ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Temmuz 2018 Pazar - 10:41

7 üniversite gördü, 5’ini bitirdi

Tam 5 üniversite bitiren doktorun okuma azmi herkese örnek oluyor.

7 üniversite gördü, 5’ini bitirdi

Bursa'da Ertuğrulgazi Aile Sağlığı Merkezi’nde doktorluk yapan 54 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ahmet Kartal’ın okuma azmi herkese örnek olacak türden. İlk Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni kazanan Kartal, babasını kaybedince okulunu bırakmak zorunda kaldı. Ardından Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandıktan sonra hayat şartları dolayısıyla bir kez daha eğitim yarıda kalan Ahmet Kartal’ın eğitim mücadelesi devam etti. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Radyoloji Bölümü’ne kayıt yaptıran Kartal, bu bölümü tamamlayıp memur olarak iş hayatına adım atıldı. Memur olarak hayatını sürdürürken, ders çalışıp sınavlara hazırlanan Kartal, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıp okuyarak hayalini kurduğu doktorluk mesleğine kavuştu. Bundan sonra da okumaya hep devam etti.

“ÜNİVERSİTEYE GİRDİĞİM SIRADA BABAMI KAYBETTİM”

1964 Van Erciş doğumlu olduğunu, ilk orta ve liseyi Hakkari Yüksekova’da okuduğunu dile getirerek hayat hikayesini anlatan Doktor Ahmet Kartal, “Fakat bizim yetiştiğimiz ortamda eğitim olanakları çok iyi değildi. Daha sonra kendi çabamla çalıştım ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandım. Üniversiteye girdiğim sırada babamı kaybettim. O yüzden 1 buçuk yıllık eğitimimi bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandım. Onu da bırakmak zorunda kaldım. Kendi kendime şunu düşündüm. Benim çalışıp da okumam lazımdı. O sırada Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Radyoloji Bölümü’ne kayıt yaptırdım. Onu bitirince Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde sağlık memuru olarak göreve başladım. Okumak isteğim içimde hep vardı. O sırada da Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ilk kez açılmıştı. Onu okudum ve bitirdim. Ondan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Kendi çapımda sınavlara hazırlanıyordum. Bu 2 okulu da çalışarak okudum. Atatürk Üniversitesi’ni 2004 yılında bitirdim. Doktorluk hayallerim vardı. Ona kavuştum. İlk görev yerim Erzurum’du. Sonra Ankara’da ve en sonunda Bursa’ya geldim. Bursa’ya geldikten sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazandım. Bu bölümü de zevkle okudum. Çünkü çok güzel bir bölümdü. Onu bitirdikten sonra sağlıkla ilgili sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü bitirdim” dedi.

OKULUNU DERECE İLE BİTİRDİ

En son okulu bitirdiğinde mezuniyet törenine davet edilmesini de anlatan Kartal, “Okulu belirli bir derece bitirenleri çağırıyorlardı. Anadolu Üniversitesi beni törenlere çağırdı. Diploma törenine katıldım, kep attım. Bundan sonraki okul okuma serüvenim devam edecek. Çünkü okumayı seviyorum. Zaten yüksek lisans öğrencisiyim fakat pasif durumdayım. Sağlık yönetimi ile ilgili bölümleri okumak istiyorum” diye konuştu.

Gençlere ideallerinin peşinden koşmalarını tavsiye eden doktor Ahmet Kartal, “Kesinlikle ideallerinin peşinde koşsunlar. Çalışsınlar gayret etsinler. Bazı insanlar bazı şeyleri 1 defada öğrenir, bazıları ise 2, 3 defada. Onu keşfetmeye çalışsınlar. Çalışmaları onların ileride başarılı olmaları sebep olacaktır” ifadelerini kullandı.

İçinde okuma isteği olup da bir türlü cesaret edemeyen yetişkinlere de seslenen Kartal, “Okumanın yaşı yoktur. Öğrenmek her zaman en iyi idealdir. Bence ideallerin peşinde onlar da koşsunlar. Mesela ben doktor olmadan öncede uluslararası ilişkileri ile kamu yönetimini okumak istemezdim. Meslek olarak biraz imkanları kısıtlı. Alınan personel sayısı az. Ama doktor olduktan sonra o konulara ilgim vardı ve onları da okuyarak hayallerime kavuştum” dedi.

 
Erzurum – Kars Karayolunda asfalt seferberliği
 
Erzincan’da milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ eczacı adaylarına interaktif eğitim
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesine iki adet "Mesleki Beceri ve ...
CHP Erzurum Teşkilatında toplu istifa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi istifa etti.
Kevelciler’de kentsel dönüşüm
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘İnsan odaklı’ bir projeye daha imza atıyor.
 
Büyükşehir’den altyapı seferberliği
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
Güvenlik Haftasını yaş pasta keserek kutladılar
Oltu Devlet Hastanesinde görev yapan güvenlik personeline sürpriz kutlama yapıldı.
Sağlıkçılar tatbikatta buluştu
Oltu Devlet Hastanesi’nde tesis tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı.
 
Devlet babalığını yaptı
Bulunan kız, Kocaeli’nde kendi isteğiyle yetiştirme yurduna yerleştirildi.
Erzurum’da tedavi altına alındı
Bingöl'ün Yedisu ilçesine bağlı bir köyde kene ısırması sonucu Kırım Kongo ...
Kılıç’tan teşekkür mesajı
MHP Erzurum Milletvekili Adayı Serhat Kılıç, yayınladığı mesajla Erzurumlu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva