ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>SPOR
31 Mart 2010 Çarşamba - 04:30

ASA’dan Almanya açılımı

AYHAN TÜRKEZ/İHA/ Erzurum'da başlatılan ve bölgeye umut olan 'Anadolu Spor Akademisi Projesi' henüz hayata geçmeden binlerce insanın hayallerini süslemeye başladı. İsviçre'de düzenlenen turnuvaya katılarak ülkemizi başarıyla temsil eden ASA, proje ortağı olan, Baran Yetenek Avcıları Derneği ile birlikte şimdi de Almanya'da düzenlenecek olan minikler futbol turnuvasına katılıyor.

ASA’dan Almanya açılımı

Türkiye'nin gülen yüzü olmak ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne umut aşılamak adına hazırlanan, Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi, henüz hayata geçmeden, binlerce insanın hayallerini süslemeye başladı. Erzurum'da yakılan meşale, önce Ağrı'ya umut aşıladı, sonra İstanbul'da Türkiye'nin gözbebeği olmaya aday projeler arasında kendine yer edindi. Şimdi de Hakkarili miniklerin hayallerini süslüyor.
Bünyesinde; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, masa tenisi ve buz hokeyi gibi daha bir çok spor dalını barındıracak olan Anadolu Spor Akademisi için Ağrı'da atılan adımlar, Türkiye'de bazı değişimlerin bir bakıma öncüsü oldu. ASA, Ağrı'da mı, Ardahan'da mı, yoksa Erzurum'da mı kurulacak diye tartışılırken, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, "Bölgenin kaderine yön verecek spor akademisi kurulacaksa bunun öncüsü Ağrı olmalı. Sonra bütün illeri kucaklamalı" diyerek arka çıktığı, projenin hayata geçmesi
için ilk adımı atmıştı.
Göç, ekonomik şartlar ve sosyal hayatın neredeyse sıfır olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nin değişim projesi olan ASA'ya İsviçre'den gelen özel davet, Türkiye'nin gözünü Ağrı'ya çevirmişti. Geçen süreçte, İsviçre'de düzenlenecek olan Aara-Masters U-11 Futbol Turnuvası'na davet edilen ASA için, Ağrı'da futbolcu seçmeleri yapıldı. Türkiye'yi İsviçre'de temsil eden futbol takımı için 120 çocuk arasından 12'si Mehmet Kayrım yönetiminde antrenmanlara başladı.
//BLATTER'İN GÖZÜ DE ASA'NIN ÜSTÜNDE
Terör ve ekonomik sorunlar nedeniyle, sürekli göç veren, bu nedenle kalkınamayan Ağrı halkının adeta yüzünde gülücükler açıyordu. Çocuklarının antrenmanlarını yakından takip edip, onlara moral veren anne ve babalar, 11 yaşındaki miniklerin Ağrı'da, Türkiye'nin ünlü futbolcularının katıldığı hazırlık maçında tribünleri tıklım tıklım doldurdu.
3 haftalık bir Ağrı kampın ardından, Ay-Yıldızlı bayrağı İsviçre'de temsil etmek için İstanbul'da doğru yola çıkan Ağrılı minikler, bugüne kadar ne uçağa binmiş, ne de denizi görmüşlerdi. Ama onlar, dünyanın futbol yıldızlarını yetiştiren ünlü futbol kulüplerine kafa tutmak için çıktıkları yolda, sanki birer profesyonel gibiydiler. Önce, İstanbul'da Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın U-11 takımlarına kafa tutular daha sonra dünya devlerine kök söktürdüler. 26 takımın katıldığı turnuvada 11. olunca FIFA Başkanı
Sepp Blatter, "ASA beni heyecanlandırıyor" diyerek kendisini ziyaret eden Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek'e, "Gerekirse Ağrı'ya gelirim, bölge illerini tek tek gezer projenize destek olurum" sözünü verdi.
//AĞRI'DA DİKELEN FİDAN HAKKARİ'DE YEŞERECEK
'Anadolu Spor Akademisi Projesi'nin, önümüzdeki aylarda AB'ye sunulacağını, IPA kanalıyla Türkiye ve Brüksel'den de destekleneceğini ifade eden ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Ağrı'nın makus talihini değiştirmeye aday proje, 'Anadolu Spor Akademisi' bölge illerine de hayat verecek. Ağrılı gençlerin neler yapılabileceklerini herkes gördü sıra Hakkari'de. Hakkarili miniklerin dünya devlerini dize getireceğine inanıyorum" diye konuştu.
Hakkari'ye atandığı günden beri, yaptıklarıyla "Hakkari'nin meleği" olarak lanse edilen ve Hakkari'ye umut aşılayan Baran Yetenek Avcıları Derneği'nin kurucusu Dr. Dilek Yeşilbaş ise amaçlarının Hakkarili çocukların gözlerindeki ışığı, yüreklerindeki sevgiyi, tüm dünyaya yaymak olduğunu vurguladı. Yeşilbaş, "Bölgenin umudu olan Anadolu Spor Akademisi projesi Hakkari'de, Hakkarili çocuklarımızın geleceğe daha emin adımlar atmasını sağlayacak. Ağrı'da yakılan meşalenin Hakkari ayağında Baran Yetenek
Avcıları Derneği olarak yoğun bir tempoyla çalışacağız ve Ağrı'da dikilen fidan burada da yeşerecek" dedi.
//HAKKARİLİ MİNİKLER RİVA'DA KAMPA GİRECEK
Hakkari'de, ilköğretim okullarında okuyan yetenekli minikler, projenin Teknik Koordinatörü Can Vanlı'nın yardımcısı Hasan Atalay ve teknik adam Mehmet Kayrım tarafından 9-10 ve 11 Nisan tarihlerinde seçilecek. 1999 doğumlu miniklerden oluşturulacak takım İstanbul'da, Riva Milli Takım Kampı'nda kampa girecek. Daha sonra Almanya'ya uçacak.
Almanya Dresden de, 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde dünya devleriyle karşılaşacak olan, Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı U-11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Hakkari'den İstanbul'a kampa gidecek olan minikleri ise burada sürprizler bekliyor.
Hakkarili minikler Riva kampı süresince, Türkiye'nin önemli kulüplerinin altyapı takımlarıyla çeşitli hazırlık maçlarına çıkacak. Ayrıca, ünlü futbolcuların yer alacağı karmayla özel bir de maç yapacak. Sürprizler sadece bunlarla sınırlı değil, ulusal televizyon kanalları da, ekranlara taşıdıkları programlarında, Hakkarili minikler için özel tanıtımlar yapacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Özel İdaresi’nden sportif açılım
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapılan Kulüplerarası ...
Erzurum’a iddialı geldiler
NİHAT ABACI (İHA) - Malatya'dan öğrenci güreşçiler Erzurum'a iddialı geldi.
Dağcılıkta eğitim atılımı
AYHAN TÜRKEZ/İHA/TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu (TDF) ile Uluslararası Dünya ...
 
Yalçın Milli Takım Hocası oldu.
AYHAN TÜRKEZ/İHA/ Palandöken belediye spor kulübü güreş antrenörü Abdurrahim ...
Atletizm yarışlarla teşviklendiriliyor
AYHAN TÜREZ/İHA/Erzurum'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Atletizm ...
Atmaca ve Alihanoğlu Milli takımda
AYHAN TÜRKEZ/İHA/ Palandöken Belediyespor Boks takımı boksörlerinden Muhammet ...
 
FB’lilerden coşkulu kutlama
Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı deplasmlanda 1-0 yenmesini Erzurum'lu taraftarlar ...
Gençlikspor’dan Play Off başarısı
İHA/Erzurum’un buz hokeyindeki temsilcilerinden Gençlik spor Bayan takımı, Kocaeli’ni fethetti.
Erzurum 2’incilikle yetindi
RECEP ERGİN (İHA) – Gümüşhane'de futbol bölge grup müsabakaları yapıldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva