ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
11 Aralık 2015 Cuma - 00:58

Yeni dönemde gençlere özel projeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet ile yeni dönemde gençlere çok özel projelerle ulaşılacağına dikkati çekti.

Yeni dönemde gençlere özel projeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet ile yeni dönemde gençlere çok özel projelerle ulaşılacağına dikkati çekti.

Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde, 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı.

Kültür faaliyetlerine ilişkin ayrıca stratejik bir eylem planı hazırlayacaklarını belirten Başbakan Davutoğlu, hem geleneksel sanatları destekleyeceklerini, hem de çağdaş sanatları destekleme doğrultusunda gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Davutoğlu, çağdaş sanatların, sinemanın, tiyatronun ve operanın geliştirilmesine yönelik destek mekanizmalarını güçlendireceklerine işaret etti.

GURBETE SESLENİŞ

Gurbettekilere de seslenen Başbakan Davutoğlu,  şunları söyledi:"Onların da taleplerini tek tek almış, söz ve vaatte bulunmuştuk. 7 Haziran ve 1 Kasım öncesinde yurt dışındaki vatandaşlarımıza ne söz verdiysek büyük bir kısmını yerine getirdik, geri kalanları da yerine getireceğiz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bu çerçevede bedelli askerlikle ilgili beklentilerine cevap veriyoruz. Bu kapsamda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik bedelini 6 bin avrodan bin avroya düşürüyoruz."

Ekonomik istikrarın en önemli ayaklarından birinin küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) olduğunu vurgulayan Davutoğlu, KOBİ'lerin, refahın işveren ve çalışan nezdinde de yaygınlaştırılmasında çok önemli işler gördüklerini, her bir KOBİ için 1 buçuk milyon lira ve her bir risk grubu için 2 milyon lira olan kefalet limitini yükselteceklerini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, limitlerin imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin yatırım kredileri için 2 buçuk milyon liraya, her bir risk grubundaki imalatçı KOBİ'ler içinse 3 milyon liraya çıkarılacağını bildirdi. Diğer KOBİ'ler için 8 yıl olan maksimum vadenin imalatçı KOBİ'ler için 10 yıla çıkacağını anlatan Davutoğlu, diğer KOBİ'ler için yüzde 75 olan kefalet oranının ise imalatçı KOBİ'ler için yüzde 80'e çıkarılacağı bilgisini verdi.

Küçük esnaf için de iyileştirmeler yaptıklarına değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin Türk lirasına kadar kazançlarından hesaplanan vergiyi almayacağız" dedi.

"3 YIL BOYUNCA GELİR VERGİSİ MUAFİYETİ SAĞLIYORUZ"

Gençlerin, istikbalin en önemli teminatı olduğunu kaydeden Davutoğlu, ilerleyen günlerde AK Parti Gençlik Kongresini yapacaklarını da belirtti.

Başbakan Davutoğlu, 64. Hükümet ile yeni dönemde gençlere çok özel projelerle ulaşılacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:"İlk kez iş bulan her gencimizin bir yıl boyunca ücretini devlet ödeyecek. Bunu söz verdik, bazıları hayal zannetti. İlk 3 ay içinde yapacağımız düzenlemeyle gençlerimizin bir yıllık maaşı bizden. Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerine destek oluyoruz. Buna göre primler iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacak. Gençlere ücretsiz internet erişimi imkanı getirecek düzenlemeleri süratle yapacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Gençlerimiz için 'Genç-Des' programını hayata geçiriyoruz. Kısa film, ilk film, kitap, dergi, sanatsal faaliyetlerle sportif etkinliklerde bulunan gençlerimize proje bazlı karşılıksız destek vereceğiz. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Öğrenim gören gençlerimiz, pasaport alırken harç ödemeyecekler."

"ELEKTRONİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI DAĞITILACAK"

Eylem planında tarım alanına ilişkin çok önemli yenilikleri hayata geçireceklerinin altını çizen Davutoğlu, "Yemde ve gübrede KDV'yi tamamen kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek veriyoruz. Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik programlar hazırlıyoruz" diye konuştu.

Özünde ekonomik bir düzenlemenin, mutlaka geniş katmanlı bir sosyal boyutunun olmasına da dikkat ettiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, plandaki en önemli düzenlemelerden birinin de "anahtar teslimi fabrika modeli" olduğunu, sembolik bir kira bedeliyle girişimcileri fabrika sahibi yaptıklarını anlattı.    

Başbakan Davutoğlu, elektronik Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının da dağıtılmaya başlanacağını bildirdi.

Bu vaatlerin dışında üzerinde çok titizlikle çalışılmış reform paketlerinden oluşan bir eylem planı da hazırladıklarını belirten Davutoğlu, "Reformlardan sorumlu Başbakan Yardımcımızın koordinatörlüğünde bütün bakanlıklarımızla ve kurumlarımızla iş birliği ve istişareyle 2016 yılı için 1 ve 3 aylık ile 1 yıllık dönemleri içeren kapsamlı bir eylem planı taslağı hazırladık. AK Parti hükümeti reformlar yapan, reformlar vadeden bir hükümet olacak. Statüko bizim iktidarımızı rehin alamayacak ve hiçbir zaman kendi siyaset geleneğimizin statik hale gelmesine, hareket kabiliyetini yitirmesine fırsat vermeyeceğiz. Dogmatik tabularla ve ön yargılarla devlet yönetilmez. Kamu yönetimimizi toplumun talepleri, vatandaşların ihtiyaçları ve güçlü demokrasi istikametinde yenileyecek reformlar yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 
Cumhurbaşkanı’ndan Erzurum’a övgü
 
Öğretmen Akademisi kurulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı’ndan Erzurum’a övgü
Cumhurbaşkanı, ‘2017 yılında Bosna Hersek, 2019 yılında ülkemizde yapılması ...
Davutoğlu, 64. Hükümet Eylem Planı’nı açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı.
Cumhurbaşkanı rektörleri dinledi
Toplantıya Erzurum’u temsilen Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet ...
 
‘Zulme artık ‘dur’ diyelim’
Bir daha kadına hiçbir el kalkmasın diye gerekli her türlü tedbiri aldıklarını ...
‘Gücünü, sürdürebilen tek coğrafya Anadolu’dur’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu’yla Batı’nın temas noktaları içinde hâlâ ...
Büyük reformlara imza atılacak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah bu Meclis, ...
 
‘Gelin bir olalım, diri olalım, kardeş olalım’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ...
'Milli meselelerde bir ve beraber olalım'
Muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı tekrarlamak istediğini belirten ...
‘Türkiye tarihe altın harflerle geçecek’
Davutoğlu, "Bugünlerin tarihi yazıldığında Türkiye bütün bir insanlık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva