ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>SİYASET
27 Haziran 2014 Cuma - 16:44

AGD İslam Coğrafyasını değerlendirdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz basın açıklaması yaparak İslam coğrafyasında yaşanan olayları değerlendirdi.

AGD İslam Coğrafyasını değerlendirdi

AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz son günlerde yaşanan olaylarla ilgili  gündem değerlendirmesi yaptı. Eşsiz, islam dünyasında yaşanan sıkıntıların kaynağının siyonizm olduğunu ileri sürerek, "Adına ırkçı emperyalizm dediğimiz Siyonist bir yapılanma üç yüz yıldır elindeki kitle imha silahlarının gücünü kullanarak yeryüzünü kana bulamaktadır. Irkçı emperyalizm, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini, enerji kaynaklarını yağmalamakta ve insan emeğini sömürmekte sınır tanımayan bir yapılanmadır. Bu zihniyet kendilerinden olmayan toplulukları zayıf bırakabilmek ve güçsüz düşürebilmek için her türlü ifsat ve tahribatı meşru addetmektir. Irkçı emperyalizm dünyanın her yerinde sömürü çarkını işletmenin gayreti içerisindedir. Ülkeleri ve halkları faize dayalı finans sistemleri ve bankaların tasallutu ile denetim altına almışlardır. Bu mekanizmaya karşı direnişin İslam coğrafyasından ve Müslümanlardan geleceğinin de farkındadırlar. İşte en çok bu sebeple de İslam coğrafyasının her yerinde işbirlikçi yönetimler ve kandırılmış gruplar vasıtası ile sürekli kaos ortamları oluşturmaktadırlar." dedi.

MEZHEP KAVGASI ÇIKARILMAK ISTENIYOR

Müslümanların çok hassas bir süreçten geçtiğini ifade eden Eşsiz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Suriye ve Irak’ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi nerdeyse bütün uluslararası haber ajanslarında “Kürtler, Sünniler, Şiiler” diyerek tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. İslam coğrafyasının parçalanmışlığa, bölünmüşlüğe ihtiyacı yoktur. Asimilasyon ya da ötekileştirmeci ırk ve mezhep merkezli yapılanmaların bölgeye huzur getirmesi mümkün değildir. ABD, AB ve İsrail ile masaya oturarak bölgeye huzur gelmesi mümkün değildir. ABD’yi ya da NATO’yu bölgeye barış getireceğini düşünmek safdilliktir. Irak ve Suriye’de yaşanan sıkıntıların sebebi Birinci ve İkinci Körfez Harbi ile bizzat ABD’dir. NATO operasyonunun ardından iyice karışan Libya’da kaos devam ediyor. Libya’da Meclisi feshettiğini açıklayan emekli bir generalin Türkiye ve Katar vatandaşlarının Libya’yı terk etmelerini istenmesi, ülkemizin ABD ile stratejik müttefik olarak izlediği dış politikadan ayrı değerlendiremeyiz."

Öte yandan Mısır’da darbe ile işbaşına gelen yönetimin güdümünde olan yargının İhvan-ı Müslimin Liderlerinden Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanmasının Mısır’ın ve bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı belirten Eşsiz, "Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz." dedi.

AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz,  aynı şekilde Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi Eski Genel Başkanlarından Mevlana Metiur Rahman Nizami'ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğunu sözlerine ekledi.

Eşsiz açıklamasını şöyle sonlandırdı; "Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.

 

Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz.  ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz.  İnsan varlığına değer vermenin inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi akl-ı selimle hareket etmeye davet ediyoruz."

 
Palandöken Zirvesinde pekmez tanıtımı yapıldı
 
Aziziye SYDV 2 bin dar gelirliyi sevindirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem 28 Haziran 2014 Cumartesi 19:19

yav hele size 3. köprü yapılmış, avrupanın en büyük havaalanı yapılıyor, ülkede işsizlik sorunu bitme noktasında, herkesin cebinde para, caddelerimizde son model arabalar, dünyaya kafa tutan bir başbalkanımız var siz hala neyin peşindesiniz ?

Yorumu oyla      7      4  
emrah 28 Haziran 2014 Cumartesi 17:01

milli görüşçülerde olmasa islam dünyası derdini dertlenen duymayacağız.rahmetli hoca 1 sene daha iktidarda kalsaydı islam birliği kurulacak bu günkü kan ve gözyaşı olmayacaktı.bu gün müslümanlar cemaatten devlete geçmek zorunda yoksa batılılar müslümanalrı birbirine kırdırıp güçlerini yok ettirecekler.bu gün herkes kendi cemaati tarikatını kurtarma güçlendirme mantığından uzaklaşıp islamın iktidarı ve güçlenmesi çalışması yapması devletin bu düşünceyi savunur hale gelemsi lazım.ak parti müslümanları makama mevkiye ihaleye paraya kadına tapar hale getiridi.bunalr hedef olmaz.ancak araç olurdu.günümüz müslümanları bunları hedef olmaktan çıkarıp gayelerini islam ikdarını kurmak ve islam dünyası ile birlikteliği sağlamak olmalıdır.bu gayeyi güden agd ve milli görüşçülere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.inş bu gayelerine ulaşırlar.müslümanlar bu gün düştükleri zelil durumdan kurtulurar inş.

Yorumu oyla      7      5  
osmanlı torunu 27 Haziran 2014 Cuma 21:33

tebrikler agd...islam birliği idealini savunan bir siz kaldınız.saygılarımla.islamdan korkan müslümanlar türedi..

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel İdare gitti YİKOB geldi
6360 Sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Büyükşehirlerdeki Valilikler ...
‘Ramazan iklimini kardeşçe paylaşalım’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ramazan ayı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Kamu Sen’den ‘İş Güvencesi’ eylemi
MUHAMMED COŞKUN-Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ...
 
Sekmen en büyük hayalini açıkladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Kentle ilgili en büyük ...
‘Babamın oğlu olsa müsaade etmem’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen inşaat ruhsatı konusunu değerlendirdi. ...
Efkan Ala'dan önemli açıklamalar
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Böcek" soruşturmasıyla ilgili, "Bu büyük bir ...
 
Ramazan’a ‘büyük’ hazırlık
11 Ayın Sultanı Ramazan’ın gelişi Erzurum’da büyük coşku ile kutlanıyor.
Sekmen: ‘Kültürümüz hizmetlerimize yansıyacak’
Sekmen: 'Erzurum kültürü ve sanatı olan bir şehir. Kültür ve sanatımız ...
Kızıloğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Cumhurbaşkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva