ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
22 Temmuz 2013 Pazartesi - 16:56

'Tarihten ders çıkarmalıyız’

Vali Ahmet Altıparmak, 23 Temmuz Erzurum Kongresi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Tarihten ders çıkarmalıyız’

ERZURUM (İHA) - Vali Ahmet Altıparmak, 23 Temmuz Erzurum Kongresi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Altıparmak mesajında  "Anadolu’da Milli Mücadeleyi organize etmek ve kurtuluş hareketini başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, Amasya - Tokat - Sivas ve Erzincan illerine uğrayarak yetkililerle ve halkla çeşitli temaslarda bulunduktan sonra 03 Temmuz 1919’da Erzurum’a teşrif etmiştir. Erzurum Kongresi; 9 Temmuz 1919’da askerlik görevinden istifa eden Büyük Önder’in başkanlığında 23 Temmuz 1919 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 94. yılını gururla kutladığımız bu tarihi Kongrede ülkemizin geleceğini tayin edecek çok önemli kararlar alınmış, vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği bütün cihana ilan edilmiştir. “dedi.

ERZURUM KONGRESİ

Erzurum kongresi ile bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve istiklal savaşının Erzurum’dan başlatıldığının vurgulandığı mesajda,”Kurtuluş mücadelesi 19 Mayıs’ta Samsun’da başlamış, 23 Temmuz’da Erzurum’da ete kemiğe bürünmüştür. Zira Mustafa Kemal’in Erzurum çalışmaları sırasında mücadelenin seyrini değiştirecek, gelişmeler yaşanmıştır. Atatürk’ün askerlik görevinden istifa etmesi, artık sade bir vatandaş olmasına karşın, bağımsızlık sevdalısı Yiğit Dadaşların onu bağırlarına basmaları ve ardından yürümeleri, daha da önemlisi 9. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın burada, Kolordusu ile emrinde olduğunu beyan etmesi bunlara birer örnektir.”denildi.
TARİHTEN DERS ÇIKARMAK

Vali Altıparmak mesajında tarihten ders çıkarılması gerektiğini kaydederek, şu görüşlere yer verdi, “Tarihi kökleri çok derinlerde olan büyük milletimizin, o gün verdiği mücadeleleri, yoklukları, yoksullukları ve bunun altındaki nedenleri çok iyi analiz etmeli ve sebeplerini hiçbir zaman unutmamalıyız. Geçmişteki kahramanlıklarımız elbette övünç kaynağımızıdır, ancak tarihimiz, büyük dersler çıkarmamız açısından da ayrı bir öneme sahiptir. O karanlık günleri tekrar yaşamamak için, en büyük yatırımı eğitime, bilime, sanata kısaca insana yapmalıyız. Çağımızda çok değerli olan bilgiyi ve teknolojiyi alan ülke değil satan ülke konumuna gelmeliyiz. Toplumların bilgi ile yükselebileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Unutmamalıyız ki bu ülke, ecdadımızın bize yadigarı olmakla birlikte gelecek kuşaklarımızın da bir emanetidir.”

ERZURUM’UN ÖNEMİ

Vali Altıparmak mesajının son bölümünde Erzurum’un önemine değinerek şöyle dedi, “ Tarihin dönemeçlerinde önemli konuma sahip olan Erzurum’umuz bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yerde olabilmek için mücadelesine devam etmektedir. Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa ülkemiz ve Erzurum önemli atılımlar gerçekleştirmiş, çağdaş, dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır. Artık ülkelerin değil kentlerin rekabet ettiği günümüzde Erzurum bu rekabetin gerisinde kalamaz. Bilginin en etkili ve yararlı bir silah olduğu dünyamızda ecdadımızdan aldığımız bayrağı sevgi ve barış iklimi altında zirveye ulaştırmak için yılmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 
Meclis olağanüstü toplanacak
 
Palandöken’de alkışlanacak etkinlik
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taha Tuğlular 23 Temmuz 2013 Salı 10:59

Çok Muhterem Valim,çok güzel söylemişsiniz, Allah sizden razı olsun,çok teşekkür ediyorum.Evet tarihten ders çıkarıp bize emanet edilen bu cennet vatanı çok iyi koruyup yaşatmalıyız. Yoksa üzerimize üşüşen,kimi Hindü kimi yamyam kimi bilmem ne belalar, bizi param parça ederler ve bizi de köle gibi kulllanırlar.Bu bağımsız ve son "Türk Yurdu"nu çok iyi koruyup kadrini bilmeliyiz.Ama son aylarda görüyoruz ki bazı vatan haini çapulcular hükümeti yıpratmak adına devleti yıpratıp zayıf düşürmeye çalışıyorlar.Bu çok yanlış bir harekettir.Bunlara fırsat vermemeliyiz. Hükümeti düşürmenin yolu sandıktan geçer bunu birilerinin çok iyi bilmesi lazımdır. Çok Muhterem Valim,bilgi ve teknolojiyi alan değil de satan ülke olmalıyız demişsiniz,çok güzel ve doğru demişsiniz. Biz yıllardan beri,yüksek katma değeri olan teknolojiyi üretip satamadık, hep dışarıdan teknoloji ithal ettik, ülkemiz teknolojiyi üretip satan ülkelerin pazar kolonisi oldu. On yıllardır,dışarıya yüz milyar dolarlarımız gitti,halen daha gitmektedir. Biz bu paraları ülkemizde kullanamadık. Bunun en büyük müsebbibi de siz şüphesiz ki üniversitelerdir.Bizim üniversitelerimiz saltanat sürmeyi,fildişi kulelerde yaşamayı, çok iyi beceriyorlar ama teknoloji,bilim, bilişim,üretmeyi,yüksek düzeyde araştırma yapmayı hiç sevmiyorlar.Çok iyi yatıp ense ve göbek şişiriyorlar.Evet çok doğru söylemişsiniz.Artık günümüzde ülkeler değil,kentler rekabet etmektedirler.Erzurum da bu rekabetin çok gerisinde kalmıştır.Çok Muhterem Valim,lütfen 57 yıldır kış uykusuna yatan bu üniversiteyi bari "SİZ UYANDIRINIZ". Yeter artık uyansınlar,ezbere dayalı eğitimi bırakıp bilim ve teknoloji üretip satsınlar,bu şehire milyar dolarları artık getirsinler,bu şehrin kaderini artık değiştirsinler.Bu konuya artık eğiliniz, gereğini yapınız.Bu üniversiteyi bu şehrin lokomotif gücü haline getiriniz.Bu ümiversite artık,bu şehrin; eğitim,sağlık, ticaret,turizm, ekonomi,ihracat vb. konularına Allah rızası için katkı yapsın. Çok Muhterem Valimiz,sizlerden bu şehir için çok şeyler bekliyoruz.İnşâAllah gerekeni yapacağınıza inanıyoruz.Allah'a emanet olunuz.Bize bu cennet vatanı bırakan tüm ecdadımızı rahmetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.Mekanları cennet olsun,yata yata usanmasınlar,yüce Peygamberimize komşu olsunlar. Âmin, Âmin !.. Selamlar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis olağanüstü toplanacak
ÖZEL-İl Genel Meclisi 24 Temmuz’da olağanüstü toplanacak. 5 özel gündemle ...
İstismarcılara operasyon
Erzurum'da Ramazan ayı ile birlikte il genelinde dilenci enflasyonu yaşanıyor.
Akdağ partilileriyle buluştu
Pasinler ilçesinde esnafı dolaşarak ziyaret eden Ak Parti Erzurum Milletvekili ...
 
Atama kararları yayımlandı
Bakanlıklara ait atama kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Erzurum’da 8 kaymakam değişti
Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile Erzurum’da 2 merkez ilçe ve 6 ...
Altıparmak’tan Yakutiye denetimi
Vali Altıparmak haftanın son günü mesaisini merkez ilçe ziyaretlerine ayırdı.
 
Palandöken Kaymakamlığı yoksulları sevindirecek
Palandöken İlçe Kaymakamlığı, Ramazan ayında ilçedeki ihtiyaç sahibi bin ...
Gölbaşı’nda bıçaklı kavga: 2 yaralı
Gölbaşı semtinde bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.
Memleketimizin güzel insanı
Erzurum’da yaşanan bir olay sonrası Yaşa ailesi, insanlığın bitmediğini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva