ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GUNCEL
29 Ekim 2010 Cuma - 06:29

87'inci gurur yılı kutlu olsun

Cumhuriyetimizin 87’inci kuruluş yıldönümünü milli coşku ve gururla kutlar, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için can verme sırrına erişen aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anarız.. ERZURUM Gazetesi

87 inci gurur yılı kutlu olsun

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi, Cumhuriyetin kuruluşunun 87’inci yıldönümü milli coşkuyla kutlanıyor.
//ERZURUM’DAKİ KUTLAMALAR
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı.
Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Erzurum valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Anıtına ilk çelenk Vali Sebahattin Öztürk tarafından konuldu. Törende daha sonar protokol sırasında göre anıta çelenk sunumu yapıldı. Çelenk töreni, yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunması ile sona erdi.
Cumhuriyet Bayramı törenlerine yarın Hastaneler Caddesi'ndeki resmi program ile devam edilecek.
PASİNLER’DE CUMHURİYET COŞKUSU BAŞLADI
Erzurum’un Pasinler ilçesinde Cumhuriyetin 87. yıl dönümü etkinleri hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı.
Cumhuriyetin 87. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum’un Pasinler ilçesinde hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumu yapıldı.
Törende Kaymakamlık çelengini İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, Garnizon Komutanlığı çelengini İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Güngör, Belediye çelengini Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu sundu.
Atatürk büstüne Cumhuriyet savcılığı çelengi, Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu çelengi, siyasi parti çenkleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği Pasinler Şubesi çelengi konuldu.
//ERZİNCAN’DA MİLLİ COŞKU
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 87 ci yılı kutlamaları Erzincan’da başladı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Belediye Sarayı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.
Törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,İL Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Kurum Müdürleri, Gaziler Derneği üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri,Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenci gurupları ile Askeri ve Sivil Erkan katıldı.
//tören programı
Törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer kurumların çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın da devam edecek.
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, sabah saat 9,30’da makamında tebrikleri kabul edecek ve saat 10’da Ordu Caddesi üzerinde Tören geçişi yapılacak. Akşam ise Polis evinde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlenecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında ayrıca 3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu Cumhuriyet Meydanında halk konseri verecek. Ayrıca “Tarihler arasında Atatürk” konulu fotoğraf ve kitap sergisi açılacak.
//KARS’TA MİLLİ COŞKU DORUKTA
Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da dün başladı. Kutlamalar dün Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Vali Yardımcısı Murat Demirci, 14’ncü. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kars’ta binalar ve caddeler Türk bayrağı ile donatıldı. Törenlere 29 Ekim 2010 Cuma günü Hükümet Konağı önünde devam edilecek.
//PATNOS'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Ağrı'nın Patnos ilçesinde Cumhuriyet Bayramı öncesi çelenk sunma töreni yapıldı.
Hükümet konağı önündeki törene İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, İlçe Belediye Başkan Vekili İzzettin Kaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdal Dodurga, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Doğru, daire amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve bir grup halk katıldı. Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi'nin ardından kurum ve kuruluşlar adına çelenkler konuldu. Tören, bir dakikalık saygı duruşu, Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona
erdi.
//HAKKARİ’DE ÇOCUKLARDAN ASKERLERE YOĞUN İLGİ
Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde, askerlerle çocuklar arasında ilginç görüntüler yaşandı.
Öğle saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen tören, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Hakkari Vali Vekili Edip Çakıcı, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nın da katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.
//ASKERLERE EŞLİK ETTİLER
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene katılan çocuklar ise askerlere yoğun ilgi gösterdi. Bazı çocuklar özel harekat polislerinin yanında İstiklal Marşı sırasında selama dururken, kimisi ise askeri bandonun arasına karıştı. Çocuklar tören sonunda hareket eden bandonun yolunu keserek askerlerin arasına girmek istedi. Bunun üzerine bando şefi, çocukları bando takımı ve tören kıtasında bulunan askerlerin arasına aldı. Çocuklar bando sesleri arasında kollarını sallayarak askerlere eşlik edip orduevine doğru yürümeye başladı. Askeri bando ve tören kıtası, çocukların yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle ilerleyebildi. Bando şefi, daha sonra kucağına aldığı bir çocuğa bando şefliği yaptırdı. Yaptığı hareketleri çocuklara da öğreten bando şefi, daha sonra miğferini çıkararak teker teker çocukların kafasına bıraktı. Çocuklar, bando ekibinin orduevine girmesiyle birlikte dağıldı.
//45 ÖĞRENCİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
Muş'un Varto ilçesinde 'Cumhuriyet Gezileri' kapsamında, derslerinde başarılı olan ve maddi durumu iyi olmayan 45 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Ankara'ya uğurlandı.
Varto Merkez YİBO'da eğitim ve öğretimlerini sürdüren 45 öğrenci ve 5 öğretmen Cumhuriyet Gezisi'ne çıktılar. Bütün masrafları Varto Kaymakamlığı tarafından karşılanacak gezide, öğrenciler 5 gün boyunca öğretmenleri ve rehber eşliğinde Ankara'da Cumhuriyetin kuruluşunda önemli yer tutan tarihi mekanları gezecekler.
//TARİHİ, YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER
Gezi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, "Özellikle ilçe ve il dışına çıkmamış maddi durumu düşük öğrencilerimizi Cumhuriyet Gezisi kapsamında Ankara'ya göndereceğiz. 29 Ekim'de Ankara'daki etkinlikleri görmeleri, ufuklarının ve görüş açılarının genişlenmesi açısında planlamış bir gezidir. Öğrencilerimiz bunun dışında Malatya'yı da gezecekler. Bu gezileriyle bir eksikliklerini gidermiş olacaklar. Döndüklerinde en azından onlar da bir geziye gittiklerinin izlerini
bırakacaklar. Bu gezinin finansmanını ise kaymakamlık olarak karşılayacağız. Umarım güzel bir gezi olacak" dedi. Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ise, "Gezi Kaymakamlığımız bünyesinde düzenleniyor. Maddi durumu düşük öğrencilerin seçilmesi açısından çok önemlidir. Çünkü bu öğrencilerimiz il dışına çıkmadıkları için görüş açılarının genişlemeyeceği bu geziyle bir eksikliklerini tamamlayacaklardır" diye konuştu.
//CUMHURİYET BAYRAMINDA MALATYA'DA ÇEŞMEDE ŞERBET AKACAK
Malatya merkezdeki çeşmede 29 Ekim günü şerbet akacak.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın bu özel ve güzel günde Malatyalılara şerbet ikram edilmesini istediğini ifade ederek, her fırsatta bu uygulamayı devam ettireceklerini kaydetti. Cumhuriyet Bayramı töreni sonrasında çeşmede şerbet akıtılacağını bildiren Nalçacı, tüm Malatyalıları şerbet içmeye davet etti.
Geçtiğimiz Ramazan ayında da akşamları sözü edilen çeşmede şerbet ikram edilmişti.
//CUMHURİYETİN 87. YILDÖNÜMÜ
Cumhuriyetin 87. yıldönümü nedeniyle Arapgir ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni yapıldı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüz başı Hakan Geref, Belediye Başkanın Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Savcısı Celal Yücel, Emniyet Amiri Hakan Köse, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.
//MALATYA’DAKİ TÖREN
Tören çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile sona erdi.
Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Malatya'da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törene Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Taner Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri iel öğrenciler ve askeri birlik katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.
 
Tören Vali Ulvi Saran'ın anıt özel defterini imzalaması ile sona erdi. Vali Ulvi Saran Anıt Özel Defteri'ne şu
ifadeleri yazdı: "Cumhuriyetin kurucusu Önder Atatürk; Ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak bir milletin evlatları; Malatya halkı olarak Cumhuriyetin 87'inci kuruluş yıldönümüne ermiş bulunmaktayız. Dünyada ve Türkiye'de ortaya çıkan gelişmelere baktığımızda; toplumun huzur ve barışının ancak ve ancak halkın iradesine dayanan bir yönetim şekliyle sağlanabileceğini görmekte ve geçmişin tecrübelerinden hareketle geleceğe güvenle bakmaktayız. Ülkemizin ufuklarını kara bulutların sardığı bir dönemde, var olma ve yok
olma mücadelelerini kanları ve canları pahasına kazanarak bu yurdu bizlere emanet edenlere minnet ve şükran duygularımızı ifade eder, milletimizin birlik ve beraberliği ve demokrasiye saygı çerçevesinde Cumhuriyeti her geçen gün daha ileriye götürme azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu huzurunuzda beyan ederiz."
// "MİLLİ BİRLİĞİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEMELİYİZ"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde 29 Ekim 2010 Cuma günü saat 14.00'de İnönü Parkı'nda Belediye Mehteran gösterisi saat 15.00'de İnönü Meydanı'nda, 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı gösterisi düzenlenecek. Aynı gün akşam Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda saat 19.00'da "Cumhuriyet Şöleni" düzenlenecek. Şölene sanatçı Mustafa Ceceli, İnönü Üniversitesi müzik grubu Ehli Keyf ve grup 5+1 katılacak.
Bu arada, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet bayramı nedeniyle masaj yayınlayıp, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve Türk Milletinin tarih sahnesinden silinemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan Kurtuluş Savaşı ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğin bir eseridir" dedi.
Başkan Çakır, "Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, Büyük önder Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşmaktadır. Bu hedefe ulaşmak için millet olarak ruhumuzda var olan birlik ve beraberlikten asla taviz vermemeliyiz" diye konuştu.
//"ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Ülke olarak geldiğimiz düzeyi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalıyız" dedi.
ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "29 Ekim 2010'da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümünü kutlayacağız. Temelini Ulusal Bağımsızlık Mücadelesi Ve Şehit Kanlarıyla attığımız, Ortadoğu'nun Tek, Laik, Demokratik Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet kalacaktır. Bağımsızlıktık savaşı, Atatürk önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, tüm yokluk ve yoksulluklara rağmen eşine az rastlanır bir zafer ile
sonuçlanmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan bu Milli Kurtuluş Savaşı süreci Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmemiş, Türk Ulusunun çağdaş dünyayla bütünleşmesine olanak sağlayan Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla asıl hedefine ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.
Atatürk'ün "Yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz; çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunluluğunda ve kararlılığındayız" sözünü hatırlatan Tunçdemir, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:"Ülke olarak geldiğimiz düzeyi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı, yeni kuşaklara yurttaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için birlikte çaba göstermeliyiz. Bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur."
//"CUMHURİYET VE YÖNETİM" KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Malatya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. yıldönümü nedeniyle "Cumhuriyet ve Yönetim" konulu panel düzenlendi. İnönü Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen paneli Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'in yönetirken, konuşmacı olarak da Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tuncel ve Doç. Dr. Ahmet Karadağ katıldı. Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tuncel, "Cumhuriyet ve Bürokrasi" konulu sunumunda, Cumhuriyet ve Bürokrasi arasındaki etkileşimden bahsetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanında var olan kamu bürokrasisinin ise arka plan olarak Osmanlıdan geldiğini belirten Yrd.Doç.Dr.Tuncel, Cumhuriyet rejiminin kurulmasında kamu bürokrasisinin etkinliğinin büyük olduğunu, rejimi kollama ve koruma adına etkinliğini sürdürdüğünü ifade etti.
//CUMHURİYET VE DEMOKRASİ
Doç. Dr. Ahmet Karadağ da "Cumhuriyet ve Demokrasi" başlıklı sunum yaparak, ülkemizin demokratikleşme sürecinden bahsetti. Demokratikleşmenin üç aşamada olduğunu ifade eden Doç. Dr. Karadağ, bu süreçler, egemenliğin el değiştirmesi, anayasal devletin oluşturulması ve demokrasinin konsolide edilmesi olduğunu, belirtti. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin Osmanlı dönemine yansıyan kısmında egemenliğin el değiştirmediğini söyleyen Karadağ, "Bu dönemde toplum ve devlet bir anayasayla tanışmış olmasına rağmen anayasalı devletten anayasal devlete geçişi tam anlamıyla başaramamıştır. Demokratikleşme sürecinin birinci aşaması olan egemenliğin el değiştirmesi açısından Cumhuriyet rejimine geçiş bir dönüm noktası olmuştur" dedi.
Panelin yöneticisi Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise "Cumhuriyet ve İnsan Hakları" konusunda konuşma yaptı. Baharçiçek, "İnsan hakkı, insanı insan yapan, insanın insan olduğu için doğuştan var olduğunu saydığımız haklardır. Bireyin devletten talep ettiği, devletin ise çiğnememesi, koruması ve geliştirmesi istenilen haklarıdır. Devletin gücünü sınırlamadan insan haklarını koruyamazsınız. Cumhuriyet ise gücün kaynağının halk olduğu rejimdir, demokrasi ve insan hakları en iyi Cumhuriyet rejimi içerisinde
gelişir" şeklinde konuştu. Devlet birey ilişkisi ve azınlık haklarına da değinen Doç. Dr. Baharçiçek, insan haklarının sınırsız olarak algılanmaması gerektiği ve insan haklarının sınırlanmasında, yasayla sınırlandırma ve hakkın özünün korunması gerektiği ve bu hakların ancak hukuk devletinde korunabileceğini dile getirdi.
//ARDAHAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Cumhuriyetin 87. Yılı nedeniyle düzenlenen ’’Atatürk ve cumhuriyet’’ konulu sunumda konuşan Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Öner Tolan, Atatürk’ün cumhuriyet fikrinin okul yıllarında şekillendiğini ve bunun için mücadele ettiğini söyledi.
Ardahan’da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugün Ardahan Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
//ATATÜRK VE CUMHURİYET SUNUMU
Çelenk koyma töreninden sonra Ardahan Üniversitesi tarafından Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda ’Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu sunum, Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Öner Tolan tarafından gerçekleştirildi. Tolan, Atatürk’ün cumhuriyeti kurarken, halkla birlikte kurduğunu, bu anlamda cumhuriyetin bir halk yönetimi olduğunu söyledi.
Cumhuriyetin halk için en güzel yönetim sistemi olduğunu ifade eden Tolan, şunları konuştu: “Cumhuriyet kelime anlamıyla cumhur yani halk, Halkın kendi kendini yönetme sistemidir. Atatürk, cumhuriyet düşüncesi ve fikrini ta okul yıllarından beri temellerini atmıştır. Atatürk’ün en büyük değerlerinden birisi cumhuriyet sistemini benimsemesidir. Çünkü burada Atatürk, ’milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyerek, cumhuriyeti kurmuştur. Burada biz milletin iradesinin en güzel ifadesinin cumhuriyet olduğunu anlıyoruz. Yani milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Cumhuriyetle egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur.”
//3 BİN KİŞİ CUMHURİYAT ANISINA YÜRÜDÜ
Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı, ilçede adeta yer gök kırmızı beyaza büründü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilçede Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Oluşturulan kortej, Cumhuriyet Caddesi, Hastane Caddesi, belediye binası önünden tekrar Hükümet Konağı önüne geldi. Öğrenciler okullarına yürüyüş halinde giderken toplanan kamu kurum amirleri de protokolle tokalaştıktan sonra
dağıldı.
Yürüyüşe, İlçe Kaymakamı Metin Esen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer Belediye Başkan Vekili Haşem Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili, İlçe Emniyet Müdürü Gülizar Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz ve siyasi parti temsilcileri de katıldı
//VAN'DA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Van'da Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde yürüyüş düzenlenirken, Meclis'te grubu bulunmayan partilerin çelenk törenine katılmaması dikkat çekti.
Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Ticaret Lisesi önünden başlayan yürüyüşe; Van Vali Vekili Murat Uzunparmak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Nazım Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, daire amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
//VAN BAYRAKLARLA DONANDI
Yaklaşık 2 kilometrelik güzergahtaki yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak valilik binası önüne geldi. Yürüyüş nedeniyle Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Caddeleri trafiğe kapatıldı. Kortej, valilik bahçesinde geldiğinde burada askeri erkanla buluştu. Cumhuriyet yürüyüşü, Van Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 29 Ekim 2010 Cuma 08:36

bazı siyasi görüşü inatlaşmış.insanlarla tartıştığımızda..pkk ile görüşülmesi gerektiğini tavizler verilmesini.açılım kararlarının desteklenmesi gerektiğini.hatta özerklik hatta toprak verilmesini fikrinin ara keza bazıları tarafından reddedilmesine rağmen..%58 evet oy oranından cesaret alıp bunları söylemesi ve daha sayın başbakanın %42 hayır oyu araştırılsın oyunu sonuçlarında tahsil ve kültür derecesinin daha çok düşük olanların evet oyu kullandığını görmesindeki hayreti göremeyen.. nerdeyse kurtuluş savaşındaki insanlarda boşuna ölmüşler keşke düşmanlarla anlaşsaydılar ..[öyleya bugünkü pkk ile anlaşılsın denildiyine göre ] demeye getirecekler olunmasına rağmen bu milletin namusunu şerefini kurtaran Atatük,arakadaşlarıve sütçü imamları nene hatunları velhasılıkelamki büyük türk milletininecdadını rahmetle anıyor onların boşu boşuna ölmediğini gerekirse pkk karşısındada ölündüğünü ve ölünmesi gerektiğini hatırlatır hainlerden ALLAHA sığınır saygılarımı sunarım..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Budak’ı torunu karşıladı
Yaklaşık 2 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Erzurum Milli Eğitim Müdürü ...
Nikah Salonuna ilginç açılış
Yakutiye İlçe Belediyesinde yapımı tamamlanan Nikah Salonu düzenlenen ...
İnsan Haklarında yeni açılım
Erzurum Palandöken Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu, 2010 yılı Ekim ayı toplantısını yaptı.
 
Tortum Şelalesi yine kurudu
Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde bulunan ve suyu 48 metre yükseklikten düşen ...
Atasoy halk pazarını denetledi
Narman ilçesinde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, halk pazarında satılan ...
“Cumhuriyet değerlerini yaşatacağız”
Büyükşehir Belediye Başkan’ı Küçükler, “Cumhuriyetimizin temel değerlerini ...
 
Diyanet Sen’den Bakır Ailesine yardım
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde referandum günü ayı tarafından öldürülen ...
Aktaş, Ayın Polisi seçildi
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Muhammet Aktaş, ayın polisi seçildi.
Caddeler Boz-Yap’a döndü
Yakutiye İlçe Belediyesi, 4 belediyenin birleşmeden doğan yükleri, fazla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva