ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>TÜRKİYE
13 Kasım 2016 Pazar - 06:54

'Fatihlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu adiler zannediyorlar ki alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız" dedi.

 Fatihlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız

Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu adiler zannediyorlar ki alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze törenine katıldı.

Şehit Safitürk’ün memleketi olan Sakarya Arifiye'deki Osmanlı Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde; Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Bakanlar Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı ve Güldal Akşit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, cenaze yakınları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

İkindi namazından sonra şehidin babası tarafından kıldırılan cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Asım Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk ve diğer aile üyeleri ile görüşerek taziyelerini iletti ve kendileriyle bir süre sohbet etti.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Cenaze töreninde yaptığı konuşmada, şehit Safitürk ile kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tanıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin can emanetini tevdi edeceği yerin Allah olduğunu ve herkesin ona döneceğini söyledi. İsmi ile müsemma olan Muhammet Fatih Safitürk’ün peygamberlik makamından sonra en yüce makam olan şehitlik makamına ulaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim bizleri de onlarla beraber haşreylesin” temennisinde bulundu.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizesini hatırlatarak bu vatan toprakları için bu milletin çok şehit verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil’de, şurada, burada alçakça yaptıkları bu suikastlerle bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz. Bizler bu kadro olarak ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla hep birlikte dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi de ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız anda göreceksiniz er geç bu zafere de kısa zamanda ulaşacağız.”

"İDAMLA İLGİLİ KARARI BATI DEĞİL, BİZ VERİRİZ"

“Bizler ‘Muhammet Fatihler evelallah bitmez’ diyoruz. Bu ülkede daha çok Muhammet Fatihler var, daha çoklarını da inşallah yetiştireceğiz, yetiştirmeye de devam edeceğiz. Onlarla beraber bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce saygıdeğer babasına, kayınpederine, eşine, annesine, tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Sabır diliyorum ama sabır bizim için bir revahet anlamına gelmemelidir. Bunların kökünü kazımaya da devam edeceğiz. Gerek başbakanımız, gerek içişleri bakanımız, tüm hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip bunun sonunu da getireceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Allah'ın buyurduğu gibi kararlılıkla davrandıkları sürece onun vaadi olan zafere ulaşacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabreden zafere ulaşır ve biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetimi biliyorum. İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. 'Parlamento bu kararı verdikten sonra cumhurbaşkanı olarak ben bu kararı onaylarım' dedim. Bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Onun için milletim asıl olandır, zira şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu devlete karşı işlenmiş bir suç değildir, devlete karşı işlenmiş suçları devlet affedebilir o ayrı mesele ama şahsa karşı işlenen suçu tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans ne demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, makamı cennet olsun. Rabbim inşallah aynı makamda bizleri haşru cem eylesin.”

Cenaze namazı sonrasında, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte şehit Kaymakam Safitürk'ün tabutuna omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin toprağa verildiği Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mezarlığa giderek defin merasimine de katıldı.

 
Dünyada böyle necip millet kaç tane var?
 
Hekim Toksay uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyada böyle necip millet kaç tane var?
Başbakan Yıldırım, milletin darbe girişimini def etmekle kalmayıp, Türkiye'nin ...
136 yıllık efsane gerçek oluyor
Yıldırım, "Ovit tüneli 136 yıllık efsanedir. O hayali gerçekleştirmek ...
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm ...
 
'AK Parti iktidarı, eser siyaseti yapan bir iktidardır'
Yıldırım, "Bir laf vardır, bilirsiniz, 'Adam o odur ki dünyada bırakır ...
Ağbal: "Bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırdık"
Bayburt Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla düzenelenen ...
'Benim için aslolan milletimdir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fahri doktora belgesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ...
 
'Milletimiz kazandı, darbeciler kaybetti'
Başbakan Binali Yıldırım, "Ülke ve millet olarak haince bir saldırıya ...
“Türk Milleti Hedeflerine de Sahip Çıktı”
Erdoğan," kimsenin Türkiye'yi terör örgütleriyle, bölünme, parçalanma ...
‘Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız’
Başbakan Binali Yıldırım, "Millet şuuru, kültür değerlerimiz, inançlarımız, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva