ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EĞİTİM
8 Aralık 2011 Perşembe - 00:35

A.Ü’de Kafkasya rüzgarı

Kazakistan’ın Karaganda şehrindeki Bolaşak Üniversitesi’ne mensup 7 öğretim üyesi ve 10 doktora öğrencisi düzenledikleri programla ülkelerini tanıttılar.

A.Ü’de Kafkasya rüzgarı

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ Kazakistan’ın Karaganda şehrindeki Bolaşak Üniversitesi’ne mensup 7 öğretim üyesi ve 10 doktora öğrencisi düzenledikleri programla ülkelerini tanıttılar.
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan tanıtım etkinliğine “Orta Doğu Ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi” Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş, Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası iletişiminin ve ilişkilerinin her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Atatürk Üniversitesi’nin bölge ülkeleri üniversiteleriyle yaptığı anlaşmalar sonuçlar vermeye devam ediyor. Son iki yılda üniversitemize anlaşma yapılan ülke üniversitelerinden gelen öğretim üyesi ve öğrenci sayısında ciddi artışlar oldu. Hedefimiz bunu daha da artırmaktır” dedi.
YAVUZ’UN DEĞERLENDİRMESİ
Dış İlişkiler Ofisi Koordenatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise konuşmasında günümüz dünyasında üniversitelerin değerlendirilmesinde sadece eğitim, araştırma ve yöreye yönelik hizmetlerinin öne çıkarılmadığını, aynı zamanda üniversitelerin ne ölçüde uluslararasılaştığının da önemli bir kreter haline geldiğini söyledi.
DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ’NİN MİSYONU
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi’nin temel misyonunun Atatürk Üniversitesi’nin uluslararasılaşmasını sağlamak olduğunu, bu yöndeki çabaların sonuçlarını almaya başladıklarını ifade eden Yavuz, “Uluslararasılaşmayı sağlamak için çeşitli programlarımız var. Bu programlar kapsamında üniversitemiz öğrenci ve öğretim üyelerini deneyim kazanmaları ve bizim eğitim öğretimimizi gittikleri üniversitelere tanıtmaları amacıyla yurtdışına gönderiyoruz. Dışırdan gelenlerden ise bizim eğitim ve öğretimimize katkı vermelerini bekliyoruz. Bu bağlamada Kazakistan’dan gelen öğretim üyelerine ve doktora öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kazakistan’ın Karaganda şehri Bolaşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gulnar Rismagambetova ise konuşmasında, “Bizim buraya gelmemizin nedeni her iki üniversite rektörleri arasında imzalanan eğitim anlaşmasıdır. Bu ilişkilerin kurumsal hale gelmesini ve yıllar boyunca sürmesini arzuluyoruz” diye konuştu.
ULUSLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ADIMI
Rektör Yardımcısı Prof. dr. Ömeri İrfan Küfrevioğlu da konuşmasında Rektörlük olarak Orta Asya ve Orta Doğu’daki ülke üniversiteleriyle çok ciddi işbirliği yapmak üzere adımlar attıklarını hatırlatarak, “Konuyla ilgili bir de merkez kurduk. Bu merkez marifetiyle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu konuda Türkiye’de bir istek var: Trakya Üniversitesi’nin Balkan ülkeleri üniversiteleriyle, Atatürk Üniversitesi’nin ise Orta Asya ve Orta Doğu üniversiteleriyle ciddi ilişkiler kurması isteniyor. Şu anda Orta Asya ülkeleri üniversitelerinde 700 civarında lisans öğrencimiz var. Bunun artarak devam etmesini arzuluyoruz. YÖK, Eresmus gibi, bir de Mevlana Programı geliştiriyor. Bu programın amacı da Orta Asya ülkerleriyle daha yakın işbirliği gerçekleştirmek. Daha yoğun öğrenci alış-verişi arzulanmaktadır. Atatürk Üniversitesi olarak İpekyolu Üniversiteleri (ESRUC) toplantıları yapıyoruz. Bu yıl Eylül-Ekim aylarında ESRUC toplantılarının üçüncüsünü yapacağız. Bu çabaların sonunda ortak projelerin gelişmesini arzu ediyoruz. Gidiş gelişler hem kültürel ilişkilere vesile olsun hem de bilimsel projelere vesile olsun.”
Konuşmalardan sonra Kazakistan’dan gelen öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri ülkelerini çeşitli yönleriyle tanıtan bir program gerçekleştirdiler.

 
Soğuk, kirliliği artırdı
 
“Avrupa’nın gözü Erzurum’da”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaganda’ya gönül köprüsü
Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi’nde ...
Gençlik Merkezi Liderlerini arıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri’nde ...
Aktaş başarıyı ödüllendirdi
Oltu İlçesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinde okuduğu şiirle ...
 
ERZİMDER: ‘YÖK haksızlığı giderdi’
Erzurum İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Yönetim ...
Yıldız’a mektuplu teşekkür
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Yarınlarımıza Emniyet Koşuyoruz” ...
Türk-İran İlişkileri’ne bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi’nin uluslar arası kültürel ilişkiler sözleşmelerinden ...
 
Engellilerden RAM Eğitimi başarısı
Erzurum’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün ...
İzciler zirvede buluştu
Erzurum izcileri, Van'da deprem afetinin ardından çadırlarda kalmak zorunda ...
ANADER’den Aşure Etkinliği
Muharrem ayı nedeniyle Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Erzurum Şubesi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva