ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
7 Mayıs 2010 Cuma - 06:56

AB'den Erzurum’a özel yaklaşım

AYHAN TÜREZ/İHA/ “İşsizliği azaltmak tüm dünyanın sorunudur” diyen A.B.İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdür Yardımcısı Samuel, eğitim sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre yeniden modernize edilmesi gerektiğini savundu. Samuel, Avrupa Birliği’nin, Erzurum’da olduğu gibi, birçok ilde daha eğitim alanındaki faaliyetlere destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

AB den Erzurum’a özel yaklaşım

Avrupa Komisyonu, İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdür Yardımcısı Lenia Samuel, gerek Erzurum AVM’ deki kariyer günlerinde yaptığı konuşmada, gerekse Atatürk Üniversitesi’nde verdiği, “AB’nin Mesleki Eğitim ve İstihdama Yönelik Destekleri” konulu konferansta, önemli açıklamalarda bulundu.
//KARİYER GÜNLERİ START ALDI
II. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nin AVM’ deki açılışına katılan ve buradaki eğitim stantlarını gezen Lenia Samuel, “Kariyer günleri nedeniyle Erzurum’da bulunmaktan çok mutluyum. Öğrencilerin, bireylerin, kendi yeteneklerine göre, meslek seçmeleri, kendileri için önemli olduğu kadar memleketleri için de önemlidir,” dedi.
“Stajı okuldan iş hayatına bir geçiş olarak görüyorum” diyen Lenia Samuel, stajların meslek öncesi en önemli işe hazırlık süreci olduğunu, bu nedenle çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“İşsizliği azaltmak tüm dünyanın sorunudur” diyen Lenia Samuel, eğitim sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre yeniden modernize edilmesi gerektiğini savundu.
Lenia Samuel, Avrupa Birliği’nin, Erzurum’da olduğu gibi, birçok ilde daha eğitim alanındaki faaliyetlere destek vermeye devam edeceğini ifade etti.
Lenia Samuel, AB projelerinden, henüz AB’ye tam üye olmamış, Hırvatistan ve Makedonya gibi ülkelerin de yararlandığını anlattı.
KOÇAK İSTİHDAM SORUNUNA DEĞİNDİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta yaptığı konuşmada, “İnsanlar yaşamları boyunca çeşitli amaçlarla seçimler yapar. Yapılan bu seçimler, hayatımızı çeşitli şekillerde etkiler,” dedi.
Rektör Koçak, “Bir kimsenin bir meslek alanını seçmesi ve o meslek alanında çalışmaya karar vermesi, çok önemli bir sorumluluktur. Çünkü birey mesleğini seçmekle sadece çalışacağı işi değil, hayatına ve geleceğine etki edecek pek çok önemli etkeni de belirlemiş olmaktadır,” diye konuştu.
Türkiye`de meslek seçiminde verilen kararlarda üniversite sınavlarının çok önemli bir rol oynadığı hatırlatan Rektör Koçak, eğitim ve istihdam konularının önemine de dikkat çekti.
Rektör Koçak, “Ülkemizde eğitim-istihdam bağlantısının kurulması mutlaka birçok problemi çözecektir.” değerlendirmesini yaptı.
//MESLEKİ REHBERLİK VE KARİYER GÜNLERİ
Açılışı yapılan Kariyer Günleri 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen "Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri"nin, daha fazla kitleye ulaşabilmesi amaçlanıyor. Etkinliğin açılışını Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Ünal Akyüz, Avrupa Komisyonu İstihdam ve Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Genel Müdür Yardımcısı Lenia Samuel ve ekibi yaptı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YETKIN TEKELIOGLU 7 Mayıs 2010 Cuma 18:37

hazir gazetede bu haber varken muhabirlerinize zahmet olmaz ise izmirde yayinlanan ekonomik cozum gazetesinde 20 mart 2010 ile 26 mart 2010 tarihleri arasindaki nushasinda erzurum abigem direktoru olarak prof dr osman demirdogen tarafindan kaleme alinan makaleyide erzurum halkina makalenin basligi olan sosyal yardimlar issizligi korukluyor ve onu takip eden muhtevasini verin ki bu ulkede erzurum sehrinde insanlar bir akademisyenin dusuncesine anayasamizda var olan sosyal devlet ilkesi isiginda iyice vakif olsun en azindan bu vakiflikta onceligi olan TC CUMHURBASKANLIGI nezdinden sonra bilgilerinide bu sayede avrupa birligi yolunda bir kurumun basindaki insandan bilgilerini tazelemis olsun saglicakla kalin allaha emanet olun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. Üniversite Anketi Sonuçlandı
Gazeteniz ERZURUM’un Web sitesinde 27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında ...
Tapu Kadastro’da teknolojik atılım
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü, teknolojiyi ...
Oltu Polisinden “Konuşan Fotoğraflar “
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) – Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ülkemizin adeta ...
 
İmamlar kan bağışında bulundu
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Erzurum Palandöken Müftülüğü personeli ile bağlı ...
Kız öğrenciler için “Umut” oldular
Samet ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum’da yoksul ailelere yönelik olarak yaptığı yardımlarla ...
Hayırsever Aileden örnek bağış
DURSUN MURAT AYDIN (İHA)/74 yaşındaki Bedirnaz ve 77 yaşındaki İdris İyisoy ...
 
Tuğrul Pasinler’e veda etti
MURAT ÇANKAYA (İHA) - Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürü Veysel ...
Kuzey Anadolu Fay Hattı Tır'ı Erzurum'da
Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli ...
Kazalara karşı çağdaş uyarı yöntemi
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Oltu Şoförler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva