ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
HABERLER>TÜRKİYE
1 Ocak 2015 Perşembe - 02:52

’77 milyon kenetlendik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomimize, demokrasimize, aktif ve barışçı dış politikamıza, içeride huzurumuza, refahımıza hiçbir karanlık elin dokunmasına göz yummayacağız” dedi.

’77 milyon kenetlendik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomimize, demokrasimize, aktif ve barışçı dış politikamıza, içeride huzurumuza, refahımıza hiçbir karanlık elin dokunmasına göz yummayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yıl dolaysıyla bir mesaj yayımladığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesajında “2014 yılını artık geride bırakıyor; yeni umutlarla, yeni heyecanlarla, hep birlikte yeni bir yıla hazırlanıyoruz. Öncelikle 2015 yılının ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını; ülkemizde ve yeryüzünde barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile teşkil etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi

77 MİLYON KENETLENDİK

Erdoğan, “Yeni yılın öncekilerden çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesi, güzellikleriyle unutulamayacak bir yıl olması gönülden temennimizdir. 2014 yılı, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan kimi müessif hadiseler nedeniyle buruk geçse de geleceğe ilişkin umutlarımızı artıran bir yıl oldu. Yıl içinde yaşanan sıkıntıları, acı hadiseleri, elim kazaları, millet olmanın verdiği güçle ve dirayetle hep birlikte aştık. Bir olarak, beraber olarak, 77 milyon hep birlikte kardeş olarak karşımıza çıkan badireler karşısında kenetlendik, kucaklaştık, kardeşlik hukuku içinde sorunlarımıza çözümler ürettik” dedi.

2014 DEMOKRASİ TARİHİMİZDE DÖNÜM NOKTASI

2014 yılının sorunların çözümü yolunda önemli mesafeler kat edilen bir yıl olduğunu belirten Erdoğan, “En önemlisi de 2014 yılı, demokrasi tarihimizde çok sevindirici bir dönüm noktası olarak da kayıtlara geçti. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez, 10 Ağustos tarihinde sizler, yani aziz milletimiz sandık başına gittiniz ve hür iradenizle Cumhurbaşkanını sandıkta belirlediniz. Ülkemizde, geçmişte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vuku bulan ve krize dönüşen tartışmaların hiçbiri bu süreçte yaşanmadı; son derece şeffaf bir şekilde sandıkta Cumhurbaşkanı belirlendi. Cumhurbaşkanı’nın da halk tarafından tayin edilmesiyle ülkemizde demokrasi ve milli irade çok daha güçlü hale geldi. İnşallah, daha güçlü bir demokrasiyle, daha güçlü bir milli iradeyle, artık mevcut sorunlarımızı çok daha kararlı şekilde çözecek, istikbalin daha da aydınlık olmasını temin edeceğiz. Ülke olarak enerjimizi sonu gelmeyen tartışmalarda, gereksiz münakaşalarda israf etmeyecek; bundan sonra tüm gücümüzü ülkemizin kalkınmasına, milletimizin refahına seferber edeceğiz. Aynı zamanda 10 Ağustos seçimleri, 2013 yılı sonunda milli iradeye ve demokrasiye yönelik darbe girişimine de en güzel, en esaslı cevabı teşkil etti. Türkiye’de hükümetlerin artık sandık dışında yollarla, milletin iradesinin dışında yöntemlerle görevden uzaklaştırılamayacağını; komploların, kumpasların, tuzakların, ahlak dışı darbe girişimlerinin milletin iradesi karşısında eriyip gideceğini herkes görmüş oldu. 2014 yılında küresel ekonomideki tüm dalgalanmalara rağmen ekonomimiz sağlam bir zemin üzerinde ilerlemeyi sürdürdü. Ekonomimize yönelik olarak içeriden ve dışarıdan yapılan tüm algı operasyonlarının sonuçsuz kaldı ve pozitif yöndeki büyümenin muhafaza edildi” ifadelerini kullandı.

ACILARIN ZİRVEYE ÇIKTIĞI YIL

2014 yılının yakın coğrafyamızda, özellikle de komşularımız Suriye ve Irak’ta acıların zirveye çıktığı bir yıl olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Dünyanın bütün umursamazlığına, ilgisizliğine rağmen Suriye ve Irak’ta barışın egemen olması için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Bu ülkelerden bize sığınan bütün kardeşlerimize de kapılarımızı açıyor, insani, vicdani, üzerimize düşen neyse hakkıyla yerine getiriyoruz. 2014 yılı yapılan provokasyonlara, girişilen sabotaj girişimlerine rağmen çözüm sürecinin, yani milli birlik ve kardeşlik projemizin de hedeflediğimiz doğrultuda kararlılıkla ilerlediği bir yıl oldu. Türkiye’nin bu en büyük kardeşlik projesini bozmak, bulandırmak, bu süreci yeniden kan ve çatışmaya tahvil etmek isteyenler tekrar hayal kırıklığı yaşadılar. Şunu burada ifade etmek isterim ki, Türkiye, özellikle çözüm sürecinde hiçbir tehdide, hiçbir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir. Sokak eylemlerinden, çatışmalardan, kandan ve gözyaşından medet umarak ayakta kalmaya çalışan ya da siyaset üretme gayretinde olanlar, demokrasi ve hukuk içinde gereken cevabı mutlaka alacaktır. Çözüm süreci, Türkiye’nin en büyük sosyal projesi, en büyük kardeşlik projesidir. Ülkemizi ve milletimizi bu büyük barış projesiyle kucaklaştırmak için, sabırla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI

Erdoğan, 2023 yılına, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümüne sadece 8 yıl kaldığını hatırlatarak şunları söyledi:“2023 yaklaşırken, bir yandan heyecanımız artıyor, ama bir yandan da umudumuz, gayretimiz, mücadelemiz güç kazanıyor. Bu aziz millet, birlik içinde olduğu müddetçe, önüne koyduğu her hedefe mutlaka ve mutlaka ulaşacaktır. Tarihimiz bunun güzel örnekleriyle doludur. “

HAİNLERE ALDANMAYACAĞIZ

Mesajında,‘Elbette, bizi ülke olarak, millet olarak, bu kutlu yoldan ayırmak, bu güzel hedeflerden uzaklaştırmak için mücadele edenler de olacaktır. “  diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Biz, bu hainlere aldanmayacağız; bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz. “ vurgusunu yaptı.

KARARLI YÜRÜYÜŞ

Erdoğan, ‘Tarihimiz boyunca nasıl yılmadan, yıkılmadan, kararlı bir yürüyüş gerçekleştirdiysek, bundan sonra da güçlü, itibarlı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, etki sahibi, güç sahibi bir ülke olarak geleceğe ilerleyeceğiz. Umudumuzun, heyecanımızın, millet mefkûremizin ve kardeşliğimizin hiç kimse, hiçbir güç tarafından zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Ekonomimize, demokrasimize, aktif ve barışçı dış politikamıza, içerde huzurumuza, refahımıza hiçbir karanlık elin dokunmasına göz yummayacağız. Bu düşüncelerle 2015 yılının bir kez daha hayırlara vesile olmasını, inşallah 2014’ten çok daha huzurlu, bereketli, umut dolu olmasını niyaz ediyorum.”

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ

2014 yılında kaybedilen aziz vatandaşların tümüne Allah’tan rahmet niyaz eden Erdoğan, “Soma’da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Ermenek’te yitirdiğimiz kardeşlerimize özellikle rahmet niyaz ediyor, yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum. 2014 yılının en acı kayıplarından biri, kuşkusuz Kurban Bayramı’nda alçakça saldırılar neticesinde yitirdiğimiz genç kardeşlerimizdi. Başta Yasin Börü olmak üzere, bu genç kardeşlerimizi de bugün bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Elbette, bugün tarihimizdeki elim bir hadiseyi de milletçe hatırlamak durumundayız. 100 yıl önce tam da bugünlerde Allahu Ekber Dağları’nda on binlerce askerimizi vatan savunmasında şehit vermiştik. Şehadetlerinin 100’üncü yıldönümünde Sarıkamış şehitlerimizi de rahmetle anıyor, tüm şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun, mekânları inşallah cennet olsun diyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" dedi.

 
"120" Sarıkamış Destanı gençlerle buluştu
 
Şüheda’dan ağlatan şiirler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce bir ilke imza attı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Her şeyin başı eğitim diyoruz, ...
Gücümüz demokrasi ve milli irade
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolunda" adlı ulusa sesleniş konuşmasında, ...
Diyanet’ten Akif’e vefa
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, vefatının 78. yıl dönümü ...
 
‘Zulmedene karşı çıkarız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Suriye'de, Irak'ta IŞİD terörünün vahşetine ...
'AK Parti birliğin partisidir'
"Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Alevi Sunni kardeştir ayrım ...
‘Akif, ruh ve fikir dünyamızın rehberi’
Davutoğlu, '"Milli mücadele ruhunun hayat bulması için fedakarca ömrünü ...
 
‘Yeniden Büyük Türkiye'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '“Birileri umursamasa da, birileri omuzlarındaki ...
Ala ve Şahin, dibekte buğday dövdü
İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ...
Ala: ‘Suriyeli konusunda politikamız açıktır’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva