ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
25 Kasım 2014 Salı - 06:10

'Öğretmenlerimize minnettarız'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğretmenlik mesleğinin insan ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiğini söyledi.

 Öğretmenlerimize minnettarız

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğretmenlik mesleğinin insan ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiğini söyledi.
 Başkan Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ile birlikte Kazım Karabekir Ortaokulu, Erzurum Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Öretmenler Günü programlarına katıldı. Sekmen, programlarda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle dedi: "İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Söz konusu görevi tercih edenler, gelir elde etmenin ötesinde bir tutkuyla mesleklerine sarılarak insanlara, kendilerinin ve evrenin kapılarını aralamışlardır. Öğretmenlik mesleğinin bizim eğitim ve kültür tarihimizde de çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Geçmişimiz, isimleri bugün bile saygı ve rahmetle anılan öğretmenlerle doludur."
 "MODERN TÜRKİYE, EĞİTİMDE DE BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİ"
Başkan Sekmen, modern ve yeni Türkiye'de eğitimde de büyük mesafelerin kat edildiğini bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu onlara yüklemiştir. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz, maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan; 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmişlerdir. Bu nesillerin önderliğinde yoluna devam eden modern Türkiye'miz, dünyanın parmakla gösterilen sayılı devletleri arasında yerini çoktan almış durumdadır.""Öğretmenlerimizin bu gayretini madden karşılamak konusunda bugünden daha iyi noktalara geleceğimiz şüphesizdir" diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler öğretmenlerimizin en iyi koşullarda çalışmalarını sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Öğretmenlerin, istikbalimizin güvencesi olduğunu biran olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Eğitim ve öğretim meselesi yalnızca devletin değil, hepimizin meselesidir ve bu konuda hepimiz ortak pay sahibiyiz" Sekmen, daha sonra 24 Kasım'a özel olarak yaptırılan ajanda ve kalemleri öğretmenlere hediye etti.
 BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİYLE BULUŞTU
 Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda gün boyu eğitim gönüllüleriyle bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililer, Öğretmenler Günü nedeniyle Müceldili Konağı'nda eğitimci ve öğrencilerle buluştu. Genel Sekreter Kiremitci, burada yaptığı değerlendirmede, 24 Kasım Öretmenler Günü'nün önemine dikkati çekti. Başkan Mehmet Sekmen'in eğitim ve öğretim hayatına yön veren öğretmenlere yönelik mesajını eğitim neferlerine aktaran Kiremitci, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Kiremitci ve beraberindekiler, 24 Kasım için hazırlanan hediyeleri öğretmenlere takdim etti. Bu arada Başkan Mehmet Sekmen'in görevlendirdiği daire başkanları da, merkez ve diğer ilçelere giderek 11 bin 279 öğretmene hediyelerini tek tek takdim etti. Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat ile ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural da, Atatürk Ortaokulu'na giderek eğitim kurumundaki öğretmenlere ajanda ve kalem hediye etti.
 

 
Öğrenci Konseyi’nden öğretmenlere vefa
 
AK Partililer Öğretmenlerin mutluluğunu paylaştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DOĞRUCU DADAŞ 25 Kasım 2014 Salı 10:44

Başta Tüm Öğretmenlerimizin,Öğretmenler Gününü kutlamakla birlikte Diğer Tüm Meslek erbaplarına ve mesleklerede Bu önemin verilmesini Rica Ediyoruz.Unutulmamalıdır ki;Bir Kasaplık bir Konfeksyonculuk bir Matbaacılıkta vb.en az Öğretmenlik kadar şerefli mesleklerdir.herşey bir çarkın dişlisi şeklinde yürür. Kırtasiyeci olmazsa eğitim olmaz,sekreterlik olmazsa Doktorun işleri yürümez.Lütfen herkeze aynı önemi gösterelim,değerli büyükler.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci Konseyi’nden öğretmenlere vefa
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Abdulkadir Gökcan, Öğretmenler ...
And içip, 24 Kasım'ı kutladılar
Pasinler ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü İlçe Kültür Merkezi toplantı ...
‘Öğretmenler toplumun temel unsurudur’
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, öğretmenler ...
 
Soğuk havada 24 Kasım coşkusu
Erzurum’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Merkez ...
Koçak, ‘Öğretmenlerin emekleri kutsaldır’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 24 Kasım Öğretmenler ...
Şükrüpaşa Ortaokulunda örnek kutlama
Şükrüpaşa Ortaokulu Öğretmenleri Öğretmenler Gününü kutladı
 
Orhan: ‘Öğretmenler geleceğimizin mimarı’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 24 Kasım Öğretmenler günü ...
Aksak, ‘Erzurum eğitimde altın çağını yaşıyor’
Aksak, “Erzurum’da da 12 yıllık AK Parti iktidarında en önemli yatırımlar ...
‘Öğretmen hakkı, ana baba hakkıdır’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva