ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SPOR
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:55

1 haftada 2 şampiyonluk

Erzurum’da tek yumurta ikizi kardeşler katıldıkları Atletizm Türkiye Şampiyonasında Sprint'te bir haftada iki kez şampiyon oldu.

1 haftada 2 şampiyonluk

Erzurum’da tek yumurta ikizi kardeşler katıldıkları Atletizm Türkiye Şampiyonasında Sprint'te bir haftada iki kez şampiyon oldu.

Kış sporlarıyla ünlü olan Erzurum spor camiasına ikiz sprinter kazandırdı. Doğu Anadolu'nun ilk sprint yarışçıları 17 yaşlarında ki Aytuğ ve Göktuğ Kabul kardeşler bir haftada iki şampiyonadan birincilikle dönerek yapılması zor olan bir başarıya imza attılar.

Türkiye Şampiyonası için çok sayıda sporcu yetiştiren Erzurum, Atletizm branşı ile ön plana çıkmaya başladı. Doğu Anadolu’da ilk sprint yarışçısı çıkaran ve yapılan vücut denemeleriyle daha ilk antrenmanlarda saniye rekoru kıran ikiz kardeşler, gönderildikleri Türkiye Şampiyonalarından bir hafta içerisinde iki defa birincilik elde ederek Erzurum’a döndüler.

Ankara'da 12-13 Haziran’da oynanan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 4100 bayrak yarışında Türkiye Şampiyonu olan ve bir hafta sonra 22 Haziran’da Bursa’da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında aynı başarıyı tekrarlayan genç sporcular, Batı kulüplerinin gözdesi haline geldi. Aldıkları derece itibariyle gelecek vadeden ve atletizme olan ilgileriyle, takımların ilgi odağı haline gelen Aytuğ ve Göktuğ kardeşler, “Aynı evde olmamızın, ikiz olmamızın birbirimizi motivasyon açısından çok büyük bir önemi var. İkizler aynı şeye ilgi duyar biz de atletizmi seçtik, her zaman birbirimize güç ve moral olduk” dediler.

Türkiye şampiyonalarından dereceyle dönmelerinin sebebini, daha önce tekvando sporuyla uğraşmalarına rağmen, atletizme olan yoğun merak ve ilgilerinden olduğunu kaydeden kardeşler “Daha önce başka bir ilde yaşıyorduk. Ailemiz bizim daha iyi bir spor serüvenimiz olsun diye tayin istediler. Dolayısıyla Erzurum'a geldik. Spora olan ilgimizi hocalarımıza anlattığımızda bizi deneyerek en uygun sporun bu olduğuna karar verip sprinte yönlendirdiler. Kısa zamanda büyük bir özveriyle çalıştık, 5 aylık bir spor geçmişimiz olmasına rağmen dereceye girmek nasip oldu. İlk 1 ay antrenman yaptıktan sonra Türkiye Şampiyonasına gittik ve dereceye girdik, çok heyecanlıydık bu kadar kısa sürede derece yapabileceğimizi düşünmüyorduk. Daha sonra tekrar şampiyonalara gittiğimizde hep dereceyle döndük ve hala çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Erzurum’da, bu yıl ilk defa sprint branşında Türkiye şampiyonu takımı çıkarmalarının Atletizm camiasını şaşkına uğratan bir durum olduğunu ifade eden Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Yavuz Bayram, “Hiç beklemiyorlardı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi iller mesafede ön planda olan bizlerin sprintte böylesine bir takım çıkarabileceğini düşünmüyorlardı, üstelik çok çalışmalarına rağmen biz 2 ay gibi kısa bir sürede Türkiye şampiyonu olduk. Yetenekli çocuklarımız var. Hepsi Erzurum ‘un çocuğu, 12-13 Haziran’da Ankara'da oynanan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 4100 bayrak yarışında Türkiye Şampiyonu olduk, bir hafta sonra ise 22 Haziran’da Bursa’da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında aynı başarıyı tekrarladılar. Batı kulüplerinin gözleri sporcularımızın üzerlerine çevrildi. Sporcularımız dereceleri itibariyle gelecek vadeden çok değerli çocuklar. Çalışmalarımızı bu yönde sıklaştırarak sprint alanında daha da ilerlemek istiyoruz” dedi.

Sprint takımını oluşturan çocukların her birinin spor geçmişinin daha çok yeni olduğunu vurgulayan Bayram, “En uzun spor geçmişi olan çocuklarımız takımımda olan ikiz kardeşler Aytuğ ve Göktuğ, onlarında 6 aylık bir spor geçmişleri var. Bu kısa süreye rağmen çok büyük bir gelişme gösterdiler. Elbette ikiz olmalarının da katkısı vardır, çünkü aynı yerdeler ve birbirlerini yönlendiriliyorlar. İkiz kardeşlerin ardından takımımıza iki sporcumuzun daha katılmasıyla müthiş bir tevafuk oluştu ve bu güzel takım bir araya geldi. Federasyon Başkanı Fatih Çıntımar, Türkiye Şampiyonası ardından bizimle iletişime geçerek büyük bir ihtimalle çocuklarımızı, ülkemizi temsil etmeleri için Balkan Şampiyonalarına götürebileceğini söyledi. Bu da çocukların daha ilk yarışlarından itibaren milli takıma girebileceği anlamına geliyor. Bu gerçekten de büyük bir başarı, Balkan Şampiyonasında derece alıp bu sefer ülkemizi madalyaya götürmelerini umut ediyoruz” diye konuştu.

 
Doğu’da sarı altın hasadı başladı
 
Basın camiasından Erzurum tanıtımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumsporlu 2 futbolcu Futsal U19 Milli Takımında
Futsal U19 Milli Takımı'nın Letonya maçları aday kadrosu açıklandı. Erzurumsporlu ...
Oltulu Genç Futbolcular şampiyonluk peşinde
Oltu Trabzonspor Futbol Okulu Borçka ve Hopa’da 1-5 Temmuz tarihleri arasında ...
Saydemir Gaziantep’ten madalya ile döndü
Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası sona ...
 
Milli atletlerden Erzurumlulara teşekkür
Erzurum’da kamp yapan Atletizm Milli Takımı, şehrin protokolü ile moral ...
Erzurum Yaz Spor Okulları sezonu başladı
29 branşta 15 bin sporcunun eğitim alacağı Yaz Spor Okullarının “Bu yaz ...
Atatürk Üniversitesi mezunuydu
Yukatel Denizlispor’un, tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek ...
 
Sekmen Yüksek İrtifa yatırımını değerlendirdi
Sekmen, “Sporda yüksek irtifa önemli bir faktör; bu bakımdan son yıllarda ...
Olurlu Elvin Erzurum’un gururu oldu
Olurlu Elvin Öztürk Erzincan’da yapılan Muaythai Türkiye Şampiyonası yarışmalarında ...
Mazıdağılı kick boksçular iddialı
Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 5 sporcu, Erzurum’da yapılacak olan Kick ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva