ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
29 Haziran 2011 Çarşamba - 09:02

25. Ulusal Kimya Kongresi başladı

Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "25. Ulusal Kimya Kongresi", Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, farklı ülkelerden bilim adamlarının katılımıyla başladı.

25. Ulusal Kimya Kongresi başladı

ERZURUM gazetesi
Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "25. Ulusal Kimya Kongresi", Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, farklı ülkelerden bilim adamlarının katılımıyla başladı.
 AÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü ve Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "25. Ulusal Kimya Kongresi", Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, farklı ülkelerden bilim adamlarının katılımıyla başladı. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurallah Saraçoğlu, "Kongrede, Erzurum ve çevresindeki kültürel ve sosyal alanları keşfetme ve en yeni bilimsel araştırmaları paylaşma fırsatı bulacağız" dedi.
İLK KONGRE DE ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ
Kongrenin ilkini 1984 yılında Erzurum'da gerçekleştirdiklerini bildiren Prof. Dr. Saraçoğlu, 25'incisini de Erzurum'da düzenlemekten gurur duyduklarını söyledi.
2011 DÜNYA KİMYA YILI
Prof. Dr. Saraçoğlu, 2011 yılının "Uluslararası Kimya Yılı" olması nedeniyle dünya çapında çeşitli aktiviteler düzenlendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
"Bu nedenle kongremizi uluslararası katılımla gerçekleştirdik. Kimyacılar için bu anlamlı yılda tertip ettiğimiz kongreyi, 2011 UNİVERSİADE, medeniyetler, serhat ve gönül insanlarının şehri Erzurum'da gerçekleştirmekten büyük onur duymaktayız. Bilimsel içeriği ve sosyal etkinlikleri ile hatırlarda güzel izler bırakmasını arzu ettiğimiz kongrenin karşılıklı birikimlerimizin aktarılıp, paylaşılmasında önemli bir araç olduğunu düşünüyor ve önemli açılımların gerçekleştiğini ümit ediyoruz. "
"KONGRE TANIŞMA VE BİLİMSEL PAYLAŞIM ORTAMI SAĞLAYACAK"
Prof. Dr. Saraçoğlu, son derece zengin içeriğe sahip olan bilimsel programın analitik kimya, anOrganik Kimya, biyokimya, fizikokimya, polimer kimyası, medisinal kimya ve organik kimyayı içerdiğini belirterek, "Yurt içi ve yurt dışından çok değerli bilim insanlarının katıldığı kongrenin tanışma ve bilimsel paylaşım ortamı sağlayacak" diye konuştu.
Ulusal kimya kongrelerinin akademik çalışmalarda her zaman genç araştırmacılar için önemli bir forum olduğunu bildiren Saraçoğlu, genç bilim adamlarının katılımını teşvik etmek için sözlü ve poster sunumların kongre kısmının önemli bir bölümü olduğunu kaydetti.
SARAÇOĞLU’NUN SUNUMU
Kongrede davetli konuşmacılarla birlikte toplam 197 sözlü bildirinin sunulacağını bildiren Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kongremizde ayrıca bin 193 poster bildiri yer alacaktır. Kongrenin gerçekleşmesinde danışma kurulu, bilim kurulu, organizasyon komitesi, kongre sekretaryası ve kimya bölümüne özel teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Kongre günleri boyunca, Erzurum ve çevresindeki kültürel ve sosyal alanları keşfetme ve en yeni bilimsel araştırmaları paylaşma fırsatı bulacağız. "
BAYKUT’UN DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye Kimya Derneği Başkanı Erkan Baykut da derneklerinin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahsederek, derneklerinin kimya bilimini ve mesleğinin ilerlemesi ve gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli faaliyet düzenlediğini söyledi.
Derneğin, meslektaşlar arası dayanışmayı sağlamak, meslek ve meslektaşların yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek ve kamuoyunu bu konularda bilgilendirmek için kurulduğunun altını çizen Baykut, "Bu amaçla kongre ve seminerler düzenliyoruz. Ayrıca derneğimizde Genç Kimyacılar Birimi kurduk, bu alanda eğitim alan gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz" dedi.
Aü Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise 25'inci kongrenin 25 plakalı Erzurum'da yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, kimyanın hayatın her alanında kullanılan bir bilim dalı olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Engin Umut Akkaya, "Fotodinamik Terapi İçin Kimyasal Duyarlaştırma" konulu bir sunum yaptı.

 
Pedagojik hakları için eylem yaptılar
 
DAİB’den tanıtım atağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pedagojik hakları için eylem yaptılar
Atatürk Üniversitesi Fen, Edebiyat ve İlahiyat fakülteleri öğrencilerinin ...
Karayazı'da Kız Kur'an Kursu açıldı
Erzurum'un Karayazı ilçesinde "Kız Kur'an Kursu" açıldı.
Turizm’de A.Ü. Sinerjisi
Erzurum’da Kongre, Eğitim ve Kültür turizmine düzenlediği ulusal ve uluslar ...
 
Konuk öğrencilerden muhteşem gösteri
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Erzurum etkinlikleri renkli görüntülere ...
Dernekler için eğitim süreci başlıyor
Erzurum Dernekler İl Müdürlüğü, bilgilendirme seferberliği başlattı. İlçeler ...
Okullaşma’da yüksek başarı
Erzurum’da okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde okullaşma oranının, geçtiğimiz ...
 
Nenehatun öğrencilerine ödül
Aydın Doğan Vakfı'nın (ADV) yaptırdığı yurtlarda kalan ve vakfın konuğu ...
Yaz Kur'an kursları başlıyor
Erzurum Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle önümüzdeki ...
A.Ü Sağlıkta Zirve’nin adı
Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Üniversite Hastaneleri Birliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva