ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>TÜRKİYE
19 Şubat 2016 Cuma - 06:39

'78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz'

Davutoğlu "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz" dedi.

 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün hain bir terör saldırısında Ankara'da 28 vatandaşımızı kaybettik. Bu terör saldırısı, sadece vazifelerini yaptıktan sonra evlerine dönmekte olan memurlarımıza, vatandaşlarımıza değil, milletimizin her bir ferdine, bu toprağın, bu ülkenin bütünlüğünü sağlayan her bir kardeşimize dönük bir saldırıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlama sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Dün hain bir terör saldırısında Ankara'da 28 vatandaşımızı kaybettik. Bu terör saldırısı, sadece vazifelerini yaptıktan sonra evlerine dönmekte olan memurlarımıza, vatandaşlarımıza değil, milletimizin her bir ferdine, bu toprağın, bu ülkenin bütünlüğünü sağlayan her bir kardeşimize dönük bir saldırıdır. Türkiye, terör saldırılarından en çok zarar görmüş ülkelerden biridir. Terörün hedeflerinin ne olduğunu en iyi biz biliriz. Terör insanların psikolojisini olumsuz etkilemek üzere yapılan haince bir eylemdir. Bu eylemler özellikle son dönemlerde Türkiye'nin etrafındaki kriz bölgeleri arttıkça, halkına zulüm eden rejimler oldukça etkisini daha da fazla gösterebilmektedir" ifadelerini kullandı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olayı değerlendirdiklerini ve gece boyu istihbarat bilgilerini topladıklarını anlatan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanlarıyla değerlendirme yaptıklarını bildirdi.

"İNTİHAR SALDIRISINI GERÇEKLEŞTİREN SALİH NECCAL İSİMLİ, AMUDE 1992 DOĞUMLU"

"Şu anda terör olayının failleri konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır" diyen Davutoğlu, "Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdikleri ortaya çıkmaktadır. Bu, intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccal isimli, Amude 1992 doğumlu. Amude Kuzey Suriye'de bir şehir, Haseke bölgesinde. Dolayısıyla saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. Ayrıca gece boyunca süren istihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır, soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasına katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek çıkartılacak adalete teslim edilecek. Ama bu YPG, PYD mensubunun terör örgütüyle birlikte ve onların koordinasyonunda, bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurlarıyla birlikte ve Kuzey Irak'tan da tabii destek alan bir şekilde organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün network, suçlular, haince alçakça saldırıyı gerçekleştiren, bu saldırıya doğrudan veya dolaylı katkıda bulunan kim varsa hepsi yakalanacak, adalete teslim edilecek ve hakettikleri cezayı mutlaka göreceklerdir" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU, MİLLETE, SİYASİ PARTİLERE, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VE ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDU

Millete çağrıda bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Emniyet birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz gece-gündüz çaba sarfederek, Türkiye'nin içindeki muhtemel terör faaliyetlerine karşı çalışmaktadır. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü koruyarak bu zorlukları aşacak kudrete erişmesidir. Bu kudretin en önemli kaynağı da milletimizin bitmez, tükenmez inancı, kendisine olan özgüvenidir. Terör faaliyetleri bu özgüveni hedef almaktadır" dedi.

Bütün siyasi kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının da teröre karşı birleşmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, "İkinci çağrım milletimizin özgüvenini koruma yanında siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarınadır. Terör karşısında kaynağı kim ve ne olursa olsun omuz omuza vermeliyiz" diye konuştu.

TBMM'nin oturumlarına ara vermeyeceğini anlatan Davutoğlu, "TBMM bu şekilde faaliyetini sürdürürken ortak bir deklarasyon yayınlama konusunda bir partinin gösterdiği uzlaşmaz tutumu da buradan şiddetle kınıyorum. Terör konusunda dahi tavrını ortaya koyamayan, masum insanlara dönük saldırıyı kınamayanların insanlık vicdanı ve demokrasiden bahsetmeye hakları yoktur" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, üçüncü çağrısının uluslararası topluma olduğunu belirterek, "Elimizde bütün deliller mevcut, nereden gelmişler, nasıl organize olmuşlar. Bugün Dışişleri Bakanlığı'na gerekli talimatı vereceğim. Bu bilgiler, başta P-5 üyeleri olmak üzere bütün ülkelere dağıtılacak ve 'YPG terör örgütü değildir' diyenlere belgelerle birlikte ortaya konacak. Kesin ve tartışmasız bir dayanışma bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

YPG'yi demokratik unsur gibi masaya davet etmek isteyenlere karşı bir kez daha seslendiğini belirten Davutoğlu, terör örgütü olan YPG'nin masaya oturamayacağını ifade etti. Bu bağlamda nihai mesajını açıklayan Davutoğlu, YPG'nin dünkü saldırısıyla Türkiye'nin düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

"70 CİVARINDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Terör örgütünün bu faaliyetinden de bağımsız olarak ama bu faaliyeti sırasında da operasyonlarımız devam ediyor. Dün bu çerçevede Haftanin Kampı'na Silahlı Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu ve 60-70 civarında terörist bu anlamda etkisiz hale getirildi. Sorumluları tespit edildikten sonra bu sorumluların Türkiye içinde adalete teslim edilmesinin yanında Türkiye dışında bu sorumluların kaynağı olan unsurlara karşı da ne zaman ve hangi şartlarda mukabelede bulunacağımız da bizce mahfuzdur. Kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Bu bedelin ne olduğu, ne zaman olacağı, nasıl gerçekleşeceği bizde mahfuz olmak üzere her türlü meşru müdafaada dahil tedbiri alacağız. Bu hain unsurlara ve dış güçlerin piyonlarına karşı da en şiddetli şekilde mukabelede bulunulacaktır."

Davutoğlu, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Saldırıda kaç sivil ve kaç askerin olduğuna ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, "Genelkurmay Başkanlığımız bilgilendirecek. Yazılı açıklama yapacağız" diye konuştu.

"DÜNKÜ SALDIRI DOĞRUDAN TÜRKİYE'YE DÖNÜK BİR SALDIRIDIR, BUNUN MÜSEBBİBİ YPG'DİR, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DIR"

Başka bir gazetecinin, "PYD unsurlarına dönük daha sert bir adım atılacak mı?" sorusuna Davutoğlu, "Dün, saat 09.30 itibarıyla Haftanin civarında bölücü terör örgütüne ve kamplarına dönük kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Burada bölücü terör örgütünün elebaşlarının da bulunduğu anda gerçekleştirilen bir operasyon. Şu ana kadar da 70 civarında bölücü terör örgütü etkisiz hale getirildi bu tabii Kuzey Irak sahasında. Sınırımıza dönük kim ihlal ederse en güçlü şekilde mukabelede bulunulacak. Dünkü saldırı doğrudan Türkiye'ye dönük bir saldırıdır, bunun müsebbibi YPG'dir, bölücü terör örgütü PKK'dır. Her yerde ve her şartta bunlara karşı gerekli tertibat alınacak. Türkiye'ye dönük hiçbir saldırı şu ana kadar karşılıksızkalmamıştır" cevabını verdi.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

  Başbakan Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısı hakkında, "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik terörist saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete sabır ve metanet dileyen Davutoğlu, "Tüm insanlık ailesinin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:"Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız. Bu menfur saldırıyı istismar ederek provokasyona yeltenecek şer odaklarına karşı yüce milletimizin engin ferasetine ve sağduyusuna güveniyorum. Uzunca bir süredir, terörün hedefi olan ve birçok badireyi daha fazla kenetlenerek aşmış milletimiz, bu saldırılar karşısında da vakar ve dayanışma içerisinde bu zor koşulların üstesinden gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan, terör ve şiddete prim vermeden öncelikle kendi ulusal güvenliğini koruyacak insani değerleri, herkes adına savunmaya devam edecektir. Aziz milletime sabır, vakar ve metanet diliyorum."

 
‘Mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz’
 
Ala: ‘Terör meselesini Türkiye aşacaktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz’
Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıya yönelik açıklama yapan Cumhurbaşkanı ...
‘Milet karar versin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa konusunun şu ya da bu partinin meselesi ...
Davutoğlu’ndan Yeni Anayasa Çağrısı
Davutoğlu, Anayasa Mutabakat Komisyonu'na dair gelişmelere ilişkin, "Bütün ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan JÖAK'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda ...
‘Bizde şahsi hesap yok, ulvi hesap var’
Davutoğlu, AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde ...
Topçu’dan dilde ve fikirde birlik vurgusu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda dilde, ...
 
Şehitler için duygusal anma
"Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ...
‘AK Parti onurlu insanların partisidir’
Davutoğlu, "AK Parti onurlu insanların partisidir. Şu ana kadar da AK ...
Ala, güvenlik gündemini değerlendirdi
Ala, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva