ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EĞİTİM
19 Haziran 2009 Cuma - 03:22

A.Ü. Yüksek öğretimi şekillendiriyor

Üniversite sayısının artırılmasıyla birlikte üniversitesiz ili kalmayan Doğu Anadolu Bölgesinde, Atatürk Üniversitesi, bölge il üniversitelerinin altyapı oluşumuna katkılarını sürdürüyor. Van 100. yıl başta olmak üzere bölgedeki tüm Üniversitelerde akademisyen desteği ve bilgi aktarımıyla kurucu üniversite rolü oynayan Atatürk üniversitesi, Doğu Anadolu Yüksek öğreniminin vizyonunu oluşturmayı sürdürüyor.

A.Ü. Yüksek öğretimi şekillendiriyor

 Doğu Anadolu Bölgesindeki üniversitelerde mezuniyet şölenleri devam ediyor. Erzurum Atatürk, Malatya İnönü, üniversitelerinden sonra dün de Bitlis Eren Üniversitesi 2008-2009 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olan öğrencileri için tören düzenledi.
İLK MEZUNLARINI VERDİLER
Üniversite bahçesinde düzenlenen ve Bitlis yöresi halkoyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, törene katılmayan Bitlis Vali Vekili İsmail Ayhan Tavlı'ya sitem etti. Prof. Dr. Doğru, amaçlarının yeni kurulan üniversite ile birlikte Bitlis'in geçmişte ilim ve teknolojide yaşadığı altın çağlarını yeniden yaşatmak olduğunu söyleyerek "Bugün burada üniversitemizin çeşitli birimlerinden mezun olma durumunda olan öğrencilerimize, temsili
diploma vermek için toplandık. Bütün bu güzelliklerin arasında neden gelmediğini bilmediğimiz Bitlis vali vekilinin de olmasını isterdim. Bu sitemimi de ederek konuşmamıza devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
TARİHTEN DERS ALMAK ZORUNDAYIZ
Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru "Tarihini unutan ona sırt çeviren milletlerin geleceği olamaz. Bu nedenle tarihimizi çok iyi bilmek, ondan ders almak ve çok çalışmak zorundayız. Bitlis, 16'ncı yüzyıldan başlayarak 19'ncu yüzyılın sonlarına kadar bir ilim ve kültür merkezi olmuştur. Bu tarihlerde 5 üniversiteye sahip olan ilimiz altın çağını yaşatmış, yetiştirdiği birçok şahsiyetle Anadolu'nun en gözde şehri olmuştur. Bizin gayemiz güzel Bitlis'imizi, kurulan üniversitemiz aracılığıyla ilimde ve teknolojide tekrar altın çağına kavuşturmaktır. Bunu başarmak için bütün zorlukları aşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
EREN ÜNİVERSİTESİ BÜYÜYOR
Prof. Dr. Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi'nin toplam 2 bin 183 öğrencisinin bulunduğunu ifade ederek, "2010-2011 eğitim öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin bazı bölümleri eğitim öğretime açılacaktır. Ayrıca bazı yüksek okullarımızda yeni programlar bu yıl açılacaktır. Fakülte ve yüksek okulların diğer bölümleri ise 2012 yılından başlayarak kademeli olarak açılacaktır. Bu okullarımızın dışında 2013 yılında Tıp Fakültesi 2014 yılında eğitim,2015 yılında ise
Hukuk ve Eczacılık fakültelerini açmayı hedeflemekteyiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde açılacak fakültelerle birlikte öğrenci sayısını 15 bin, akademik personel sayısını da 2 bine çıkaracağız" şeklinde konuştu.
KAMPÜS İNŞAATI BAŞLIYOR
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, inşaatına başlanacak olan kampüs alanı ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Prof. Dr. Doğru "Bu yıl 8 Ağustos'ta temelini atacağımız üniversitemizin kampus binası ve Teknopark, Bitlis'imizin makus talihinin yenilmesine güzel şehrimizin bilim ve teknoloji şehri olmasına vesile olacaktır. Sevgili öğrencilerimize de birkaç şey söylemek istiyorum. Öğrenim gördüğünüz süre içerisinde üniversite yönetimi olarak imkanlarımız ölçüsünde iyi niyetle ve büyük
bir çabayla yanınızda olmaya ve size bir şeyler vermeye çalıştık. Eksikliklerimiz, yapamadıklarımız yanında olamadığımız anlar olabilir. Bunları da sizlerin hoş göreceğinize inanıyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından çeşitli birimlerde okuyan öğrenciler anı belgelerini tek tek aldılar. Daha sonra gelen misafirlere verilen ikramın ardından Bitlisli ses sanatçısı Mikail Güllü bir konser verdi.
Mezuniyet törenine Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi alaydın, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat, Adilcevaz ve Mutki belediye başkanları, akademik personeller, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlarımız eğitimde uzun kalmalı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türk kadınlarının sadece temel eğitimde ...
Doğudan batıya öğrenci değişimi
“Doğu'dan Batı'ya Öğrenci Değişimi Programı” ile Erzurum'dan İzmir'e ...
Projeleriyle gurur kazandırdılar
Kış aylarının uzun ve sert geçtiği Erzurum’da mazot donması olaylarını ...
 
KPDS, TOEFL gibi olacak
ÖSYM, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen kamu personeli ile ...
A.Ü’den sağlık atılımı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri teşhis ve tedavide ileri ...
A.Ü.de ‘Suça Mahkum Kadınlar’ araştırıldı
GHA/Erzurum’da yapılan bilimsel bir araştırma, kadınların yaşadıkları ...
 
Erzurum’un yüz akı oldular
2007 Yılı Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında ...
Pülümürlü öğrencilerden A.Ü’ye övgü
Pülümür Kaymakamlığı tarafından 2008-2009 eğitim-öğretim yılını başarıyla ...
A.Ü’den tanıtım atağı
GHA/Atatürk Üniversitesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde tanıtım standı açtı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva