ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Uzay Yolculuğu Çadırı’ ilgi odağı oldu
‘Uzay Yolculuğu Çadırı’ ilgi odağı oldu
Polat’tan tezhib sergisi
Polat’tan tezhib sergisi
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
HABERLER>TÜRKİYE
11 Aralık 2015 Cuma - 01:09

'Şeytan da taşlayacağız, tavaf da edeceğiz'

Davutoğlu, ‘'Bir yandan şeytan taşlayacağız ama bir yandan da tavaf etmeyi ihmal etmeyeceğiz.' Zamanı durdurmadan, saati durdurmadan, büyük krizleri yönetirken bile odağımızı kaybetmeden, Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. Hiç bir zaman mazeret üretmedik, üretmeyeceğiz. ‘dedi

 Şeytan da taşlayacağız, tavaf da edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak. Kasım sonrası ülkemizde siyasi görünümün iyileşmesi, 4 yıllık iktidar döneminde hayata geçireceğimiz reformlarla büyüme potansiyelimizi artıracağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı Takdim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tarihi bir günde, tarihi öneme sahip bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, milletin huzurunda verdikleri sözleri hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'de demokrasi tarihinin en parlak sayfalarından birinin 1 Kasım seçimleriyle açıldığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Milletimize yol göstericiliği için, feraseti için, dirayeti için, aklı selim ve sağduyusu için ne kadar teşekkür etsek azdır. 81 vilayetimizde milletimiz sandık başına gitti ve yüzde 85'i aşan yüksek katılımla dünyaya örnek bir demokratik olgunluk numunesini sergiledi. Bütün iddiaları çürüten, bütün gölgeleri bertaraf eden bir sonuçla toplumun yüzde 97'sinin temsil edildiği bir Türkiye Büyük Millet Meclisi tablosu ortaya çıktı. 1 Kasım'da oluşan bu demokratik tablo, sadece Türkiye'nin demokrasi tecrübesi açısından değil, bütün dünyanın demokrasi tecrübesi açından da manidardır. Sandık başına giden, demokrasi tercihini kullanan, her bir vatandaşımıza şükran ve minnetlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarına bakarak, Türkiye'nin tökezleyeceğini sananların 1 Kasım'da hak ettikleri dersi aldığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:"7 Haziran sonrası yönetim performansımızın bir yansıması olarak, son bir hafta içinde elde edilen birkaç ekonomik müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 2015 yılında, iki seçim nedeniyle ortaya çıkan siyasi belirsizliklere ve komşu ülkelerde artan jeopolitik gerginliğe rağmen, üçüncü çeyrekte çok güzel, ekonomik veriler elde ettik. Ekim ayında, sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 oranında önemli artış gösterdi. Arındırılmamış verilere göre ise sanayi üretiminde yıllık artış, dikkatinizi çekiyorum, yüzde 14,7 oldu."

"2016 YILI İNŞALLAH ÇOK DAHA İYİ BİR YIL OLACAK"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri ile ülke ekonomisindeki büyümenin devam edeceğini ve sanayi üretiminin dördüncü çeyrekte büyümesine ciddi katkı sağlayacağını görebildiklerini kaydetti.

Türkiye ekonomisinin, 2015 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, bugün sabah açıklanan rakamlarla yüzde 4 ile beklentilerin üzerinde, ilk üç çeyreğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında büyüdüğüne dikkati çeken Davutoğlu, "Yüzde 3,5-4 civarında büyüme, 2015 yılında Türkiye ekonomisinin Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ekonomilere göre, yaklaşık 2 kat veya daha hızlı büyümesi demektir. 2016 yılı ise inşallah çok daha iyi bir yıl olacak. Kasım sonrası ülkemizde siyasi görünümün iyileşmesi, 4 yıllık iktidar döneminde hayata geçireceğimiz reformlarla büyüme potansiyelimizi artıracağız" ifadesini kullandı.

"ÜLKEMİZİN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ POZİTİFE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

"Kalkınma ve refahın iki temel bileşeni olan siyasi istikrar ve reform hükümeti sayesinde, ülkemizin ekonomik görünümü pozitife dönüşmüştür" diyen Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:"Milletle ahdimizi tazeledik ve yeniden ilk günkü aşkla koşmaya başladık. Milletimiz bize güvendi ve emanetini omuzlarımıza yükledi. Milletin o aziz emanetini düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Vehim üretenler, korkuyu bekleyenler, ülkenin moralini çökertmek isteyenler, milletin yazdığı destan karşısında aciz kaldılar, aciz kalacaklar. Zira büyük milletimiz, düğümü bir hamlede nasıl çözeceğini 1 Kasım'da cümle aleme gösterdi. Seçimden önce ne dediysek hayata geçirmek için, yüz akıyla bugün bu salonda ama bütün bir Türkiye'de 78 milyonun huzurundayız. Başkaları verdikleri sözlerin mahcubiyetini yaşamadan unutup gitti. Başkaları, suya, kuma yazı yazar, biz ise taşa, kayaya hiç silinmeyecek hitabeler yazarız. Seçimden önce millete giderken, bizim sözümüz senettir ve işte o senedi bugün imzalıyoruz. Ne mutlu bize ki her gün milletimizle yeniden ahitleşiyoruz, yeniden sözleşiyoruz, yeniden kucaklaşıyoruz, yeniden şaha kalkıyoruz."

Siyasal meşruiyetin kaynağının halk olduğunu, halka rağmen siyaset yapmak, demokrasiye gölge olmak isteyen hayaletleri siyaset sahnesinden uzaklaştırdıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, demokrasiyle Türkiye'yi büyüttüklerini, özgürlük alanlarını genişlettiklerini, teşebbüs hürriyetini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

"Dünyanın her yerinde başımız dik, alnımız ak. Bizim siyasetten muradımız, insanlık onurunu yükseltmek ve yüceltmektir" ifadelerini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  şöyle dedi:

"Daha itibarlı bir Türkiye, daha güçlü bir toplum için çalışacağız. Halkımızın bize verdiği güçle halkımıza hizmetle taçlandıracağız. Daha adil, daha müreffeh, daha güçlü daha özgür ve daha demokratik Türkiye idealiyle geleceğe yürüyeceğiz. Hükümet programımızı bu anlayışla hazırladık. Eylem planımızı bu anlayışla bugün, size sunuyoruz. İlk 1 yılda gerçekleştireceğimiz reformları bu anlayışla hazırladık."

"BİR YANDAN ŞEYTAN TAŞLAYACAĞIZ, BİR YANDAN DA TAVAF ETMEYİ İHMAL ETMEYECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, halka verilen sözleri yerine getirmeye yönelik büyük kararlıkla çalışırken, ülkenin çevresindeki ateş çemberinin bulunduğunun da farkında olduklarını ifade etti.

"Bölgemiz büyük bir istikrarsızlığın pençesinde, krizlerle, çatışmalarla boğuşuyor" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Büyük dikkatimize, çabamıza rağmen ülkemiz, yanı başındaki bu yangınlardan ister istemez etkileniyor ancak bir yandan bu krizlere çözüm bulmak, bölgemizin halklarını selamete kavuşturmak, ülkemizi bu yangından uzak tutmak için yoğun bir mesai harcarken, diğer yandan da sizlere verdiğimiz vaatleri bir an bile geciktirmeden yerine getirme kararlığındayız. Hani güzel bir deyiş vardır, 'Bir yandan şeytan taşlayacağız ama bir yandan da tavaf etmeyi ihmal etmeyeceğiz.' Zamanı durdurmadan, saati durdurmadan, büyük krizleri yönetirken bile odağımızı kaybetmeden, Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. Hiç bir zaman mazeret üretmedik, üretmeyeceğiz. İşte bu anlayışla, bugün yol haritamızı açıklıyoruz."

Siyaset kurumunun daha çok güçlendiği, meşruiyet alanının herkes için çok daha genişlediği, hak ve hürriyetlere herkesin daha kolay eriştiği güçlü bir Türkiye inşa etmenin temel hedefleri olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:"Milletimizin bize olan güvenine Allah'ın izniyle halel getirmeyeceğiz. O güven duygusunu yaralayacak, zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız. Kendimizi bağlamak, milletle ahdimizi tazelemek için seçimden sonra verdiğimiz sözleri bir eylem planıyla hayata geçiriyoruz. Seçim beyannamemizde yazdığımız her şeyin arkasında olduğumuzu bugün gösteriyoruz. Bizim akdimiz, halkımızla. Bizim sözümüz halkımıza. Birazdan açıklayacağımız vaatlerin hepsini, meydan meydan gezip o güzel Anadolu, Rumeli insanın gözüne bakarak konuştuk."

Başbakan Davutoğlu, eylem planını açıklamasının öncesinde, 1 Kasım seçim mitinglerinde halka sunulan vaatlere ilişkin bir video izletildikten sonra da "İşte bu vaatler ortada" diye konuştu.

 
Ana Mesele ‘Yeni Anayasa’
 
Durmuş: ‘Puan kaybına tahammülümüz yok’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ana Mesele ‘Yeni Anayasa’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün bir toplumun el ele vererek çözmesi gereken ...
Öğretmen Akademisi kurulacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Öğretmen Akademisi kurulacak. Öğretmenlerimizin ...
Yeni dönemde gençlere özel projeler
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet ile yeni dönemde gençlere çok özel ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan Erzurum’a övgü
Cumhurbaşkanı, ‘2017 yılında Bosna Hersek, 2019 yılında ülkemizde yapılması ...
Davutoğlu, 64. Hükümet Eylem Planı’nı açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı.
Cumhurbaşkanı rektörleri dinledi
Toplantıya Erzurum’u temsilen Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet ...
 
‘Zulme artık ‘dur’ diyelim’
Bir daha kadına hiçbir el kalkmasın diye gerekli her türlü tedbiri aldıklarını ...
‘Gücünü, sürdürebilen tek coğrafya Anadolu’dur’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu’yla Batı’nın temas noktaları içinde hâlâ ...
Büyük reformlara imza atılacak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah bu Meclis, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva