ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Temmuz 2011 Salı - 00:52

AB’den Medya yaklaşımı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle yürütülen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi kapsamında düzenlenen bölgesel bilgilendirme seminerlerinin 3’üncüsü Erzurum’da başladı.

AB’den Medya yaklaşımı

İKRAM TEKMANLI(İHA) - Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle yürütülen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ projesi kapsamında düzenlenen bölgesel bilgilendirme seminerlerinin 3’üncüsü Erzurum’da başladı. Seminerde konuşan 11 - 13 Temmuz günleri arasında Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de devam edecek Türk Yerel Medyası AB Yolunda Üçüncü Bölgesel Bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanı Kayhan Özüm, Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanı Seval Işık, Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz, İngiltere Büyükelçilği Proje Danışmanı Yasemin Uyar, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon ve Van’da çalışan yerel medya mensupları katıldı.
Üç gün sürecek seminerde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Türkiye’nin AB’ye giriş konusunda gösterdiği gayretin yerel ölçekte de tam anlamıyla alınması için Hükümet’in kararlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 61’inci Hükümet döneminde kurulan AB Bakanlığı’nın bu alanda önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Gök, AB ile ilgili gelişmelerin yerele indirgenmesinin yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.
ÖZÜM’ÜN SUNUMU
Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanı Kayhan Özüm, Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerini sürdüren Türkiye’de toplumun her kesiminin konuyu yakından bilmesi için başlattıkları seminerlerin olumlu geçtiğini dile getirdi. Özüm, AB ile uyum sürecinde kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için yerel medyaya düşen görev konusunda bilgilerin paylaşılacağını, seminere katılımın üst düzeyde olmasının da sevindirici olduğunu anımsattı.
İngiltere Büyükelçiliği Proje Danışmanı Yasemin Uyar, İngiltere’nin Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda her platformda destek verdiğini ifade etti. Uyar, Türkiye’nin AB konusundaki çalışmalarında İngiltere’nin bu güne kadar 8 milyon liralık destek verdiğini aktardı.
BÜYÜKELÇİ ILICAK’IN SUNUMU
AB Genel Sekreteri ve Büyükelçi Haluk Ilıcak da konuşmasında, şunları ifade etti: "Türkiye'nin AB'ye girme sürecindeki tüm gelişmeleri doğru bilgilerle Türk halkının tamamının haberdar olmasını istiyoruz. Bunun için de Türk halkının AB'ye giriş sürecini yerel medyadan takip etmesini istiyoruz. Yerel medya ile en küçük bölgelere, muhtarlıklara ulaşma imkanımız vardır. Türkiye olarak AB'ye giriş sürecinde reformları hazırlayarak, Türk halkının yaşam standartlarını AB ülkelerindeki standartlara getirmek istiyoruz. İster AB'ye girelim ister girmeyelim, bizler standartlarımızı yükseltmeliyiz. AB'ye giriş sürecini devam ettirmeliyiz. Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde AB ülkeleri Türkiye'nin AB'ye alınıp alınmaması konusunda referandum yapacaktır. Biz de ülkemizde AB'ye girelim mi? Giremeyelim mi? referandumu yapacağız. Bu referandumu yaparken, karar verecek olan Türk halkının yerel medyadan edindiği doğru bilgilerle kararını verecektir. "
İLLERE AB’DEN SORUMLU VALİ YARDIMCISI ATAMASI
Büyükelçi Ilıcak, illerde AB'den sorumlu vali yardımcılarının atandığını da belirterek, il koordinasyon kurulları aracılığı ile AB projelerinden yararlanma adına çalışmalar yapıldığını söyledi. AB projelerinden yıllık 800 milyon Euro aldıklarını ifade eden Ilıcak, 2013 yılındaki hedefin 900 milyon Euro olduğunu belirtti. Ilıcak, projelerden faydalanmak için AB'nin kabul edeceği projeler hazırlamak gerektiğini vurguladı.
Türk halkının, 1975 yılında AB'ye Yunanistan ile birlikte ilk başvurusunda, o günkü siyasi yönetimin yanlış kararlar almasının, bugün hala bu yanlış kararı düzeltmekte zorlandıklarını belirten Ilıcak, şöyle devam etti: "Hükümet, kendisi karar verip, halkın desteğini almadan reform gerçekleştiremez. Reformların devamı ve hızının korunması için halkın desteği önemlidir. Yerel medya halkın yanı başında, küçük gruplarla ilgilenen mesaj veren bir görev ifade ediyor. Bunun için yerel medyanın Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde önemli bir görev üstleneceğini biliyoruz. "
"İNGİLTERE, TÜRKİYE'NİN AB'YE GİRMESİNİ DESTEKLİYOR"
 
Programı destekleyen İngiltere Büyükelçiliği adına konuşan Büyükelçilik Küresel Daire Başkanı Maya Sivagnanam ise "İngiltere hükümeti olarak, Türkiye'nin AB'ye girmesini güçlü şekilde destekliyoruz. Desteklememizdeki sebep, Türkiye ekonomisi güçlenerek büyüyor. Komşu ülkeleriyle güçlü bir dostluk bağı var. Yeni reformlar yapmaya devam ediyor. Genç bir nüfusa sahip. " dedi.
Üç gün sürecek seminerde Avrupa Birliği Bakanlığı yanı sıra, Erzurum Valiliği, Anadolu Ajansı, RTÜK, Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Ekonomi Muhabirleri Derneği, İnternet Medyası Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetici ve temsilcileri de seminerde konuşma yapacak.

 
Akdağ’dan sert tepki
 
‘Hayırlı oldu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 yeni şehitlik bulundu
1. Dünya Savaşı’nda Rusya’ya karşı açılan Kafkas Cephesi’ndeki Sarıkamış ...
Müftülükte Ramazan seferberliği
Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıklara başladıklarını bildiren Müftü Yardımcısı ...
Sanat aşkı sınır tanımıyor
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan 7 genç, ...
 
'Erzurum'un rengi solmasın..!'
TUI Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Erzurum’un doğaya saygılı mütevazi ...
‘Horasan Türk Tarihinin yüreği’
Birincisi düzenlenen "Horasan Kültür ve Sanat Festivali" paneli, gösterileriyle ...
Heykeltraş Atamulu’ya vefa
Erzurum'daki "Atatürk Erzurum Kongresi" heykelini yapan heykeltıraş Hakkı ...
 
Top Yolu yürüyüşü tamamlandı
Sarıkamış Dayanışma Grubu ve AKUT üyelerinin, 97 yıl önce Sarıkamış Harekatı'na ...
İshakpaşa Sarayı restore edilecek
Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Suat Bakır 8 milyon TL'ye ihale ...
‘Allahuekber dağları açık bir şehitlik’
Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, Sarıkamış yöresinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva