ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
17 Kasım 2015 Salı - 05:50

AK Parti’nin rakibi yine AK Parti’dir

Davutoğlu, ''AK Parti'nin rakibi bugün yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız" dedi.

AK Parti’nin rakibi yine AK Parti’dir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''AK Parti'nin rakibi bugün yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim siyasetimizde rehavete kapılmak, hele hele yorulmak gibi bir kavram yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Önceki AK Parti hükümetleri başarı çıtasını hayli yüksekte tuttular. Bize düşen yeni bir gayret, yeni bir şevk ve azimle çıtayı daha yukarılara taşımaktır. AK Parti'nin rakibi bugün yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız" dedi.

DAVUTOĞLU MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Davutoğlu, genel merkezde düzenlenen 26. Dönem Milletvekilleri Toplantısında yaptığı konuşmada, 2023'ü bir sembol tarih olarak belirlediklerini, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, 2023 hedeflerini birer birer gerçeğe dönüştürerek kutlayacağız" dediklerini hatırlattı.

Bu hedeflere ulaşmak için, büyük memleket sevdasıyla, gece, gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının, bunun en büyük göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en büyük forumlarından birine, G20 dönem başkanlığına ev sahipliği yaparken, 26'ncı dönemin yarın yeminle başlamasının çok güzel bir tesadüf ve ispat olacağını belirten Davutoğlu, "Türkiye artık birilerinin 'hasta adam' diye andığı bir ülke değildir. Türkiye uluslararası ekonomik ve siyasal düzene öncülük eden, yükselen ve güçlenen bir ülkedir" diye konuştu.

G-20 SÜRECİ

G20 dönem başkanlığını üstlenen, bunu onurla, vakarla, başarıyla yapan bir ülkenin milletvekilleri olarak, millete, "O karanlık odakları, puslu havaları seven çakalları bir kenara bırakın, Türkiye'nin geleceği parlaktır, bu parlak gelecek AK Parti kadrolarının ve AK Parti grubunun elindedir ve elinde olacaktır" mesajını vereceklerini dile getiren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde devam eden zirveye dün katılarak, G20 ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarına bir resepsiyon verdiğini anımsattı.

Davutoğlu, G20 Antalya buluşmasının, dünya ekonomisi, adaletli gelir dağılımı, kalkınma, refah ve başta Suriye ve terör olmak üzere, herkesin canını yakan uluslararası sorunlara çözüm üretecek bir sonuçla kapanması temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:"AK Parti'nin kuruşunda benimsediği ilkeler ışığında yürümeye devam edeceğiz. Davamız geçmiş 13 yılın büyük kazanımları üzerinden Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi olacaktır. Bizim siyasetimizde rehavete kapılmak, hele hele yorulmak gibi bir kavram yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Önceki AK Parti hükümetleri başarı çıtasını hayli yüksekte tuttular. Bize düşen yeni bir gayret, yeni bir şevk ve azimle çıtayı daha yukarılara taşımaktır. AK Parti'nin rakibi bugün yine AK Parti'dir. Görünen o ki bundan sonra da biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız. Ümit ederiz ki bir gün muhalefet partileri de bizle yarışacak bir vizyonu ortaya koyarlar ama 1 Kasım seçimlerinden sonra girdikleri atmosfer gösteriyor ki bunun için daha çok zamana ihtiyaç var ama biz, 'alternatifsiziz' diye hiçbir zaman düşünmeyeceğiz. Biz, alternatifler üzerine siyaset yapmayız. Alternatifimizin olup olmadığına bakmaksızın, sadece vizyonumuzla, hedeflerimizle siyaset yapar, o vizyona ve hedefe ulaşmak için hiçbir rakibimiz, alternatifimiz olmasa dahi veya zayıf olsalar dahi bir an dahi duraksama göstermeksizin o hedefe kararlılıkla yürümek için gece gündüz çalışırız."

"İNSAN ONURUNU KORUMAYI ASLİ GÖREV GÖRÜYORUZ"

AK Parti siyasetinde olduğu gibi, inşa sürecinin temelinde de insanı, insan onurunu merkez kabul eden bir anlayışla hareket edeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "İnsan onurunu korumayı asli görevimiz olarak görüyor, bunun gereği olarak da özgürlükleri ve güvenlikleri teminat altına alacak bir siyaset takip ediyoruz" dedi.

AK Parti'nin, kurulduğu andan itibaren ifade ettiği "özgürlük ve güvenlik" ilişkisine dikkati çeken Davutoğlu, şunları ifade etti:"Ne özgürlüğe sahip olmayanın onuruyla, insanca yaşayabilmesi ne güvenliği tehdit altında olanın özgürlüğünü tam olarak yaşayabilmesi mümkündür. Onun için bugüne kadar hazırladığımız bütün hükümet programlarında biz hep 'özgürlük, güvenlik' dedik. Özgürlük, güvenlik dengesini kurmak, özgürlük, güvenlik uyumunu ihdas etmek, demokrasinin olmazsa olmaz hedeflerinden biridir. İşte Paris, büyük özgürlük ideallerinin başladığı bir şehir, güvenlik olmayınca, sokağa çıkma özgürlüğünün bile kullanılamadığı bir şehir haline dönüşebiliyor. Onun için her zaman söyledik; güvenliği riske ederek özgürlükleri teminat altına almak kaosa, güvenliği teminat altına almak için özgürlükleri riske etmek diktatörlüğe yol açıyor. Türkiye'de bu anlamda özgürlüklerin teminat altında olduğu, güvenliğin sağlandığı demokratik bir düzenin devamı ve daha köklü temellerle inşası için yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Biz, Türkiye'yi, her bir insanımızın mutlu yaşayacağı, gurur duyacağı ve geleceğe dair güzel hayaller kuracağı bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz. Tek bir insanımızın güvensizlik duymadığı, mağdur, mazlum ve mahsun olmadığı bir ülke inşa etmek istiyoruz."

"HAİNCE, CANİCE CÜRÜMLERİN HESABI SORULACAK"

Geçmişte, insanların birbirine karşı duyduğu muhabbete gölge düşüren ne olmuşsa, bütün yaraların kapanmasını istediklerini belirten Davutoğlu, "Bütün kırgınlıklar bitsin. Bu topraklara kardeşlik hukuku ve 1 Kasım akşamı söylediğim gibi Hazreti Mevlana'nın deyişiyle 'sevgi tohumu ekmek' üzere, hep beraber gayret edelim" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni, Türkiye'nin her sorununu çözme iradelerini bugün de aynı kararlılıkla muhafaza ettiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu barış sürecine ihanet edenler, Çözüm Süreci'ne, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne ihanet edenler, bu halleriyle siyaseti temsil kabiliyetine sahip olmadıklarını gösterdiler. Ancak bu ülkede, toplumsal barışın tesisi onlara muhtaç değildir, bu yol yürünecek ve başarıyla tamamlanacaktır. Bunu söylerken, birilerinin ayağına bastığımızı, bu ülkede huzur, kardeşlik ve barış ikliminin hakim olmasından rahatsızlık duyacak pek çok şer odağının olduğunu da biliyoruz. Bilsinler ki bunlar son çırpınışlarıdır. Bu topraklarda, bu ovalarda, bu dağlarda yeniden kardeşlik türküleri söylenmesine asla engel olamayacaklar ve bilsinler ki bu ülkede adalet, işledikleri o haince, canice cürümlerin hesabını tek tek kendilerinden soracaktır."

AK Parti'nin 13 yıldır sadık kaldığı bir hizmet anlayışının, toplumsal meselelere bakış açısının bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, sadece hedefler ortaya koymadıklarını, bu hedeflere ulaşma yolunda, geçmiş 13 yılın somut adımlarını da teminat olarak ortaya koyduklarını söyledi.

"ANAYASAYI EL BİRLİĞİYLE YAPMALIYIZ"

Diğer partilerin vaatlerinin "afaki ve soyut" olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Ama biz bir söz verdik mi bu söz mutlaka gerçekleşecek, iradeyi arkasında taşıyan bir sözdür. Bizim hedeflerimiz demokrasi içinde güçlenen, özgür, adil, istikrarlı ve huzurlu bir Türkiye'nin hedefleridir. Bizim vizyonumuz, ülkemizin istikrarını sürdürerek, her alandaki kazanımlarımızı daha büyük atılımlarla koruyan ve geliştiren dinamik, büyük bir Türkiye vizyonudur" ifadelerini kulandı.

AK Parti olarak Türkiye'nin yeni dönemi için en önemli önceliklerinden birinin yeni anayasa olduğunu belirten Davutoğlu, artık Türkiye'nin darbe anayasasıyla yoluna devam edemeyeceğinin altını çizdi.

"Demokratik bir anayasayı el birliğiyle yapmalıyız" diyen Davutoğlu, güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü ve Türkiye'nin değişen şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasanın en büyük ihtiyaçlardan olduğunu, bunun, sadece AK Parti'nin değil, tüm siyasi partilerin en öncelikli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Bütün ön yargıları bir tarafa koyarak, siyasi parti liderlerini, toplumun kanaat önderlerini, aydınlarını bu konuda açık gönüllü, yürekli bir istişare ortamına davet eden Davutoğlu, "Hep beraber Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması için gayret sarf etmek durumundayız. Bu çerçevede yeni anayasa için arayışlarımız, gayretlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek." diye konuştu.

"HÜKÜMET PROGRAMI YAZIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Yeni anayasayla, bütün toplum kesimlerinin görüşlerinin ifade edilebileceği, yeni bir iletişim dönemini de başlatmak istediklerini belirten Davutoğlu, herhangi bir empoze, ret, ön kabul olmadan bir istişareyle yeni bir iletişim dönemini başlatacaklarını ve katılımcı demokrasiyi teşvik etmek üzere gayret sarf edeceklerini kaydetti.

Farklı sosyal kesimlere yönelik reform çalışmalarının da devam edeceğini dile getiren Davutoğlu, özgürleştirici ve sosyal hayatı olumlu yönde düzenleyici kapsamlı reformlar planladıklarını anlattı.

Her bir sonraki adımı, önceden iyice planlayarak attıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "1 Kasım akşamı seçim zaferini birlikte yaşadıktan sonra 2 Kasım günü arkadaşlarla toplandık, hem MYK'da konuştuk, daha sonra da oluşturduğumuz seçim strateji grubunu daha da genişleterek, genel merkezden, parlamentodan ve hükümetten katılan arkadaşlarımızla, hükümet programı yazım çalışmalarına başladık. Yani hükümet programını, hükümet kurduktan sonra yazmaya başlamadık. Verdiğimiz taahhütlerin hayata en kısa zamanda geçirilebilmesi için bir takvim üzerinde çalıştık. Önümüzdeki 3 ay içinde, seçim esnasında verdiğimiz her sözün gereği yapılacak. Yasal düzenleme gerektirmeyen adımlar hemen atılacak. Yasal düzenleme gerektiren adımlar için de gereken çalışmalar şimdiden başladı, bu adımlar da atılacak. Önümüzde hükümet kurulması, hükümet programının okunması ve arkasından güvenoyu almasını takiben ilk işimiz bütçeyi çıkarmaktır. Daha sonra da 3 ay içerisinde vaatlerimizi yerine getireceğiz."

"HERKES BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ HİSSEDECEK"

İlk aşama reform yasalarını Meclis'e göndereceklerini ve 6 ay içinde yepyeni reformlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacak önemli köşe taşlarını ortaya koyacaklarını belirten Davutoğlu, her toplum kesiminin sorunlarına cevap bulan, özgürlükçü, katılımcı bir anlayışı egemen kılacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, cemevlerinin, irfan merkezlerinin statüsü de dahil olmak üzere birçok konuda somut ve adil adımlar atacaklarını ifade ederek, dini, mezhebi, ırkı, dili, siyasi düşüncesi, ekonomik seviyesi ne olursa olsun herkesin, kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak hissedeceğini vurguladı.

"Bize oy versin vermesin, herkes eşit vatandaşlık haklarından istifade eden, onurlu bireyler olarak, başı dik bir şekilde, bu özgür ülkede, bu güven içinde yükselen ülkede yaşayacak" diyen Davutoğlu, ekonomide yeni gelişen şartlara uygun yapısal reformları tamamlayacaklarını kaydetti.

 
Silivrispor maçının hakemleri açıklandı
 
Erzurum müzecilikte ilk sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan’dan Aziziye dersi
Aziziye’nin birbirinden bağımsız iki yerleşim alanı olan Dadaşkent ve ...
Taşkesenlioğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Tekman ilçesini ziyaret etti
Taşkesenlioğlu Aşkale’deydi
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Aşkale’de gezi ve incelemelerde bulundu.
 
İran Devlet Televizyonunu protesto ettiler
Erzurum Ülkü Ocakları, İran Televizyonu'nun Türklere yönelik hakaretlerini ...
Dadaşlar Yeni Anayasa istiyor
M.COŞKUN-1 Kasım da gerçekleştirilen ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ...
İşte Erzurum sonuçları
Erzurum 1 Kasım 2015 genel seçimleri kesin sonuçları açıklandı. Kayıtlı ...
 
Erzurum için siyasette 26’ıncı dönem
TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak ve milletvekilleri yemin ...
Ala: ‘Milletin feraseti her şeyin önündedir’
Ala, yeni bir anayasanın yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Millet ...
Bulutlar Vizyon 2019 Palandöken’i anlattı
Bulutlar, “Palandöken her alanda gelişiyor. Kimseye borcumuz yok. Öz kaynaklarımız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva