ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
28 Temmuz 2019 Pazar - 16:26

408 terörist teslim oldu

Terör örgütlerine üye kişilerin son yıllarda ikna yoluyla teslim olma oranları arttı.

408 terörist teslim oldu

Terör örgütlerine üye kişilerin son yıllarda ikna yoluyla teslim olma oranları arttı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütlerine yönelik yürütülen başarılı operasyonlarla terör örgütlerindeki çözülmenin hızlandığı belirtilirken, terör örgütlerine katılımın son yılların en düşük seviyelerine indiği ve terör örgütlerinden kaçışların arttığı bildirildi. Bu kaçışlarda özellikle ailelerin güvenlik güçleriyle yaptığı iş birliğinin önemli katkısı oldu. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinin Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesine devam ettiği, silahlı mücadelenin yanı sıra gençlerin terör örgütlerinin kucağına düşmesinin önüne geçilmesi ve örgütten kurtarılması için de önemli adımlar atıldığı bildirildi. Çocuk ve gençleri acımasızca suistimal eden terör örgütü PKK/KCK’nın Irak ve Suriye’de zorla tutulan ve yaşları dokuza kadar düşen sadece çocuklardan oluşmuş kampları bulunduğu kaydedildi.

SİLAHLI MÜCADELENİN YANI SIRA SOSYOLOJİK VE PSİKOLOJİK MÜCADELE DE YÜRÜTÜLÜYOR

İçişleri Bakanlığı, gençlerin terörden korunması maksadıyla alt yapısı psikolojik ve sosyolojik temellere dayanan bir sistem geliştirdi. Bu kapsamda çocukları terör örgütlerinin elinde olan aileler ile yapılan iş birliğiyle çocukların ve gençlerin evlerine dönmeleri sağlanarak, gelecekleri garanti altına alınıyor. Terör örgütlerinden koparılan teröristlerin başta eğitim olmak üzere hayatlarını hiçbir korku ve baskı altında kalmadan kendilerini şekillendirmelerine imkan tanınırken, evlerine geri dönen teröristler, "bu süreçte devletin kendilerine bu kadar sahip çıkacağını tahmin etmediklerini, sürecin her aşamasında devletin güvenlik birimlerinin yanlarında olduklarını, devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacağını, insana insan olduğu için değer verildiğini gördüklerini, hiçbir çıkar gözetilmediğini, artık geleceğe umutla baktıklarını" anlattı.

Aileler ise güvenlik güçlerinin örgütten kurtarılan çocukların yırtılan kıyafetlerine kadar her şeyi düşündüğünü dile getirdiler. Bu süreçte çocuklarını geri almak için devletle beraber örgüte karşı mücadele eden aileler, örgütten kurtarılan çocuklarının yırtılan kıyafetlerine kadar güvenlik birimlerinin her şeyi düşündüklerini, tüm çabanın kendilerinin ve çocuklarının güvenliğinin olduğunu gördüklerini, akıllarında devlete karşı olan olumsuz tüm düşüncelerin kırıldığını ve örgütün propagandasının yanlış olduğunu söylediler.

408 TERÖRİST İKNA YOLUYLA TESLİM OLDU

PKK/KCK terör örgütü ile aşırı sol terör örgütlerinin tüm kirli yalanlarına ve çirkin yüzüne rağmen güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sayesinde 2017 yılında 105, 2018 yılında 165 ve 2019 yılından bugüne kadar 138 olmak üzere toplam 408 terörist teslim oldu. Teslim olanlar, örgüt içinde yaşanan çirkinlikleri de gün yüzüne çıkardı. Teslim olan teröristler, terör örgütünün değişik yöntemlerle kendilerini kandırdıkları, örgüt içerisinde üst seviye teröristlerle alt kademelerdeki teröristler arasında çok büyük uçurumların olduğu, lider kadrodaki teröristlerin zevk ve sefa içerisinde yaşarken kendilerinin aç ve susuz dağlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını aktardılar.

Yine teslim olan teröristlerden bazıları ifadelerinde lider teröristlerin kendi güvenliklerini sağlamaları için diğer teröristleri riske attıkları, erkek ve kadın teröristlerin arasındaki gönül ilişkileri nedeniyle infaz edildiği, lider teröristlerin kendileri ile birlikte olmak istemeyen teröristleri ajan olduklarını söyleyerek öldürttüğü, bazı teröristlerin hamile kalmaları durumunda gözetim altında doğan bebekleri Irak’ın Mahmur kentindeki terörist kamplarındaki ailelere verdikleri, bazılarının parayla Avrupa ülkelerine satıldığını söyledi.

ÖRGÜT TESLİM OLMAK İSTEYEN TERÖRİSTLERİ HÜCRELERE KAPATIYOR

İfadelerin teröristler, teslim olmak isteyen çok sayıda teröristin olduğu, tespit edilenlerin hücrelere kapatılarak engellenmeye çalışıldığı, bir kısmının ise DEAŞ terör örgütü ile savaşma bahanesi ile ölüme terk edildiği, teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından öldürülecekleri, işkence edileceği yönünde propaganda yapıldığı, ancak teslim olmaları ile birlikte kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığı, aileleri ile rahatça görüştürüldükleri, her türlü adli yardımda bulunulduğunu belirttiler.

Çocuklarını terör örgütünden koparan ve mutlu olduklarını ifade eden aileler, devlete karşı olan olumsuz düşüncelerinin kırıldığını ve örgütün propagandasının yanlış olduğunu söyleyerek, memnuniyetlerini ifade ettiler.

 
ABB’den Aksak’a vefa çağrısı
 
Şehit Binbaşı Kulaksız mevlitle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 terörist etkisiz hale getirildi
Tendürek Dağı bölgesinde yapılan operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.
Terör örgütüne büyük darbe: 34 ölü
Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Karacak bölgelerine yönelik 17-19 Temmuz'da ...
Otomobil iş makinasıyla çarpıştı:1 ölü, 3 yaralı
İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.
 
Kamyonet arkasındaki tehlikeli yolculuk
Erzurum’da bir kamyonetin kasasına binen çocuğun tehlikeli yolculuğu kameralara yansıdı.
Horasan’da kadın elbiseli hırsızlar market soydu
Horasan ilçesinde yüzleri maskeli kadın elbisesi giyen iki soyguncu, girdikleri ...
MSB: "Ele geçirilen malzemeler imha edildi "
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Harekatı kapsamında teröristlere ait silah, ...
 
Terör operasyonu: 9 gözaltı
PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.
5 terörist teslim oldu
Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’dan kaçan 4’ü kadın 5 terörist ...
8 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari’nin Yüksekova kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva