ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
8 Ocak 2010 Cuma - 00:14

A.Ü’den yerel yönetimlere destek

Atatürk Üniversitesi’nin son dönemlerde yerel yönetimlere açılımı dikkat çekiyor. Büyükşehir alanındaki belediyelerin yanı sıra ilçe belediyelerine de ziyaretler düzenleyerek işbirliği önerileri sunan A.Ü. rektörü Koçak’ın girişimleri ilgi buluyor.

A.Ü’den yerel yönetimlere destek

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin tabii ve doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi, sahip olduğu turizm potansiyellerini harekete geçirerek bölge halkının istifadesine sunmasında, Atatürk Üniversitesi’nin bilgi birikiminden en üst seviyede yararlanacaklarını söyledi.
//AZİZİYE İLE İŞBİRLİĞİ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır ile Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret ettiler. Cengiz, belediyenin başta termal turizm olmak üzere yapılan çalışmaları hakkında Rektör Koçak ile yardımcıları Tüzemen ve Diyarbakır’a bir sunum yaptı. Başkan Cengiz, ilçenin termal turizm potansiyelini harekete geçirmek için bir yandan mevcut tesislerde hizmet kalite ve standardını yükseltirken, diğer yandan termal turizm odaklı yatırımlar için yeni alanlar oluşturduklarını belirtti.
//KAPLICALAR ŞİFA MERKEZİ OLUYOR
Kaplıca izin belgesinin alınması ile başlayan periyotta, Sağlık Bakanlığı’na su analizi yaptırdıklarını kaydeden Başkan Cengiz, “Rapordan gerçekten ciddi anlamda bir şifalı suya sahip olduğumuz sonucu çıktı. Şimdi ruhsat işlemleri ile ilgili girişimlerimizde son aşamaya geldik. Ruhsat aldığımızda reçeteli hasta kabulüne başlayarak, tesislerimizi şifa dağıtan bir merkez haline getireceğiz. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi ile de her zaman işbirliği içerisinde olacağız.” diye konuştu.
İlçede yapılacak termal yatırımlarla ilgili de bilgi veren Başkan Cengiz, Aziziye Kaymakamlığı’nın yanında 8 dönümlük hazine arazisini 49 yıllığına kiralayarak kaynağı ve projesi hazır olan 72 adet aile kabini yapılacağını, bu tesisin de yeni yatırımlar için bir başlangıç olacağını vurguladı.
//CENGİZ’İN 2010 HEDEFİ
Belediyelerin sadece kaldırım ve yol gibi rutin hizmetleri yapmakla mükellef olmadığının altını çizen Başkan Cengiz, “Sosyal ve kültürel faaliyetlerde de dolu dolu bir dönem geçirmek istiyoruz. İlçemizdeki her türlü aktiviteden kendimizi sorumlu gördüğümüz için, sağlık, eğitim, kültür ve sanat gibi konularda da çeşitli seminer ile konferanslar düzenlemek arzusundayız. İlköğretim okullarında kentlilik bilincini oluşturma adına öğrencilere eğitim verme gibi bir çalışma içerisindeyiz. Bu bağlamda ilimiz için çok büyük bir değer olan Atatürk Üniversitesi’nin değerli öğretim elemanlarının ilçemize ve halkımıza büyük katkısı olacağı inancındayız.” ifadelerini kullandı.
//A.Ü’NÜN KONUMU
Atatürk Üniversitesi’nin sunduğu eğitimin kalitesi, ürettiği bilimsel projelerle Türkiye’nin yüzakı kuruluşlarından ve sayılı bilim yuvalarından biri olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Kuruluş amacına uygun olarak yıllardır hizmet veren, hatta ilin ve bölgenin dört bir yanında açtığı yüksekokullar ve fakültelerle “Üniversite Kuran Bir Üniversite” unvanını alan Atatürk Üniversitesi, kıymeti, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük kazanımlarımız arasındadır. Bilimsel alanda elde ettiği başarılarla Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasına girmeyi başaran Atatürk Üniversitesi’nin bölgemizin ve ilimizin kalkınma hamlesi başlatması yolunda yaptığı atakları ve başarılı çalışmaları yakından takip etmekle birlikte, duyduğumuz iftihar da her geçen gün artmaktadır. Gelişimin ve değişimin adı olan, ilimiz açısından da çok büyük bir şans teşkil eden üniversitemiz bilim adamlarının yüksek bilgi ve görgüleri, biz yerel yöneticiler için yol haritası niteliğindedir. Başta ‘termal turizm’ olmak üzere, ilçemizin sahip olduğu tabii ve doğal güzellikleri değerlendirmek için yapacağımız atılımların içinde en önemli yeri “üniversite-belediye işbirliği” oluşturacaktır. Yapacağımız çalışmalarda bu şirin ilçemize çağdaş bir görünüm kazandırmak, var olan potansiyelini değerlendirmek için üniversitemizin bilgi birikiminden azami derecede yararlanacağız.” şeklinde konuştu.
//KOÇAK’TAN DESTEK SÖZÜ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, Başkan Cengiz’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Üniversite olarak yerel yöneticilere her türlü desteği sunmaya hazır olduklarının altını çizen Rektör Koçak, “Başka bir Erzurum yok. Yaşadığımız bu şehrin sosyo ekonomik anlamda kalkınmasına, halkın yarınlarına daha umutla bakması noktasında üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Sahip olduğumuz bilgi birikimini, deneyim ve tecrübelerimizi halkımızla paylaşma adına sunulan her projeyi seve seve destekler ve elimizden geleni yaparız. Biz Erzurum’u seviyoruz ve bu şehre hizmet etmekten de onur duyarız.” diye konuştu
Üniversitenin kapılarının herkese sonuna kadar açık olduğunu kaydeden Rektör Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler, çiftçiler veya farklı meslek örgütleri üniversitemizden istedikleri şekilde istifade edebilirler. Kapılarımız herkese ardına kadar açıktır. İstedikleri bölümlere, laboratuarları ve uygulama alanlarını gezip bilgi sahibi olabilirler. Üniversite-halk bütünleşmesinin şehrin kalkınma hızına ivme katacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamda da üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis Amca, yine geçilmedi
İHA/Erzurum'un Palandöken ilçesinde düzenlenen ilköğretim okulları arası ...
Özel İdare’den eğitime destek
GHA/Hangi amaçla kullanılacağı hususunda çeşitli tartışmalara konu olan ...
Doğu Üniversitelerinde işbirliği süreci
İHA/Doğu Anadolu Bölgesi illerinde bulunan üniversiteler arasında, eğitim ...
 
Yağmurcuk’tan “bilgi” başarısı
CİHAN- Erzurum merkez Palandöken ilçesi 5. bölge bilgi yarışmasının birincisi ...
Öğretmenler için kültür etkinliği
GHA/Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER), Erzurum’da öğretmenlere yönelik ...
“Birlik’te Okuyoruz” kampanyası
GHA/Oltu ilçesinde, ilköğretim okuluna yeni başlayan öğrenciler, anne ...
 
Formasyon dersi AÜ.ye ilgiyi artırdı
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun aldığı kararla fen edebiyat fakültesi ...
Doğalgaz geldi, bilinci gelmedi
Uzun yıllardan bu yana ısınma amaçlı kullanılıyor olmasına rağmen, Türkiye’de ...
HEM, kurs rekoru kırdı
GHA/Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva