ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
6 Aralık 2011 Salı - 03:36

Yıldız’a mektuplu teşekkür

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Yarınlarımıza Emniyet Koşuyoruz” projesi kapsamında, hafta sonunda gerçekleştirilen futbol turnuvasında sokakta çalışan çocuklardan H.A. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız Yıldız’a mektupla teşekkür etti.

Yıldız’a mektuplu teşekkür

ERZURUM (İHA) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Yarınlarımıza Emniyet Koşuyoruz” projesi kapsamında, hafta sonunda gerçekleştirilen futbol turnuvasında sokakta çalışan çocuklardan H.A. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız Yıldız’a mektupla teşekkür etti.
YILDIZ’IN AÇIKLAMASI
Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Yarının büyükleri olan çocukların fizyolojik ve psiko-sosyal yönden sağlıklı birer birey olarak topluma kazandırılarak sosyalleşmeleri günümüzde toplumların önemle üzerinde durdukları ve yapılabilecekleri tartıştıkları bir olgu olmuştur. Çocuk, hayatın taşıyamayacağı yükünü zayıf omuzlarına almak yerine oyun oynayarak hayata hazırlanmalı ve faydalı bilgilerle donatılarak geleceğe sağlam adımlarla yürümelidir. Ülkemizin olduğu gibi İlimizin de büyük sorunlarından biri olan ve acıma duyguları sayesinde bir sektör haline gelen sokakta çalışan çocuklar probleminin çözümüne katkı sağlamak ve sokağın her türlü risklerinden çocuğu korumak, gelişimlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek adına İl Emniyet Müdürlüğü olarak cezalandırma veya satıcılıktan men etmenin kesin çözüm olmadığının bilinciyle bir dizi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirmekteyiz” denildi.
SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN DRAMI
Öncelikle sorunun çözümüne ulaşabilmek amacıyla araştırmalar sonucunda kesin verilere dayanan bir durum değerlendirmesi yapılmış ve rahatsız edici bir tabloyla karşılaşıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
“Araştırmaya göre sokakta çalışan çocukların aileleri ve kendilerine defalarca adli ve idari işlem yapılmasına rağmen çocuk geçim kaynağı olarak görülmekte, çocukların; parklarda, cadde-kavşaklarda ve alışveriş merkezlerinin önlerinde satıcılık, boyacılık, cam silme, dilenme ve tartıcılık işi yapmaya, kendilerini acındırmak suretiyle vatandaşlardan para istemeye devam etmekte oldukları, bu konumdaki çocukların birçok zararlı alışkanlıkları edinme riski altında oldukları gözlemlenmiştir. Sokakta çalıştığını tespit ettiğimiz çocuklarımızın sokağın her türlü tehlike, tehdit, kötü alışkanlık ve istismara maruz kalmalarına yol açan ortamlarından uzaklaştırılmaları amacıyla ‘Yarınlarımıza Emniyetle Koşuyoruz’ projesi geliştirilmiş ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın onayı ile SODES faaliyetleri çerçevesinde hayata geçirilmiştir. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle sokakta çalışan 215 çocuğumuzun okul dışında kalan boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlanarak sokakta çalışmaları önlenmiş, toplum adına üretken, sağlıklı, bilinçli, faydalı, etkin, hayatla barışık ve sosyalleşmiş birer birey olma yoluna girmeleri sağlanmıştır. Aileler çocuklarının sokakta çalışmasının çocuklara vereceği zararlar ve çocuk eğitimi konusunda kapsamlı olarak bilgilendirilmiştir. Projemiz ile Bilgisayar İşletmenliği, Tekvando, Resim-Ebru, Bağlama ve Buz Hokeyi Kursları açılarak çocuklarımızın sertifikalanmaları sağlanmıştır. Ayrıca Tortum Şelalesi Gezisi, Erzurum Tarihi ve Turistik Yerleri Gezisi, Spor Turnuvaları, Sinema - Tiyatro ve Piknik gibi birçok faaliyet yapılarak çocuklarımızın sosyalleşmeleri sağlanmıştır. Çocuklarımıza katıldıkları kurs saati itibariyle harçlık dağıtılmış böylece dışarıda çalışma gereksinimleri ortadan kaldırılmıştır, çocuklarımız sokağın tehlikelerinden uzaklaştırılmıştır.
Projemiz 2011 yılsonu itibariyle sona ermekte ve içinde bulunduğumuz ay içinde final etkinlikleri düzenlenmektedir. 3 aralık 2011 günü futbol turnuvasında birinci olan takım ile büyükler karmasının karşı karşıya geldiği halı saha müsabakası gerçekleştirilmiş, müsabaka sonunda daha önce mendil satarak ailesinin geçimine katkıda bulunmak zorunda bırakılmış olan H.A. isimli çocuğumuz duygularını bir mektupla tarafıma sunmuştur. Çocuğun yalın ve masum ifadeleri proje ile ilgili sayfalar tutacak yazıdan daha çok şey anlatmaktadır.
Yıl boyu çocuklarla ilgili faaliyetleri ortak yürüttüğümüz Valiliğimiz bünyesinde kurulan Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi’ne (ÇODEM) bayrağı devrederek geleceğimizle ilgili önemli bir projenin ilk adımlarını atmanın huzuru ile projeyi devam ettirecek olan konunun uzmanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

 
Ergan Kış Turizmine hazırlanıyor
 
Soğuk kredili inekleri dondurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk-İran İlişkileri’ne bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi’nin uluslar arası kültürel ilişkiler sözleşmelerinden ...
Engellilerden RAM Eğitimi başarısı
Erzurum’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün ...
İzciler zirvede buluştu
Erzurum izcileri, Van'da deprem afetinin ardından çadırlarda kalmak zorunda ...
 
ANADER’den Aşure Etkinliği
Muharrem ayı nedeniyle Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Erzurum Şubesi, ...
‘Yüksek öğretime adalet geldi’
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Katsayı uygulamasıyla ilgili olarak ...
Eğitimde proje yoğunlaşması
Atatürk Üniversitesi, TÜBİTAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ...
 
Öğrenciler sorunlarını aktardı
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Öğrenci meclis Başkanları ...
İHL öğrencileri bayram etti
YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme ...
A.Ü. uluslararasılaşma yolunda
Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus ve Farabi Koordinatörler Toplantısını yaptı.Açış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva