ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
27 Haziran 2012 Çarşamba - 08:11

'Erzurum Ak Ufukta'

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu, Erzurum’un son yıllarda ciddi biçimde bir zihniyet değişimi yaşadığına işaret ederek, ‘Erzurum karamsarlık atmosferinden AK ufuklara girdi’ dedi.

 Erzurum Ak Ufukta

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu, Erzurum’un son yıllarda ciddi biçimde bir zihniyet değişimi yaşadığına işaret ederek, ‘Erzurum karamsarlık atmosferinden AK ufuklara girdi’ dedi.
DOSİADTAN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum’un sosyo ekonomik performansını değerlendiren Kocabeyoğlu, “Sağlık başta olmak üzere Eğitim, turizm, enerji ve ulaştırma alanlarında gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlar, Erzurum’u içine kapanık, geleceğine yol arayan bir şehir halinden, geleceğine yol haritası hazırlayan, geleceğini planlayan ve hedefleri olan bir şehir haline getirdi. Bir farkındalık sinerjisi içinde Erzurum kendini yeniden keşfetti, kendi gerçekleriyle yüzleşti, kendi değerlerine sahip çıktı’ diye konuştu.
Sorunlarına teslim olmuş bir il durumundan, Doğu Anadolu Bölgesinde kalkınma ve gelişmede kılavuz olan bir il haline gelme sürecinin iyi, dikkatli ve ciddi bir biçimde okunması gerektiğine değinen Kocabeyoğlu, bu durumun AK Parti iktidarının Erzurum’da kalkınma ve gelişme enerjisini, ortak bir heyecan ortamı oluşturarak hayata geçirmesinden kaynaklandığını savundu.
ZİHNİYET DEĞİŞİMİ
Kocabeyoğlu, “İnsanımız artık Erzurum’da fabrika yok, devlet fabrika açsın’ nakaratını kullanmıyor. Erzurum kendi imkanları, yetenekleri, kabiliyetleriyle yüzleşti. Öncelikler belirginleşti. Statik ve durağan bir şehir görüntüsünden, aksiyonların yoğunluklu olduğu çağdaş bir görünüme sahip Erzurum’la buluştuk. Her şeyi devletten ve Ankara’dan bekleyen silik ve aciz zihniyet gitti, siyasette, ekonomide kimliği olan bir Erzurum geldi.” dedi.
Geçmişte, il sosyal ve ekonomik atmosferinin yokluklar, sorunlarla kapatıldığını, Erzurum’un kendisini görmesinin böylelikle engellendiğini öne süren Kocabeyoğlu, Ak iktidar döneminde pozitif düşüncenin
hakim hale gelmesiyle, ilde kayda değer gelişmeler yaşandığına vurgu yaptı.
ERZURUM’DA FIRSATLAR DÖNEMİ
Kocabeyoğlu, ‘Bundan 10 yıl önce, Erzurum’un bir turizm markası haline geleceğini, ikinci üniversiteye sahip olacağını Orta ve uzakdoğuya açılan bir sağlık şehri haline geleceğini kimse söyleyemezdi. Çünkü böylesi bir öngörüye kaynaklık edecek ortam yoktu. Dar bir kalıpta, kamunun başka illerdeki yapılanmalarına gıpta eden, diğer illerde olanların Erzurum’da olmamasından yakınan bir anlayış vardı. Erzurum kendi dinamiklerini karamsarlıkla örtmüştü. Bugün kalkınmaya işaret eden hemen her sektörde etkin bir şehir var. Bu anlayış Erzurum için fırsatlar döneminin önünü açmıştır.” şeklinde konuştu.
FUTBOL ÖRNEKLEMESİ
Erzurum’un dünü ve bugünü arasında mukayese yaparken, ilin geçmişteki durumunu Türkiye’deki futbol anlayışıyla örnekleyen Kocabeyoğlu, “Erzurum’un içinde bulunduğu süreç, Türkiye’nin futboldaki durumuyla örtüşüyor. Biz millet olarak yıllarca futbolun uluslar arası boyutlarında şerefli yenilgilerle övündük, beraberliklerden paye çıkardık. Uluslar arası her karşılaşma öncesi kalemizde az gol görmek için dua eder haldeydik. Sonra bir farkındalık dönemi açıldı. Türk Takımları uluslararası bazda başarılar elde etti, milli takımımız Dünya ve Avrupa üçüncülüğü başarılarını yakaladı. Kulüplerimiz Avrupa kupalarında favori hale geldi. Bu hal Erzurum’la örtüşüyor. Bizde yıllarca yalnızca yoklukları konuştuk. Değerlerimizi görmedik. Ankara merkezli destek, yardım ve yatırımları bekledik. Eksiklerimiz, sorunlarımız için ağıt yakmaktan, değerlerimizle buluşmaya fırsat bulamadık. Nihayet siyasetimizde de bu anlayış hakim oldu. Beşeri değerlerimizin, sermayemizin göçüne seyirci kaldık. Geleceğini göremeyen, yalnız hamasi değerleriyle övünebilen bir Erzurum oluşturduk ve geri kalmışlığı bir kader belledik. Bugün gelinen nokta ise bir farkındalık dönemidir. Erzurum’un kendiyle buluşması dönemidir. Başka bir deyişle karanlığın yerini Aklaşmaya terk ettiği bir dönemdir’ diye konuştu.
 

 
Erzurum bir ilke sahne olacak
 
TANAP Projesi imzalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yılda 1.6 milyarlık yatırım
Erzurum’da 2007-2011 yılları arasındaki beş yıllık süreçte 1.6 milyar ...
Markalaşma performansımız düştü
Türk Patent Enstitüsü (TPE) 2012 Mayıs dönemi tescilli marka verilerini ...
Pazar krizi büyüyor
Erzurum’da bazı berber ve kuaförlerin pazar günlerinde işyerini açmak ...
 
Horasan Halıları dünya pazarında
Saf ipekten dokunan Horasan halıları dünya pazarında da ilgi görüyor. ...
Vergi tahsilatı arttı
Erzurum’da mayıs ayında vergi tahsilat oranı nisan ayına göre yüzde 6.01 ...
Akdağ işadamlarına seslendi
Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, zirve öncesinde yaptığı konuşmada, Erzurum ...
 
Korkmaz iş güvenliğini anlattı
Atatürk Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi Prof. ...
Şirketleşmede bir sıra atladık
Erzurum, Türkiye illeri sıralamasında, Kurulan şirkette 33, kooperatif’te ...
Genç Girişimciden örnek yatırım
Erzurum’a yeni bir tarz kazandırmak isteyen girişimci Rümeysa Tazegül, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva