toplarken, büyük bir tarihi hataya düşüp, Türkleri hayal kırıklığını uğratarak, karşısına almıştır. Üzülerek söylüyoruz ki hayatının son döneminde yaptığı bu elim hata kendisinin bir oyuncu olarak değil de bir figüran olarak hatırlanmasına neden olacaktır. Yarından itibaren göndereceğimiz mektuplarla, içerisinde bulunduğu bu büyük hatayı kendisine çok açık bir şekilde anlatacağız. Ayrıca isteyen vatandaşlarımız phi@aleindelon.com adresine protesto mesajlarını gönderebilirler” diye konuştu.
 

 
‘Erzurum karla güzel’
 
Tunceli yolu ulaşıma açıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serpil 22 Aralık 2012 Cumartesi 22:54

Sayın Hocam, sizi canı yürekten kutluyorum. Nihayet yıllardır özlemle beklediğimiz cevapları anında verebilecek birini karşımızda görüyoruz. Ne yazıkki Ermenilere ve ermeni yandaşlarına gereken cevabı anında verebilecek, bu konuda çalışan birimlerimiz olsa.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum karla güzel’
Erzurum’un karla güzel olduğunu belirten öğrenciler, “Beyaz örtü Erzurum’un ...
‘GSL, Aziziye için bir şans’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede bu yıl eğitim-öğretime açılan ...
Suriye için yardım kampanyası
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Derneği (ESP-DER), Suriye’de ...
 
Tipi ulaşımı zorlaştırdı
Kars’tan Erzurum’a giden üzerinde iş makinesi yüklü TIR, tipi, kar ve ...
Doğu’da kara kış…
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı 234 köy yolunun ulaşıma kapanmasına ...
Öztürk’ten Palandöken çıkarması
Vali Öztürk, Palandöken Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesin de ...
 
Çavdarlı’da deprem
Aziziye İlçesine bağlı Çavdarlı Köyü sabah erken saatlerinde hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Elektriği kesti, hastanelik oldu
Erzurum’da borcu nedeniyle elektriği kesilen şüpheli A. T., TEDAŞ çalışanı ...
Geçim derdi yaş dinlemiyor
Erzurumlu 65 yaşındaki Salih amca soğuk havaya aldırış etmeden eksi 20 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva