ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>TÜRKİYE
9 Şubat 2015 Pazartesi - 02:45

‘AK Parti Hareketi önce erdem hareketidir’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir erdem ve ahlak hareketi olduğunu belirterek, partilerinin, konjonktürel şartlarda çıkan bir siyasi parti olmadığını söyledi.

‘AK Parti Hareketi önce erdem hareketidir’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP, Şişli'de mahkemeye düşüyor. Birbirleriyle mahkemelik olan bir partiden Türkiye'ye hayır gelir mi? Bu millet onlara iktidarı vermez ama verse bir gün dahi dursalar, Türkiye'yi de mahkemelik eder bunlar" dedi.
Davutoğlu, partisinin Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. "Muhtar bile olamaz" denilen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'de bir büyük vesayet kapısının da kapandığını anlatan Davutoğlu, gösterdikleri birlik ve beraberlik için Kocaeli'ne teşekkür etti.
SİYASİ AHLAK
Siyasi ahlakın, dava için omuz omuza vermenin bu olduğunu bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bir de CHP'ye bakın. Sadece Şişli'ye bakın ve karşılaştırın. Sadece Şişli'de. Türkiye ölçeğinde daha çok örnekler var. Belediye başkanı, belediye başkanı olmadan önce yazılı bir teminat veriyor. 'Ben belediye başkanı seçilirsem, eski belediye başkanının oğlu görevi alacak' diye. Ne demokrasi ahlakına uyar ne siyaset ahlakına. Sonra görevi devretmediği için tehdit ediliyor. Şantaja uğruyor ve CHP, Şişli'de mahkemeye düşüyor. Birbirleriyle mahkemelik olan bir partiden Türkiye'ye hayır gelir mi? Bu millet onlara iktidarı vermez ama verse bir gün dahi dursalar Türkiye'yi de mahkemelik eder bunlar. Birbirine düşmüş bir siyasi kadrodan ümit çıkabilir mi? İşte Kocaelimizin güzel örneği. Arka arkaya, birbirlerine onurla görevi tevdi eden arkadaşlar."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir erdem ve ahlak hareketi olduğunu belirterek, partilerinin, konjonktürel şartlarda çıkan bir siyasi parti olmadığını söyledi.
"DÜNYADA ÇOK AZ SİYASİ HAREKET 12 YILDA AK PARTİ GİBİ DERİN İZLER BIRAKTI"
AK Parti'nin, Akçakoca'nın, Karamürsel Alp'in Hünkar Çayırı'nda son otağını kuran Fatih Sultan Mehmed Han'ın yolu olduğunu ifade eden Davutoğlu, "AK Parti, millet ümitsizliğe düşüp, vatan işgal altına düştüğünde İstanbul'dan Anadolu'ya silah taşıyan o yiğitlerin Kocaeli'de kurduğu o karargahın adıdır. Yahya Kaptan'ın partisidir AK Parti" dedi.
AK PARTİ KİMSESİZLERİN PARTİSİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin, Türkiye'de bütün kimsesizlerin, sahipsizlerin partisi olduğu kadar dünyada da mazlumların partisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Dünyada çok az siyasi hareket 12 yılda AK Parti gibi derin izler bıraktı. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, AK Parti dediğinizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını andığınızda, Türkiye dediğinizde herkesin gönlünde bu al bayrak, aziz bayrağımız şekilleniyor. Somali'de AK Parti var, Türkiye'de var, al bayrak var. Filistin'e, Gazze'ye gidin... Bomba altında Gazze'ye gittiğimde... O bomba altında Gazzeli gençler al bayrağı dalgalandırıyorlardı. Arakan'a gittiğinizde yine bu al bayrağı görürsünüz. Bugün eğer bu al bayrak, bu aziz Türk Bayrağı dünyanın her yerinde şanla şerefle onurla itibarla dalgalanıyorsa bunun gerçek sahibi AK Parti kadrolarıdır."
TEHDİTLERE BAŞ EĞMEYECEĞİZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilsinler ki, hiç bir şekilde, hiç bir tehdit ve tuzak karşısında baş eğmeyeceğiz. 7 Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde gireceğiz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kimliği belirsiz bir kişinin uzun namlulu silahla çevreye rastgele ateş açmasına ilişkin "Seçime doğru bu tür provokasyonlar olacak. Bu tür provokasyonlar yapmaya niyet edenler olabilir. Ama bilsinler ki, hiç bir şekilde, hiç bir tehdit ve tuzak karşısında baş eğmeyeceğiz. 7 Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde gireceğiz" dedi.
AK Parti'nin Türkiye'de ilk defa kendi bünyesinden iki cumhurbaşkanı, üç başbakan, dört meclis başkanı çıkartan parti olduğunu ve başka hiç bir partinin böyle bir şeref listesi olmadığını belirten Davutoğlu, "Demokratik seçimlerle 2 cumhurbaşkanını bünyesinden çıkardı. Üç başbakan, dört meclis başkanı... Olağanüstü kongrede Sayın Başbakanımızdan, o zaman Cumhurbaşkanı seçildikten sonra emaneti devraldığımda o kongrenin adı 'vefa kongresi' demiştim. AK Parti, vefa partisidir" diye konuştu.
YÜREKLERİMİZ AK DAVA İLE
Gönüllerini, yüreklerini, zihinlerini ve bedenlerini bu dava için ortaya koyduklarını ve koymaya devam edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:"Dün gece İstanbul Kongresi için yarınki kongre için toplanan delege toplantısından sonra yaklaşık 2 saat sonra teşkilatımız, İstanbul merkezimiz, maalesef bir terör saldırısına muhatap oldu. Ve saldırganlar kaleşnikofla bizim parti merkezimizi tarama cüreti gösterdiler. Şunu buradan bir kez daha söylüyorum: Seçime doğru bu tür provokasyonlar olacak. Bu tür provokasyonlar yapmaya niyet edenler olabilir. Ama bilsinler ki, hiç bir şekilde, hiç bir tehdit ve tuzak karşısında baş eğmeyeceğiz. 7 Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde gireceğiz."
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, kongreler ve değişik toplu açılışlar vesilesiyle 50'yi aşkın vilayete gittiğini hatırlatarak, bir iki ay içerisinde gitmediği vilayet kalmayacağını söyledi.
Seçimler dolayısıyla bir tur daha yapacağını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:"Siyasetin enerjisi halkla birlikte olmaktan gelir. Halka birlikte olamayanlar, ya Şişli'de olduğu gibi birbirlerine girerler ya da MHP de kongreler yapıyor ama hiç sesini duyuyor musunuz kongrelerin? Coşkusunu görüyor musunuz, hayır. Çünkü bu partiler Türkiye'nin sadece bir kesimine dayanırlar. Bir kısmı sadece kıyılarda var, bir kısmı sadece İç Anadolu'da, bir kısmı da sadece doğu, güneydoğu Anadolu'da. Türkiye'nin her yerinde var olan yegane parti; AK Parti. Biz kongrelerimizin birini Erzurum'da, diğeri Balıkesir'de, biri Diyarbakır'da, öğleden sonra Eskişehir'de, Muğla'da, Artvin'de, her yerde yapıyor, her yerde AK Parti bayrağını dalgalandırıyoruz. Şu anda hareket halinde olan, büyük bir devinim ile seçime hazırlanan tek parti; AK Parti. Diğerleri ise ne ile uğraşıyor?"
"KAOS ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü yaptığı grup konuşmasının bir ibret vesikası olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu'nun bu grup konuşmasında açık bir şekilde seçime giderken ülke huzurunu bozacak tahrikler yaptığını aktaran Davutoğlu, TBMM'ye sunulan İç Güvenlik Paketi dolayısıyla insanları, vatandaşları tahrik ederek, direnmeye çağırdığını kaydetti.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te grubu ile hakkıyla bir mücadele veremediği çin milleti sokağa dökerek yasama faaliyetini engellemeye çalışacağını ifade ederek, "O, 'En önde ben yürürüm' diyor. Bu, aynen HDP'nin, aynen Demirtaş'ın aynı 6-7 Ekim olaylarından önce yaptığı tahrik gibi. Dikkat ediniz biz Türkiye'yi huzurlu, sükunetle barış ortamında seçime götürmeye çalışırken, bunlar el ele verip huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.
İç Güvenlik Paketi'nin esasının belirli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, söz konusu paketin milletin özgürlüklerini, gösteri yapma özgürlüğü de dahil olmak üzere, bütün özgürlüklerini teminat alan, güvenliğini tam anlamıyla gerçekleştirmeye çalışan bir paket olduğunu dile getirdi.
Gösteri yapmanın herkesin hakkı olduğunun altını çizen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Kılıçdaroğlu'nun da hakkıdır. Ama kanunun gösterdiği yerde ve kanunun öngördüğü şekilde. Kılıçdaroğlu halkla beraber olamamanın, halktan ümidi kesmiş olmanın sonucunda, şimdi sokakta kaos çıkarmaya çalışıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü Kılıçdaroğlu da biliyor ki 7 Haziran'da bu millet oy da vermeyecek, yüz de vermeyecek. Diyor ki, 'Bana 4 yıl süre verin başka istemiyorum.' Bu millet CHP dönemlerini yaşadı, biliyor. Bu millet sana 4 yıl değil, 4 ay değil, 4 gün değil, 4 saat değil, 4 dakika bile vermez. Çünkü 4 dakikada Türkiye'yi Şişli'nin durumuna düşürürsünüz."
"HUZUR BOZMA FAALİYETİNE KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda atılan sloganlar üzerine, "Allah da millet de Kocaeli de bizden yanadır inşallah" dedi.
Bir taraftan kongreleri coşku içinde yaparken, diğer taraftan hükümet olarak bir çok reforma imza atarken onların tuzaklarla, provokasyonlarla halkın huzurunu bozmaya çalıştığını dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Biz bu huzur bozma faaliyetine karşı her türlü tedbiri alacağız. Ama dikkatinizi çekmek isterim. Aynı 1950 ihtilalinden önce, İsmet İnönü'nün şehit Başbakanımızı kast ederek söylediği gibi, 'Eğer şartlar oluşursa ihtilal meşru bir hak olur' diyen İsmet İnönü'nün mantığıyla Kılıçdaroğlu da şimdi halkı direnmeye çağırıyor. Ne gün çağırıyor? Paralelci çetenin başının, New York Times'ta aynı gün çağrıyı yaptığı gün yapıyor bunu. Şimdi açık bir şekilde seçime doğru giderken, taktikleri, oyunları, maskeleri düşüyor. Bir taraftan CHP provokasyonlar peşinde, diğer taraftan MHP 'İç Güvenlik Yasası'nı boykot edelim, protesto edelim' diyor. HDP aynı mantıkla Doğu'yu, Güneydoğu'yu kışkırtmaya çalışıyor ve arkalarında da bütün bu kuklaları ben oynatıyorum dercesine paralel yapının başı New York Times da makale yayınlıyor. İşte biz de bu dördüze karşı, bu dört mihraka karşı millete dayanıyor, milletle yürüme iradesini göstererek, kongrelerimizi şanla şerefle yapıyoruz, 7 Haziran seçimlerine yürüyoruz inşallah."
12 YILDA ÜLKEYİ YENİDEN İNŞA ETTİK
  Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Depremin hemen öncesinde 28 Şubat'ta siyasi deprem yaşadı bu ülke, hemen sonrasında da 2001'de de ekonomik deprem. 12 yılda bu ülkeyi yeniden inşa ettik" dedi.
Davutoğlu, partisinin Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Kocaeli 5. Olağan İl Kongresi'nde, son 3 yıldır Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyen bir "çete"nin, MİT Müsteşarı'na, onun arkasındaki irade olan hükümete, seçilmiş AK Parti kadrolarına ve seçilmiş Başbakan'a karşı bir tuzak içine girdiğini söyledi.
Söz konusu "çete"nin başarılı olamayınca, "Gezi" ve "17-25 Aralık provokasyonları" yaptığını dile getiren Davutoğlu, "30 Mart'ta her türlü koalisyonla AK Parti'nin yürüyüşünü durdurmak istediler. Ama aynen Kocaeli'nin 13'te 13 yapması gibi 30 Mart'ta öyle bir sille yediler ki hala kendilerine gelemediler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday çıkardılar. Biz ise milletle birlikte yürümeye kararlıyız" diye konuştu.
Davutoğlu, 1999 Marmara Depremi'nde Gölcük'te, Kocaeli'nde, Sakarya'da büyük acılar yaşandığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:"O depremin hemen öncesinde 28 Şubat'ta siyasi deprem yaşadı bu ülke, hemen sonrasında da 2001'de de ekonomik deprem. Biz, 2001'de AK Parti'yi sayın kurucu genel başkanımızın öncülüğünde kurduğumuzda, ülke deprem sonrası enkaz halindeydi. 12 yılda bu ülkeyi yeniden inşa ettik. Şimdi, geçen olağanüstü kongrede söylediğimiz gibi ikinci hamle dönemini başlatıyoruz. Türkiye'yi küresel güç yapacak olan bu ikinci hamle dönemi, ülkemize hayırlı, mübarek olsun, Kocaelimize hayırlı, mübarek olsun. Adım adım, omuz omuza yürüyeceğiz, Türkiye'yi 2023 hedefleri doğrultusunda küresel bir güç yapacağız."
Hedeflerini, "2023'te Türkiye'yi küresel bir güç haline getirmek" şeklinde tanımlayan Davutoğlu, Türkiye'yi 2023'te kendi tankını, uçağını, savaş gemisini yapan, güçlü bir ülke haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.
"ALLAH'IN İZNİYLE YÜZDE 65'İ DE ALIRIZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, küresel güç haline gelen Türkiye'nin yükselen şehirlerinden birinin de Kocaeli olacağını belirterek, şunları söyledi:"Geçtiğimiz dönemde Kocaeli'ne olağanüstü yatırımlar yapıldı. Kocaeli, gerçek anlamda büyük bir imar faaliyeti gördü. İhracat Kocaeli'nde 1,27 milyar dolardan 9 milyar dolara çıktı. Kocaelimiz yeni ulaşım koridorlarıyla İstanbul'la eklemlendi. İnşallah bu projeler bittiğinde Gebze, Marmaray üzerinden Halkalı'ya bağlanacak. İstiklal Harbi'ne giden o lojistik merkez konumundaki Kocaeli şimdi de ekonominin, ulaştırmanın, tarımın, sanayinin lojistik merkezi olacak. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul'un üçüncü havalimanı, üçüncü köprüsü Kocaeli'yle buluşacak. Kocaeli'den Körfez geçişiyle İstanbul Kocaeli'yle bütünleşerek, Bursa'ya, İzmir'e ulaşacak. İstanbul-Bursa arası inşallah 3 saatten 1 saate inecek."
Marmara Bölgesi'nde oluşacak havzanın, kalkınmanın lokomotif gücü olacağına işaret eden Davutoğlu, Gebze'de Bilişim Vadisi'ni kurup, Kocaeli'yi Türkiye'de yüksek teknolojinin uygulama merkezi haline getireceklerini bildirerek, Gebze Teknoloji Üniversitesi'ni bunun için kurduklarını aktardı.
Davutoğlu, Bilişim Vadisi'nin altyapısının hazırlandığını ve nisanda üstyapı faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirerek, Kocaeli'nin, Türkiye'nin yanı sıra çevre bölgelerin, çevre havzaların da her açıdan merkez ve odak şehirlerinden biri olacağını kaydetti.
Kocaeli'nin, İstanbul'u Bursa'ya, Ankara'ya, Bursa'ya bağlayan yüksek hızlı trenin odak merkez istasyonlarından biri olacağını anlatan Davutoğlu, 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun da en kısa sürede hizmete girmesini umut ettiğini, yoğun şekilde çalışmanın devam ettiğini belirtti.
Davutoğlu, salondakilere şöyle seslendi: "Birlik ve beraberliğiyle Türk siyasi hayatına örnek teşkil etmiş Kocaelililer, 7 Haziran'da Kocaeli'nde yeni bir rekor kırmaya hazır mısınız? 7 Haziran'da Kocaeli'nde yüzde 65 demeyehazır mısınız? Yüzde 58'i aldınız, Allah'ın izniyle yüzde 65'i de alırız. Alırız değil mi? Kocaeli'nde inşallah 7 milletvekilimizi 10'a kadar çıkarmaya hazır mıyız? Gece gündüz dolaşıp bütün Kocaeli'yi, ilçeleri gezip 7 Haziran'ı yeni milli irade bayramı yapmaya hazır mıyız? Birliğimizi, beraberliğimizi koruyup AK Parti teşkilatları olarak Ankara'ya Kocaeli'nden güzel bir müjde vermeye hazır mıyız? Biz Kocaeli'ye güveniyoruz. Bu sözünüzü yerinize getireceğinize inanıyoruz."
 

 
Cumhurbaşkanı’na "Yüzyılın Devlet Adamı" Ödülü
 
Aktaş ‘Bir Yaradılış Efsanesi’ni paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı’na "Yüzyılın Devlet Adamı" Ödülü
Yaratılanı Yaradan’dan ötürü hoş gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Evet ...
Cumhurbaşkanı’ndan ‘Yeni Anayasa’ vurgusu
Erdoğan, milletin yeni Türkiye ve yeni Anayasa için 400 milletvekilini ...
Davutoğlu: ‘Çözüm sürecine destek artıyor’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletin çözüm sürecine desteği hem sürüyor ...
 
Davutoğlu Bank Asya olayını değerlendirdi
Başbakan Davutoğlu, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin, "Bu ...
Davutoğlu'ndan tarihi vurgular
Kendileriyle bu ülkeye özgürlük, demokrasi, hukuk ve adalet geldiğini ...
‘Karar milletindir’
Sistemin değişmesinin muhalefet için de bir fırsat olabileceğini, bu sistemle ...
 
Tek umutları Türkiye
Türk Ocakları Erzurum Şubesi Başkanı Nizam Işık, Doğu Türkistan Türklerine ...
‘Milletimizle birlikte yürüyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Biz sadece milletimizi ...
Yüksek teknolojiye 5. bölge teşviki
Başbakan Ahmet Davutoğlu, nerede olursa olsun yüksek teknoloji yatırımına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva