ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>TÜRKİYE
1 Kasım 2017 Çarşamba - 03:52

2018 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri başladı

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri Plan ve Komisyonu’nda devam ediyor

2018 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri başladı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Ülkemizde toplamda 3 milyon 251 bin 997 Suriyeli kayıtlı olarak bulunmaktadır. Aynı şekilde Irak'ta yaşanan kriz nedeniyle sıfır noktasında bin 161 tırla insani yardım malzemesi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, buradaki insanlara hiç birini birbirinden ayırmadan Türkmenler, Yezidiler, Kürtler yardım ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri Plan ve Komisyonu’nda devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, uyum yasalarının çıkarılması gerektiğine işaret ederek, “Hükümetimiz reformların çıkarılması kapsamında yoğun bir çalışma başlatmıştır. Bu çerçevede Kanun ve Kararlar Genel Müdürlüğümüz ve Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğümüz 15 bin 924 adet birincil, 17 bin 396 adet ikincil mevzuat taranmış olup, bunların T.B.M.M.’ye sevk edilmesi ile ilgili hazırlıklar yürütülmektedir.2018 yılı bu anlamda uyum yasaları bakımından önemli bir yıl olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet ve Osmanlı arşivlerinde bulunan yaklaşık 32 milyon kıymetli arşiv evrakına ait görüntü elektronik ortama aktarıldığını söyleyen Bozdağ, "E-Dönüşüm Projesi ve Bilgi Toplumu Stratejisi ile uyumlu projeler yürütülmeye devam etmektedir. Bürokrasinin azaltılması ve hızlanması açısından tüm devlet kurumlarının yazışmaları 31 Temmuz 2017 itibariyle elektronik ortama taşınmıştır, yıl sonuna kadar ise üniversiteler ve belediyelerin sisteme dahil olması tamamlanacaktır. Devlet hizmetlerini e-Devlet kapısına aktarılmasını hızlandırılmıştır. Hizmetlerin yüzde 35’i yılsonuna kadar, kalan kısmı 2018 yıl sonuna kadar elektronik ortama taşınacaktır" şeklinde konuştu.

Bozdağ şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında, sahih dini bilgi ve onun doğru yorumunu merkeze alarak İslam Dini’nin anlaşılması için gayret göstermektedir. Buna ilaveten Başkanlık, dünya çapında; İslam’ın bir bütün olarak anlaşılmasına hizmet eden, batıl amaçları için dini istismar eden odakların eline düşmekten insanları koruyan, onların özgür iradeleri ve akıllarını ipotek altına almaya karşı duran bir anlayışı temsil etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı artık, dünyanın birçok ülkesinde hizmet sunan uluslararası bir kurum hâline gelmiştir. Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar dünyadaki bütün Müslümanlarla iletişim ve işbirliği halindedir. Başkanlığın yurt içi ve yurt dışındaki vatandaş, soydaş ve dindaşlarımıza yönelik sunmuş olduğu irşat ve eğitim hizmetleri, sadece dinî açıdan değil; millî, tarihî, sosyal ve kültürel değerlerin muhafaza edilip gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz etmektedir."

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, afetlerle ilgili çalışan kurumları bir çatı altında topladıklarını söyleyerek, "AFAD olarak üzerinde durmaya ısrarla devam edeceğimiz konuların başında afetlere hazırlık konusu gelmektedir. Bunu için alınacak tedbirlerin en temel düzeyden başlayarak, aşama aşama en üst düzeye çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle farkındalık eğitimlerinden oluşan bir setle bu hususta 9 milyon kişiye eğitim verdik. Afete Hazır Türkiye bilinçlendirme ve Eğitim Projesi kapsamında ailelere, okuldaki öğrencilere, işyerlerinde çalışanlara, gönüllü gençlere olmak üzere 9 milyon kişiye Afet Farkındalığı hususunda eğitim verdik" diye konuştu.

Akdağ, şöyle konuştu:

"2017 yılında Suriyelilerin iaşe, barınma ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için bir milyar 680 milyon 332 bin lira harcamış durumdayız. Güneydoğu'daki terör operasyonları ve güvenlik güçleri, sivil vatandaşların iaşe ve barınma ihtiyaçları için 100 milyon lira kaynak kullanmış durumdayız."

Türkiye'de 3 milyonun üzerinde Suriyelinin olduğunu söyleyen Akdağ, "Bunların 548 bin kişi, geçici bakım merkezlerinde giriş yaptı. Halen 29 Eylül tarihi itibariyle 227 bin 864 Suriyeli on ilde bulunan 21 geçici barınma merkezinde misafir edilmektedir. Ülkemizde toplamda 3 milyon 251 bin 997 Suriyeli kayıtlı olarak bulunmaktadır. Aynı şekilde Irak'ta yaşanan kriz nedeniyle sıfır noktasında bin 161 tırla insani yardım malzemesi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, buradaki insanlara hiç birini birbirinden ayırmadan Türkmenler, Yezidiler, Kürtler yardım ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz."

 
TFF 1. Ligde 9 teknik direktör görevi bıraktı
 
Erzurumspor kötü tezahürat nedeniyle PFDK’lık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu oyunu zorla bozacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '' 23.5 milyar dolar IMF borcu ile ...
Sağlık Bakanlığı seferber oldu
Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyünde, 9 Ekim günü elektrik ...
'Milli gururumuzdan taviz vermeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'siz bir Avrupa’nın varacağı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençliğe seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler bu yola koltuk sevdasıyla ,makam sevdasıyla ...
Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere müjde!
Başbakan Binali Yıldırım, "2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan D-8 Zirvesi sonrası basın mensuplarının ...
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran’da
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran’da yapılacak
OHAL 3 ay daha uzatıldı
OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Başbakan'dan esnafa müjde
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda esnafa müjde verdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva