ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Aralık 2017 Cuma - 12:18

2018 hac müracaatları başladı

nesrin Çetinkaya-Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, 2018 yılı Hac müracaat ve ön kayıt işlemlerinin 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu

2018 hac müracaatları başladı

2018 yılı Hac müracaat ve kayıt işlemlerinin dün itibari ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bütün Türkiye’de yayınlandığını dile getiren Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, bu yıl ilk defa kayıt yaptıracak Hacı adaylarının ön kayıt işlemlerinin 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacağı bilgisini paylaştı. Mübarek beldeleri ziyaret etmek, Hac farizasını yerine getirmek isteyenlere bazı hatırlatmalarda bulunan Sula, bu yıl Hac ve Umre bedellerinin rial üzerinden alınacağına dikkat çekti. Suyla ayrıca, Haccın dışında Umre kayıtlarının ise tahmini Haziran ortasına kadar süreceğini dile getirdi.

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ 21-29 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA OLACAK

Bu yıl ilk defa müracaat edecek olan hacı adaylarının ön kayıt işlemlerinin 21-29 Aralık tarihleri arasında alınacağını kaydeden Sula, “2018 yılı Hac müracaat ve kayıt işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca bütün Türkiye’de yayınlandı. Tabi buna göre özellikle Hacca gitmek, mübarek beldeleri ziyaret etmek isteyen, Hac farizasını yerine getirmek isteyenlere bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz. Yani bu sene için daha önce hiç kayıt yaptırmamış, bu sene ilk defa kayıt yaptıracak Hacı adaylarımızın ön kayıt işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında olacak. Yani bir haftalık bir süre tanınıyor. Daha önce kayıt yaptırmamış hacı adaylarımız için, önceden kayıt yaptıranlardan bir ücret alınmıyor ama ilk defa yaptıracak olanlar için kırtasiye masrafı olarak kişi başı yaklaşık 20 TL alınacak” şeklinde konuştu.

“YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLARIN MÜRACAATLARINI ALAMIYORUZ”

TC kimlik numarası üzerinden kayıt alındığını belirten Sula, bu yüzden yabacı uyruklu kişilerin müracaatlarını kabul edemediklerini kaydederek, “Tabi hac kayıtları TC Kimlik numarası yapılacak. Dolayısıyla biz burada yabancı uyruklu olanların müracaatlarını kayıtlarını kabul edemiyoruz, alamıyoruz.  Vatandaşlarımız ön kayıtlarını isterlerse elektronik ortamda Diyanet İşleri Başkanlığının internet sayfasından bakıp, inceleyebilirler. Adreste ki gerekli bilgileri doldurarak veya bağlı bulunan en yakın ilçe müftülüğüne başvurarak müracaat formlarını doldurabilirler. Ben daha önceden kayıt oldum diyen vatandaşlarımız, hacı adaylarımız olabilir. Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında Hac kurasına katılan, ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri yine 21-29 Aralık tarihleri arasında yapılacak.  Aksine bir müracaat olmaması durumunda otomatik olarak yapılacak” ifadelerini kullandı.

2018 YILI HAC ORGANİZASYONU ESASLARI ŞU AN KESİN DEĞİL

2018 yılı Hac organizasyonunda uygulanacak usul, esas, kesin kayıt tarihleri, hac konaklama türlerine göre alınacak ücretlerin şuanda kesin olmadığına değinen Sula, çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Kaydı yenilenen vatandaşlarımızda diğerleri gibi 20 lira ücrette talep dilmeyecek. Kayıt yenileme işlemlerimin bir kısmı Başkanlığımızca yapılacak. İl, ilçe, konaklama türü veya kura değişiklik talebinde bulunanların müracaatları Başkanlığa gidiyor. Hacı adaylarımız müracaat yaptıktan sonra bir sıkıntı, mağduriyet yaşamamaları için kayır durumlarını Diyanetin internet adresinden kontrol edebilirler, sorgulayabilirler. 2018 yılı Hac organizasyonunda uygulanacak usul, esas, kesin kayıt tarihleri, hac konaklama türlerine göre alınacak ücretler şuanda kesin değil, hazırlıklar yapılıyor, çalışmalar sürdürülüyor” ifadelerine yer verdi.

UMRE KAYITLARI HAZİRAN ORTASINA KADAR DEVAM EDECEK

Umre kayıtlarının da haziran ortasına kadar devam edeceğini söyleyen Sula, bu yıl Hac ve Umre bedellerinin rial üzerinden hesaplanacağını aktararak, “Haccın dışında birde biliyorsunuz Umre var. Umre kayıtları belli aralıklar içerisinde, yani kişinin gideceği tarihe göre müftülüklere müracaat yapılıyor. Tahmini Haziran ortasına kadar Umre kayıtları devam edecek. Haccın dışında Umre ’ye gitmek isteyen vatandaşlarımızda kendilerine uygun bedelleri araştırarak müracaatlarını yapabilirler. Bu sene bir de şöyle bir karara alındı; hac ve umre paraları rial üzerinde alınacak, hesapları buna göre yapılacak” dedi.

 
ÇKS başvuru süresi uzatıldı
 
Kediye işkence yapan asker tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25 yıllık hayal gerçek oluyor
NESRİN ÇETİNKAYA-25 yıllık bir hayal olarak Batı Kampüsü girişine konumlandırılması ...
Türk Edebiyatında Erzurum yaklaşımı: Ayraç
NESNİH ÇETİNKAYA-Erzurum’dan neşet eden Ayraç Dergisi, kitap tahlili ve ...
Yazarlar Aşkale’de gençler ile buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı; Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğünün projelendirdiği ...
 
Büyükşehir'den “Kaside ve ilahilerle Kur’an Tilaveti”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 1001 Hatim etkinlikleri kapsamında “Kaside ...
Doğu Ekspresi Doğu’nun cazibesi
Ankara’dan Kars’a 24 saatte varan TCDD’nin Doğu Ekspresi, yerli ve yabancı ...
Aziziye Tabyası Şehitler Anıtı onarıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Tabyası Şehitler Anıtı’nı yeniden bakımdan geçirdi.
 
TDED’den Erzurum için 100. yıl logosu önerisi
TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, bilhassa 100.yıl logosu yapılması gerektiğini söyledi.
Soğucak'a "Türk Dünyası" armağanı
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerin ...
Duman hayranlarıyla buluştu
Türkiye’nin en genç festivali ICEBREAK'in ikincisi Palandöken’de gerçekleşti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva