ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Şubat 2014 Cuma - 03:28

'Soğuk gitsin, kar gelsin'

Yağış bakımından ocak ayından sonra şubat ayının da yağışsız geçmesi bölge çiftçilerini kuraklık korkusuna sürüklüyor. Vatandaşın duası: ‘Soğuk bitsin, kar gelsin’ şeklinde.

 Soğuk gitsin, kar gelsin

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı olmaması endişeyle karşılanırken, bölgede etkili olan soğuk hava gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağış bakımından  ocak ayından sonra şubat ayının da yağışsız geçmesi bölge çiftçilerini kuraklık korkusuna sürüklüyor. Son on yıldır, kış aylarında geçmişe göre yeterli yağış alamayan, bu kış sezonunda ise son yılların en yağışsız dönemini geçiren Erzurum’da vatandaşlar Müftülükçe kar duası etkinliği yapılmasını istiyor.
BİTLİS’TE ŞELALELER DONDU
Bitlis ve ilçelerinde son günlerde etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle şelaleler dondu.
 Aşırı soğuklar nedeniyle hava sıcaklığının gece eksi 20’leri bulduğu kentte, şebeke suları dondu. Bina girişlerinde bulunan su saatleri patlarken, birçok binanın girişi ise adeta buz pistine döndü. Ayrıca Tatvan ilçesinde bulunan Kotom Şelalesi’nin bir kısmı da aşırı soğuklar nedeniyle dondu. Donan şelaledeki buz sarkıtları ve şelalenin gürül gürül akan suyu birleşince seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.  Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Bitlis’te Sibirya soğuklarının önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edeceği bildirildi.
MUŞ BUZ KENTE DÖNDÜ
Muş'ta hava sıcaklığı geceleri eksi 20 dereceye kadar düşerken, patlayan borulardan akan suların donması ilginç görüntüler oluşturdu.  Muş’ta son kar yağışının ardından devam eden ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen dondurucu soğuklar, beraberinde güzel manzaralar oluşturdu. Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan Kızılay depolarının bulunduğu bölgede aşırı soğuklar nedeniyle su borularının patlaması sonucu ağaçlarda metrelerce buz sarkıtı oluştu. Kızılay depolarında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, böyle bir manzara ile ilk kez karşılaştığını belirterek, soğukların ve bu tür manzaraların bölgenin bir güzelliği olduğunu ifade etti. Tuncay Özkan isimli vatandaş ise, manzarayı gördüğünde çok şaşırdığını belirterek buz sarkıtlarının çok güzel bir görüntü oluşturduğunu ifade etti.
EKSİ 40 DERECEDE AĞRI'NIN ZİRVESİNE TIRMANDILAR
Türkiye'nin çeşitli yerlerinden dağcılar, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) öncülüğünde Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmandı. TDF tarafından düzenlenen Ağrı Dağı kış tırmanışına Türkiye'nin dört bir tarafından 8 kadın, 14 erkek dağcı katıldı. 6 gün süren tırmanışta gece hava sıcaklığı zaman zaman -40 dereceye kadar düştü. Bursa'dan BUDAK VE Nokta Dağcılık Kulübü dağcılarının da katıldığı, TDF yönetim kurulu üyesi Korkut Güven'in liderlik ettiği tırmanış Doğubeyazıt'ın Eli köyünden başladı. Geceleri çadırda kalan dağcılar  ilk gün 2900 metre, 2. gün ise 3700 metreye ulaşırken, 3. günde ise 4 bin 200'de kamp kurdu. 4 dağcı, hava muhalefeti sebebiyle 4200 metrede kamp alanında beklerken, 9 Şubat sabahı 18 dağcı öğle saatlerinde zirveyı tırmandı. Dağcılar, zorlu tırmanışın ardından zirvede Türk bayrağını açarak fotoğraf çektirdi.
KAYAKLI ORYANTİRİNG TÜRKİYE’DE İLK KEZ ERGAN’DA YAPILDI
Türkiye’de ilk defa yapılan Kayaklı Oryantiring Yarışması Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde düzenleniyor. 9’u yabancı olmak üzere toplam 86 sporcu iki kilometrelik parkurda derece yapabilmek için kıyasıya mücadele etti.
 Erzincan Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde Kayaklı Oryantiring yarışmaları başladı. Dünya genelindeki yarışlarda derece yapan yabancı sporcuların da katıldığı yarışlara 9’u yabancı olmak üzere toplam 86 sporcu katılıyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin birinci etabında oluşturulan özel parkurda sabah saatlerinde başlayan yarışlarda sporcular, özel kayaklarıyla, önceden belirlenen parkurda zamanla yarışırken, belirlenen noktalardan geçerek derece yapmaya çalıştı. Havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle vatandaşların da ilgi ile takip ettiği yarışlarda, yerli ve yabancı sporcular yaklaşık 2 kilometrelik parkuru alkışlarla tamamladı. Yarışmayı tamamlamayı başaran bazı sporcular bitiş noktasında zor anlar yaşadı. Türkiye Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, bu yıl Erzincan’da ilkini düzenledikleri kayaklı oryantiring yarışlarını geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Çiftçi, "Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 86 sporcu katıldı" dedi.
 Oryantiring Federasyonu Türkiye Temsilcisi Tatiana Kalenderoğlu ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Erzincan’ın doğası ile oryantiring sporuna çok elverişli bir il olduğunu söyledi. Yarışma için Erzincan’da düzenlenen parkurla, dünya şampiyonasında puan sağlayacak zor bir parkur oluşturulduğunu belirten Kalenderoğlu, "Türkiye’de her yıl kayak oryantiring yarışlarını düzenlemeyi hedefliyoruz. Yabancı sporcuların yanı sıra Türk sporcularında bu yarışlarda derece yapmasını bekliyoruz. Tüm kayakçıları bu yarışlara davet ediyoruz” diye konuştu.
ÇALDIRAN BUZ TUTTU
Van'ın Çaldıran ilçesinde geceleri eksi 30’u bulan havadan dolayı evlerin içi buz tuttu.
 Çaldıran ilçesinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Aşırı soğuklar nedeniyle ağaçlar beyaza bürünürken, baraj ve göletler de dondu. Gece eksi 30 dereceyi bulan soğuklar nedeniyle birçok vatandaşın evindeki lavabo ve musluklar dondu. Evlerinin tavan kısmı ve suları donan vatandaşlar, normal hayatlarına dönmek için havaların ısınmasını bekliyor.
 

 
Diyanet’ten yeni uygulama…
 
Siyasette örnek fotoğraf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçekçilerde 14 Şubat yoğunluğu
İHSAN KUMRU-Tüm dünyada Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat nedeniyle ...
Bakan Güllüce'den Çevreci Seçim Genelgesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce tarafından yayımlanan genelgede, mahalli ...
Erzurum İlçeleri göç haritası açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK ADNKS 2013 sonuçları Erzurum ilçelerinin çok az sayıda ...
 
Erzurum’da kırağı tablosu
Erzurum’da etkili olan soğuk hava ağaçları beyaza bürüdü. Kırağı düşen ...
ATAÜNİ’de tıp atılımı
İHSAN KUMRU-Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. ...
Erzurum’da tuz alarmı
Erzurum Valiliği bünyesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ...
 
Konaklı liderliğini sürdürüyor
DİLEK BAYRAK-Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayak Merkezleri kar kalınlıklarını ...
Ilıca’da iş kazası: 1 yaralı
Erzurum’da fosseptik çukura düşen demiri almak için giren 1 işçi metan gazından zehirlendi.
Erzurum Emniyet’i sürücüleri uyardı
- Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarını önlemek için Erzurum Emniyet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva