ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
1 Ağustos 2023 Salı - 04:30

31 Temmuz Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

Başkanlığımız, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 31 Temmuz 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

31 Temmuz Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

Başkanlığımız, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 31 Temmuz 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan İHA'ların kiralanması hakkında yapılan haberlerin manipülasyon içerdiği belirtildi.

BAYKAR ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmenin, uçuş saat ücretleri dikkate alındığında dünyadaki benzeri uçuş hizmetlerinin çok altında olduğu aktarılan bültende, "Yapılan Bayraktar TB2 kiralaması, dünyadaki benzer uçuş/saat maliyetli kiralamalardan en az 6 kat daha ucuzdur. Yurt içindeki muadilinin de 3'te 1'i kadardır." ifadelerine yer verildi.

Haberde yer alan iddiaların "şaibe algısı" oluşturma amaçlı olduğuna işaret edilen bültende, söz konusu ihalenin, açık ve şeffaf şekilde yapıldığı, kamuoyunun bu bilgilere kolaylıkla ulaşılabildiği kaydedildi.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, Göç İdaresi Başkanı ve diğer hükûmet yetkilileri, 'çözüm masası' adı altında Suriyeliler’le 2 saat toplantı yaptı. Ümit Özdağ'ın tutuklanması talep edildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, İstanbul Valisi Davut Gül, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının "Düzensiz Göçle Mücadele Değerlendirme Toplantısı" olduğu aktarılan bültende, iddia edildiği gibi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın toplantıya katılmadığı ifade edildi. Bültende, toplantıya Suriyeli değil, Türk STK'lerinin katıldığı, herhangi bir şahsa yönelik tutuklama veya gözaltı talebinin gündeme gelmediği kaydedildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Cudi'de büyük bir yangın çıktı ve müdahale edilmesine izin verilmiyor." iddiasının da doğru olmadığına yer verilen bültende, şu ifadeler kullanıldı:

"24 Temmuz tarihinde Cudi Dağı'nda sıcakların etkisiyle otların tutuşması sonucu küçük çaplı bir örtü yangını çıkmış, itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle 2 saat içinde söndürülmüş olup şu anda bölgede herhangi bir yangın söz konusu değildir. Ayrıca terör örgütünün manipülasyon hesapları tarafından paylaşılan görüntüler, farklı yerlerden alınmış eski görüntülerdir."

"Sertifikalı tohum üretimi 2022'de 1,4 milyon tona çıktı"

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan görüntülerdeki "Suriyeli göçmen kaçakçısı 505 Şabani çetesinin üyesi, Trabzon'da silahla göbek attı." iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Paylaşılan videonun Trabzon ile herhangi bir ilgisinin olmadığı kaydedilen bültende, görüntüleri ilk paylaşan H.H. isimli kişinin 2022'de deport edildiği bilgisine yer verildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Atalık tohumun satışı yasak" iddiasının da doğru olmadığı vurgulanan bültende, şunlar ifade edildi:

"Tohumculuk mevzuatı kapsamında ülkemizde yerli/atalık çeşitlere ait tohumluk üretimi ve kullanımı yasak değildir. Çiftçilerimizin kendi ihtiyaçları kadar tohum üretip bunları kendi aralarında mübadele etmeleri de mümkündür. Bununla birlikte 2006 yılında yayımlanarak yürürlüğe giren 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu kapsamında, ticarete konu edilen tohumlukların yerli veya yabancı menşeili olmasına bakılmaksızın herhangi bir kontrolden geçirilmeden ve standartlara uygunluğu tespit edilmeden çiftçilerimize satılması, mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yasaklanmıştır.

Bu bağlamda ülkemizde kayıt altına alınan tohumlukların çoğaltılması ve pazarlanmasına izin verilmektedir. Tohumculuk Kanunu yerli tohumların kullanımını yasaklamamaktadır. Bu kanun, ticari faaliyetlerde kullanılacak yerli tohumların sertifikalı ve denetlenebilir olmasını sağlamaktadır. Böylece topraklarımız hastalık ve zarar bulaşmış tohumluklardan korunmaktadır. Öte yandan bu düzenlemeler sayesinde 2002 yılında 145 bin ton olan sertifikalı tohum üretimimiz 2022 yılında 1,4 milyon tona çıkmıştır."

"Canlı bomba yakalandı iddiası doğru değil"

Bazı sosyal medya hesaplarından organize biçimde paylaşılan "Hatay Reyhanlı'da polis canlı bomba operasyonu yaptı. Gözaltına alınan teröristin Suriyeli olduğu belirtiliyor." iddiasının da doğru olmadığı aktarılan bültende, iddiaya konu görüntülerin, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında yaptığı operasyon sırasında kaydedildiği belirtildi.

İstihbarat Büro Amirliği ile koordineli yapılan çalışmalar sonucu, firari olarak aranan 1991 Hatay Reyhanlı nüfusuna kayıtlı Mahmut A'nın yakalandığı kaydedilen bültende, gözaltına alınan şahsın, işlemlerin ardından İskenderun Terörle Mücadele Grup Amirliği’ne teslim edildiği bildirildi.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerdeki "İstanbul Büyükçekmece'de Suriyeli grupla Türk grup arasında kavga çıktı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Büyükçekmece Fatih Mahallesi Akarsu Sokak'taki Eski Albatros Devlet Hastanesi mevkisinde 30-40 kişinin kavga ettiği anonsu üzerine olay yerine polisin intikal ettiği aktarılan bültende, olayın, yüksek sesli müzik eşliğinde halay çeken gruba, yirmili yaşlarda iki kişinin müziği kapatması yönünde söylemlerde bulunmaları üzerine çıktığı, halay çeken grubun uyaran kişileri darp ettiği ve olay yerinden ayrıldıkları kaydedildi.

Darp edilen kişilerin, 112 unsurlarıyla bölge hastanelere intikalinin sağlandığı, bilinçlerinin açık, hayati tehlikelerinin bulunmadığı aktarılan bültende, Türk vatandaşı olan taraflardan davacı ya da şikayetçi bulunmadığı belirtildi.

"Zeytin arazileri sahipsiz değil"

Bültende, Vakıflar Genel Müdürlüğü Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri Döner Sermaye İşletmesi’nin faaliyetlerine son verilmesiyle ilgili, "Fabrika kapatıldı, arazilerin akıbeti de belirsiz. Binlerce zeytin ağacı tehlikede. Zeytinliklerin ranta açılmasından endişe ediliyor." iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri Döner Sermaye İşletmesi’nin faaliyetlerine son verilmiş olmasının, zeytin arazilerinin sahipsiz kalacağı veya ranta açılacağı anlamına gelmediği belirtilen bültende, şu ifadelere yer verildi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan zeytinlikler, 2004 yılından beri Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğünce uzun süreli kiralama yöntemiyle serbest bir şekilde kiraya verilmeye başlanmıştır. Bahse konu zeytinlikler, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olup Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolündedir. Zeytin arazileri serbest olarak kiradadır ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından rutin aralıklarla kontrol edilmektedir. Ayrıca halihazırda görev yapan personel de Bölge Müdürlüklerine aktarılarak herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçilecektir."

 

 
ATAUNİ yeni sınav yönetmenliği yayımlandı
 
HAK-İŞ istikrarlı büyümesini sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan kardeşlik bilinci vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, muharrem ayının 10'u olan Aşure Günü'nün ...
 BM'den tarihi karar
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda dini sembollere, kutsal kitaplara, ...
Erbaş’tan Ayasofya ruhu vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ayasofya ruhunu taşıyan gençler ...
 
Ayasofya 21 milyon ziyaretçi ağırladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ...
Erzurum Uluslararası Göç İstatistikleri 2022 açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İllere ve cinsiyete göre Türkiye'ye gelen ve ...
Erzurum’da 104’üncü yıl gururu
Erzurum Kongresi'nin 104'üncü yıl dönümü, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ...
 
‘Erzurum Kongresi'nin ruhuna sahip çıkacağız’
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongre Binası'nda düzenlenen Erzurum ...
MSB’den Erzurum Kongresi mesajı
Milli Savunuma Bakanlığı Erzurum Kongresinin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Erzurum'da
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongresinin 104. yıl dönümü ve çeşitli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva