ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>ASAYİŞ
3 Nisan 2016 Pazar - 00:55

399 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova'da 11, Hatay Belen'de ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 399 olduğu bildirildi.

399 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova'da 11, Hatay Belen'de ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 399 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 150 olduğu kaydedildi. 26 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 320 olduğu ifade edildi.

Şırnak'ta 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 136 olduğu ifade edildi. 25 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 297 olduğu vurgulandı.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 113 olduğu bildirildi. Operasyonda, bir adet biksi makineli tüfeği, bir adet M-4 piyade tüfeği, 23 kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yedi adet kaleşnikof şarjörü, iki adet el bombası, bir adet av tüfeği, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet M49/A1 aydınlatma mayını, dört adet gaz maskesi, beş adet çift kar elbisesi, iki adet kamera, bir adet akım ölçer, yedi adet hücum yeleği ve ilk yardım malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi.

19 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 134 olduğu belirtildi.

Hatay Belen'de icra edilen operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, beraberinde bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü, iki adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye sınırına gelen PKK/PYD terör örgütü mensubu 1 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Mardin Midyat'ta da, bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu vurgulanarak Bitlis Tatvan'da yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan iki adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği ifade edildi.

Şırnak İdil'de icra edilen operasyonda, bir adet biksi makineli tüfeği, 3 bin adet biksi fişeği, yedi adet kaleşnikof piyade tüfeği, 24 adet kaleşnikof şarjörü, sekiz adet el bombası ve bir adet fotoğraf makinesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Iğdır'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 2 şahısın yakalandığı kaydedilerek şahısların evlerinde yapılan aramalarda iki adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet kuru sıkı tabanca, 209 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 60 adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği fişeği,180 adet kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 184 adet G3 piyade tüfeği mermisinin ele geçirildiği açıklandı.

Muş'ta 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, Gaziantep'te ise DEAŞ terör örgütü üyesi, yabancı uyruklu 5 şahsın yakalandığı bildirildi.

Bingöl'de de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 5 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, bir adet tabanca, bir adet şarjör, 13 adet fişeği, bir adet kuru sıkı tabanca, iki adet av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

1 ASKER YARALANDI

Açıklamada, "Mardin Kızıltepe Askerlik Şube Başkanlığına bombalı araçla saldırı gerçekleştirilmiş, bir kahraman silah arkadaşımız ve bir sivil güvenlik görevlisi hafif yaralanmış, bölgede bulunan yabancı uyruklu bir şahıs hayatını kaybetmiş ve 16 vatandaş yaralanmıştır" denildi.

 
Hayırlı olsun
 
Yıldırım: “Önemli olan üç puandı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazayı ucuz atlattılar
Aşkale İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında facia ucuz atlatıldı
Güvenlik güçlerine gönül desteği
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde operasyonlara katılan güvenlik güçlerine ...
Aşkale’de kaçak sigara operasyonu
Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol uygulamasında ...
 
384 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da bölücü terör ...
Kırkgöze yolunda kaza: 5 yaralı
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.
Sanatçılar gözyaşlarına boğuldu
EDT ait sahnede çıkan yangının diğer binaya sıçramasıyla büyük çaplı yangın ...
 
Terör örgütü üyesi 3 kişi tutuklandı
Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınarak ...
Terör operasyonunda 8 tutuklama
Malatya’da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H’ye yönelik ...
Güvenlik güçlerini duygulandıran armağan
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyonlara katılan güvenlik güçlerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva