ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
31 Mart 2012 Cumartesi - 00:55

A.Ü'de ilginç buluşma

Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Azerbaycan uyruklu iki profesörün 66 yıldır ayrılmaz arkadaşlığı insanları imrendiriyor.

A.Ü de ilginç buluşma

AHMET AKBUĞA (İHA) - Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Azerbaycan uyruklu iki profesörün 66 yıldır ayrılmaz arkadaşlığı insanları imrendiriyor. Aynı mahallede büyüdüler, aynı ilkokulda okuyup, aynı fakülteyi kazanıp, konservatuardan mezun oldular. Birlikte doktora yaptılar, biri kemanda diğeri piyanoda bitirdikleri Üniversitede öğretim üyesi oldular. Rusya’ da doktora yapıp Azerbaycan’da aynı eğitim kurumunda görev yapan iki mahalle arkadaşı, şimdilerde Erzurum Atatürk Üniversitesinin aynı fakültesinde birikimlerini öğrencilerle paylaşıyorlar. Dostlukları ile düşman çatlatan iki arkadaş, evli oldukları için sadece uyurken ayrı evleri kullanıyorlar. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünde öğretim üyeliği yapan Azerbaycan uyruklu Profesör Doktor Hagigat Maharremova(72) ile Naile Mirzazade(72), 6 yaşından beri 66 yıldır birbirlerinden hiç ayrılmayan iki mahalle arkadaşı olarak duyanları şaşkına çeviriyor.
Hagigat Maharremova ile Naile Mirzazade, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de aynı mahallede doğdular. 6 yaşında iken tanışan ve kardeşten de öte arkadaş olan iki bayanı; ne okudukları okul, ne de yaptıkları iş ayıramadı. Aynı okula gidip aynı sınıfta okuyup ilköğretimi tamamlayan Naile Mirzazade ile Hagigat Maharremova, Azerbaycan Üzeyir Hacı Beyli Üniversitesi Konservatuar bölümünü kazandılar. Hagigat Maharremova piyano, Naile Mirzazade ise kemanda eğitim aldı. Üniversiteyi başarıyla bitirip Rusya’da doktora yapan ikili, 1974-1999 yılları arasında mezun oldukları Üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptılar.
BİRBİRLERİNDEN HABERSİZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE TRANSFER OLDULAR
Yıllarca ayrılmayan iki arkadaşı, kaderde ayırmaya kıyamadı. O dönem Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olan Sevim Sağsöz, gezi için Azerbaycan’a gitti. Azerbaycan Üniversitesini de gezen Sevim Sağsöz, Hagigat Maharremova ve Naile Mirzazade’nin başarısını duyunca her ikisiyle de ayrı ayrı görüştü ve transfer teklifindi bulundu. Naile Mirzazade ve Hagigat Maharremova teklifi kabul ettiler ancak ikisine de teklif geldiğinden habersiz oldukları için birbirlerinden ayrılacak olmanın üzüntüsü içine girdiler. Biri diğerine Türkiye’den çalışma teklifi aldığını söyledi, diğeri de aynı teklifi kendisinin de aldığını belirtti. Tesadüfen aynı Üniversiteden teklif aldıklarını gören iki arkadaş, ayrılmayacak oldukları için büyük bir sevinç yaşadılar.
SADECE UYURKEN AYRILIYORLAR
13 yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünde öğretim üyeliği yapan Azeri arkadaşların, fakülde binasındaki odaları yan yana, evleri ise karşı karşıya. Birbirlerini çok sevdikleri için aynı apartmanda ev tutan iki hoca, dostlukları ile başta meslektaşları olmak üzere öğrenciler arasında da parmakla gösteriliyorlar. Duyanları imrendiren arkadaşlığın kahramanları, evli oldukları için sadece uyurken ayrı kaldıklarını söylüyorlar. Hagigat Maharremova “ Biz Naile ile aynı okulda okuduk, aynı konservatuarda eğitim aldık. Birlikte doktoramızı yaptık ve birlikte çalışmaya başladık. Her şeyimiz birlikte oldu. Uzun yıllara dayanan bir hayat arkadaşlığımız var” dedi.
VERDİKLERİ KONSERLE BAŞBAKAN’I HAYRAN BIRAKMIŞLARDI
Naile Mirzazade ise, “Hagigat benim en yakınımdan da yakın. Kardeşten öte benim için. Çocukluğumuzdan beri aynı hayatı paylaşıyoruz. Yarım asırdan fazladır bir dostluğumuz var. İşimiz, evimiz her şeyimiz aynı yerde. Üniversitede beraberiz, evlerimiz aynı binada. Birbirimizden sadece uyumak için ayrılıyoruz, o da her ikimizde evli olduğumuz için. Kocalırımız bazen bizi kıskanıyor ama arkadaşlığımıza herkes gibi onlar da imreniyor. Bizim arkadaşlığımızı duyanlar, ‘bu devirde böyle arkadaşlık var mı’ diyerek şaşkınlıklarını ifade ediyorlar” diye konuştu. Hagigat Maharremova ve Naile Mirzazade, Atatürk Üniversitesinin 2010-211 eğitim -öğretim yılı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a verdikleri konserle, Erdoğan’ın büyük beğenisini kazanmışlardı.

 
Palandöken ‘Beyazşehir’de
 
5 yaralının durumu ağır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda Miras Hukuku eğitimi
Erzurum İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Miras hukuku anket çalışması” eğitimi verildi.
PALDER’den dershane savunması
Palandöken Dershaneler Birliği (PALDER) Başkanı Birol Turgut, ‘Dershaneler ...
SP’den eğitim değerlendirmesi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 4+4+4 ile ilgili görüşlerini açıkladı.
 
Yeni sisteme destek yağıyor
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Gençlik ve Demokrasi Topluluğu ile ...
A.Ü’de Hukuk Gündemi
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Alternatif ...
Anıt önünde kitap okudular
Erzurum’da ilköğretim okulu öğrencileri “Kütüphaneler Haftası” münasebetiyle ...
 
Eskiçağ tarihi aydınlatılıyor
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı ...
Kitap sergisi ilgi topladı
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ''26 ...
170 öğrenciye trafik görevi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva