ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Nisan 2012 Salı - 01:01

'Kars'taki başka, Erzurum'daki başka'

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “İnsanlar diyor ki, efendim! Lojistik Merkez Erzurum’a kaydı. Hayır ben bu işin yıllardır içindeyim. Erzurum’daki Lojistik Merkezi veya yükleme boşaltmanın şehir dışına çıkarılması farklı bir olaydır. Kars’ta BTK Demiryolu projesi ile birlikte yapılması ön görülen Lojistik Merkezi farklı bir projedir. “dedi.

 Kars taki başka, Erzurum daki başka

IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Tiflis-Kars Demiryolu ve Lojistik Merkez ile ilgili yapılan spekülasyonlara son noktayı koydu.
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ta yapılacak olan Lojistik Merkezin çok çok önemli olduğunu, insanların zaman zaman ‘Acaba Lojistik Merkez’den vaz mı Geçildiği?’ diyerek tereddüt ettiklerini veya birileri böyle söylenmesinden hoşlandığına dikkat çekerek, Lojistik Merkezi’in yatırım programına girdiğini belirtti.
Milletvekili Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada; Bizim diğerlerinden farklımız şu; Biz iktidar partisi milletvekilleriyiz. Biz çıkıp bir yerlerde sadece dillendirmekle yetinmek durumunda değiliz. Biz fiilen işi takip ediyoruz. İşin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Bizim için önemli olan bu, bizim için işin sağlıklı ilerlemesi ve işin yapılması önemli. Yoksa çıkıp kameraların önünde medya da çok farklı şeyler söyleyebilirsiniz. Veya bir şeyi duyduğunuzda birilerinden önce açıklayabilirsiniz. Ne yazık ki bizim dışımızdaki insanların böyle bir hevesi var. Biz de söylemiş olalım. Bizim derdimiz ‘bizde söylemiş olalım değil,’ bizim derdimiz biz yapmak durumundayız. Dolayısıyla yapıyoruz” dedi.
BTK’YA ESKİ PARAYLA 1 KATRİLYON TL.’LİK BİR YATIRIM
BTK Demiryolu hattının çift hat olarak yeniden projelendirilerek ihale edildiğini ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; “Tabi ki biz kışın boş durmadık diyen Milletvekili Ahmet Arslan; “Özellikle önümüzdeki inşaat sezonunda, 6-7 aylık inşaat sezonunu iyi değerlendirebilmek adına, yatırmı konacak bütün projeleri n yatırıma konması ve ihale süreçlerinin başlaması adına takipçisi olduk. 1’ncisi Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi Kars’ımız için çok çok önemli, bölgemiz için çok önemli ve ülkemiz için önemli BTK Demiryolu Projesi’nde oldukça yol alındı ve bu projede çok sayıda tünel çıktı daha sonradan, artı üst yapısı tek hat tek trenin gidebileceği bir hat ön görülmüştü. Ve bu dönemde Sayın Bakanlarımızla görüştükten sonra üst yapınında çift hat olması kararı alındı. Çift hat olması elektrikli ve sinyalli hale gelmesi ve mevcut istasyonun daha modern bir istasyon haline gelmesi adına yeni bir proje hazırlandı. Ve bu projeninde 26 Martta ihalesi yapıldı. Yaklaşık 600 Trilyon TL.’lik bugünkü parayla 600 milyon TL. bir ihale ve DLH Genel Müdürlüğü şuan onun yoğun bir şekilde çalışmasını yapıyor. İhale sonuçlanır sonuçlanmazda ikinci etabı da başlayacak. Bu proje yaklaşık 1 Milyar TL. Eski parayla 1 katrilyon TL. çok büyük bir yatırım. Mali olarak çok büyük bir yatırım. Kars’ın beklentisi olarak büyük bir yatırım. Türkiye’nin beklentisi olarak büyük bir yatırım” diye konuştu.
LOJİSTİK MERKEZ’DEN VAZGEÇİLDİ DENİLMESİNDEN HOŞLANANLAR VAR!
Kendilerinin başkaları gibi çıkıp şu yapıldı. Buna yapacağız. Şu projeyi hayata geçireceğiz diyerek kamera karşısında ve medya da sadece görünmek için yer almak gibi bir şeye ihtiyaçlarının olmadığını kaydeden Arslan; “Ancak hep söyledik bu BTK projesi Kars için tek başına anlamlı değil. Bu projeyle birlikte Kars’ta yapılacak olan Lojistik Merkezi çok çok önemli. İnsanlar zaman zaman tereddüt ediyorlar acaba Lojistik Merkezi’nden vaz mı geçildi? Ya da birileri böyle söylenmesinden hoşlaşıyor. Bilesiniz ki kesinlikle Kars’taki Lojistik Merkezi yatırım programına girmiştir. Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdürlüğü bunun hazırlığını yapmaktadır. Ancak BTK Demiryolu projesiyle birlikte bitip birlikte hizmete girmesi gerekiyor. Sadece Lojistik Merkezi bitirdiğinizde eğer BTK Demiryolu bitmemiş ise; Lojistik Merkezi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Dolayısıyla biz BTK ilerleyişiyle birlikte bu projeyi sonuna kadar takip ediyoruz. Takipçisi olmak durumundayız. Bizim diğerlerinden farklımız şu; Biz iktidar partisi milletvekilleriyiz. Biz çıkıp bir yerlerde sadece dillendirmekle yetinmek durumunda değiliz. Biz fiilen işi takip ediyoruz. İşin nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Bizim için önemli olan bu. Bizim için işin sağlıklı ilerlemesi ve işin yapılması önemli yoksa çıkıp kameraların önünde medyada çok farklı şeyler söyleyebilirsiniz. Veya bir şeyi duyduğunuzda birilerinden önce açıklayabilirsiniz. Ne yazık ki bizim dışımızdaki insanların böyle bir hevesi var. “Biz de söylemiş olalım”, bizim derdimiz ‘bizde söylemiş olalım değil’ bizim derdimiz “biz yapmak durumundayız.” Dolayısıyla yapıyoruz. Hem BTK Demiryolu projesi oldukça hızlı yürüyor. Hem ona paralel olarak Lojistik Merkezin planlamasında her hangi bir aksama yok” şeklinde konuştu.
LOJİSTİK MERKEZ ERZURUM’A KAYMADI
Bazı siyasi partililer tarafından sık sık suni gündem yaparak Lojistik Merkez’in Erzurum’a kaydığı yönünde çıkarılan boş laflara insanların inanması gerektiğinin altını çizen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Yine bir şeyi daha açıklamakta fayda var. İnsanlar diyor ki, efendim! Lojistik Merkez Erzurum’a kaydı. Hayır ben bu işin yıllardır içindeyim. Erzurum’daki Lojistik Merkezi veya yükleme boşaltmanın şehir dışına çıkarılması farklı bir olaydır. Kars’ta BTK Demiryolu projesi ile birlikte yapılması ön görülen Lojistik Merkezi farklı bir projedir. Dolayısıyla iki projeyi kesinlikle bir birine katmamak lazım. Tabi ki ülkemizin her yerinde bu tip yatırımlar yapılıyor. Yapılacak dolayısıyla bizim için önemli olan Kars’ta yapılacak olandır. Bizim dışımızda nerede neyin yapıldığı çok önemli değil. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Lojistik Merkez’in insanların kafasında şekillenmesi adına bir otobüs garajı düşünün veya bir kamyona yük boşalttığınız, yük yüklediğiniz bir yer düşünün bu da küçük bir lojistik merkez. Demiryolları veya trenler için ön görülen lojistik merkezi şudur 300 ila 400 bin metre kare alan çok büyük bir alandan bahsediyoruz. Bu alan üzerinde yüze yakın yapı ve bu yapılarda şu işler yapılacak. Bir çok ürün gelecek burada belki imal edilecek, belki paketlenecek, ayıklanacak trenlerle gelen yükler burada ayrıştırılacak. Yeni yükler haline getirilecek. Ve bu yükler Kars merkezli olarak Gürcistan üzerinden Orta Asya’ya gidebilecek daha sonra yapılacak Kars-Iğdır-Dilucu, Nahçivan ve İran demir yoluyla da o taraf gidecek. Ne yapılacak Gümrük olacak. Atölyeler olacak, bankalar olacak, fabrikalar olacak, adeta başlı başına bir şehir nasıl bir şehir insanların yaşadığı değil, insanların mal ürettiği, malllarını sevk ettiği, pazarladığ,ı her türlü sosyal donatısının olduğu belki içinde otelin bile olduğu bir yer. Lojistik Merkezi Kars’a ne getirecek. Onu söyleyim Kars’a iki şey getirir. Bir istihdam, Kars için çok çok önemli olan binlerce kişiye hitap eden bir istihdam getirecek. Bu bizim için çok önemli. İkincisi siz 400 bin metre kare alan üzerinde kapalı, olan birçok işlem yapan bir sanayi adeta kurduğunuzda bu sanayinin şehirden alacağı, şehire verecekleri var. Dolayısıyla esnafa katkısı olacak. Yine böyle bir yerde yurt dışından çok fazla insan gelecek. İşiyle ilgili ama biliyoruzki insanlar Kars’a kadar gelmişken turistik amaçlıda Kars’tan yararlanacaklar. Gine Kars’ı gezecekler. Bu anlamda katkı koyacaklar biz bunuda çok önemsiyoruz.”

 
DABKON’dan kampanya çağrısı
 
Bıçaklı saldırgan gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars’ta Bedirhan Gökçe Rüzgarı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca (YURTKUR), Kars'ta yurtlarda ...
Genç mucit serummatik icat etti
Erzincanlı öğrenci yaptığı serummatik ile Türkiye Bilimsel ve Teknoloji ...
Şehitleri unutmadılar..
Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri ...
 
Şampiyon miniklere övgü yağmuru
Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde eğitim veren Namık Kemal İlköğretim Okulu ...
Vali Kara başarıyı ödüllendirdi
2012 öğretim yılı ortaöğretim kurumları arası Erzurum’da düzenlenen TÜBİTAK ...
Denizli’de Erzurum rüzgarı
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen 2. Ege Aşıklar Bayramı, ...
 
Bisikletle Çin'e seyahat
Almanya'nın Heidelberg kentinde doğan ve Belçika'nın Brüksel şehrinde ...
İHA yerel yönetimlerin nabzını tuttu
İhlâs Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Bölge illerini ...
Savcı cinayetinde 5 tutuklama
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın uğradığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva