ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
29 Aralık 2014 Pazartesi - 00:47

'AK Parti birliğin partisidir'

"Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Alevi Sunni kardeştir ayrım yapan kalleştir" diyen Davutoğlu, Erzurum'da, Van'da, Balıkesir'de, Kırklareli'nde, Edirne'de, Hatay'da da aynı şiarı dile getirdiğini milli birlik kardeşlik anlamında aynı sözü ve dili kullandıklarını söyledi

 AK Parti birliğin partisidir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çetenin ihanetleriyle AK Parti'ye başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti kadrolarına karşı tuzak kurdular. O zaman biz dedik ki onların tuzakları varsa bizim de Rabbimiz ve milletimiz var. İlahi takdir bir kez daha tecelli etti. Beklediler ve istediler ki biz geri adım atalım, kararsız davranalım veya AK Parti kadroları içinde bir takım fitne odakları işlesin. AK Parti kadrolarını tanımamışlar. AK Parti birliğin, beraberliğin mahviyetin, vefanın partisidir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay Spor Salonu'nda partisinin il kongresinde konuştu.

AYRIM YAPAN KALLEŞTİR

"Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Alevi Sunni kardeştir ayrım yapan kalleştir" diyen Davutoğlu, Erzurum'da, Van'da, Balıkesir'de, Kırklareli'nde, Edirne'de, Hatay'da da aynı şiarı dile getirdiğini milli birlik kardeşlik anlamında aynı sözü ve dili kullandıklarını, bunun kardeşlik ve muhabbet dili olduğunu söyledi.

ÖNEMLİ OLAN MİLLİ İRADEDERİ

Başbakan Davutoğlu, "Aramıza fitne sokmak isteyen kim olursa olsun, nereden olursa olsun ister Pensilvanya'dan ister başka ülkelerden isterse bu ülkenin içine girmiş işbirlikçilerden olursa olsun onlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi birinci ilkemiz milli birlik ise birlik içinde kesret, kesret içinde birlikse, AK Parti'nin ikinci önemli ilkesi milli iradedir" diye konuştu.

KİMSE ÖLMESİN

"Eğer biz sizin gönlünüzde Başbakan olmuşsak makamların en yücesine gelmişiz demektir" diyen Davutoğlu, AK Parti'li gençlere, "Seni sevmeyen ölsün demeyin, seni sevmeyen sevmeyi öğrensin deyin, kimse ölmesin" tavsiyesinde bulundu.

Milli iradenin önemine değinen Davutoğlu, Türkiye'de tarihe geçen iki meclis olduğunu söyledi. Birisinin 23 Nisan 1920'de Ankara'da kurulan, istiklali teminat altına alan, istiklal ordularını İzmir'e yürüten, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu meclisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, birinin de 2 Eylül 1938'de bağımsızlığına kavuşan, 23 Temmuz 1939'da Türkiye Cumhuriyeti Devletine milli iradeyle katılma kararı alan Hatay Meclisi olduğunu dile getirdi.

MİLLİ İRADEYE YİNE SAHİP ÇIKMA VAKTİDİR

Davutoğlu, "Allah, Hatay meclisinde olan bu karara katılan bütünü büyüklerimize rahmet eylesin. Hepsi aslında onurla bir şeyi gösterdiler. Hatay meclisi aldığı bu kararla ezeli ve ebedi olarak Hatay'ı vatanımızın parçası kıldı. Bu milli irade gerçeğidir ki her zaman her yerde milli iradenin egemen olacağını Hataylılar haykırdı. Şimdi onun için milli irade kavramımızı da en iyi Hataylılar anlar. Tam bir birlik ve beraberlik için de o gün o kararı alan Hatay meclisinin üyelerinin değerli evlatları milli iradeye yine sahip çıkma vaktidir" şeklinde konuştu.

DARBE TEŞEBBÜSÜ

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül askeri müdahaleleri, 28 Şubat postmodern darbesi gibi geçen yıl içinde de 12 yıl millete hizmet etmiş AK Parti kadrolarına ve o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Komployu kurmaya kalkanlar biliyorlardı ki 2015 Haziran'ında kritik seçim var. Yine biliyorlardı ki 2014 içinde o yola giden iki kritik seçim daha var. Mahalli ve cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 Haziran'daki genel seçim.  Şöyle düşündüler, hesap ettiler eğer AK Parti şimdi durdurulamazsa bir daha durdurulamaz. Hazırlıklara başladılar. Tam Türk ekonomisi zirveyi yakalamışken Türkiye'de büyük bir ümit varken faizler yüzde 5'e doğru inmişken, enflasyon düşüş trendindeyken birçok önemli proje dünyanın en büyük havaalanı devreye girerken Gezi provokasyonlarını başlattılar, 2013 Haziran ayı. Gezi provokasyonlarıyla vatandaşlarımızı tahrik ederek milli iradeyle iş başına gelen AK Parti kadrolarını bu iradenin dışında mahkum etmeye kalktılar, başaramadılar, başaramayacaklar. O hamle başarısız olunca bu sefer 17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çetenin ihanetleriyle AK Parti'ye başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti kadrolarına karşı tuzak kurdular. O zaman biz dedik ki onların tuzakları varsa bizim de Rabbimiz ve milletimiz var. İlahi takdir bir kez daha tecelli etti. Beklediler ve istediler ki biz geri adım atalım, kararsız davranalım veya AK Parti kadroları içinde bir takım fitne odakları işlesin. AK Parti kadrolarını tanımamışlar. AK Parti birliğin, beraberliğin mahviyetin, vefanın partisidir. Nitekim öyle bir birlik, beraberlik gösterdik ki aynen Hatay'da gördüğümüz birlik ve beraberlik gibi onlara karşı direndik ve 30 Mart'ta ilk darbelerini yediler. 30 Mart'ta 15 ilçe belediyesinin 11'ini kazanan Hatay'a da teşekkür ediyorum."

Davutoğlu, az bir farkla kaybettikleri Hatay Büyükşehir Belediyesini de gelecek seçimlerde almayı istediklerini belirtti.

MERHAMET DESTANI YAZDIK

 Davutoğlu, AK Parti'nin, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapabilen tek parti olduğunu ifade etti.

Bazı partilerin Doğu'da olup, Batı'da, İç Anadolu'da olmadığını, bazılarının da Batı'da bulunup İç Anadolu'da, Doğu'da olmadığını dile getiren Davutoğlu, AK Parti için "Türkiye'de bütün milleti kucaklayan yegane parti, Türkiye'de milli birliğin ve beraberliğin, milli iradenin teminatı olan yegane parti" ifadesini kullandı.

Milli iradeyi temsil eden milletin kendi geleceğinin AK Parti'de olduğunu fark ettiğini, kendi kaderiyle AK Parti kadroları arasındaki mutlak irtibatı, mutlak özdeşliği fark ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Önce 30 Mart'ta ve sonra da 10 Ağustos'ta bu tuzak kuranlara öyle bir şamar vurdu ki hala kendilerine gelemiyorlar" diye konuştu.

ÖYLE BİR ŞAMAR YEDİLER Kİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki çatı adaya ilişkin aylar sonra "Ekmeleddin İhsanoğlu başaramadı çünkü millet onu tanımıyordu" sözlerini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:"Sen peki bunu bilmiyor muydun? Milletin tanımadığı birini nasıl aday gösterdin? Niye kendin çıkmaya cesaret edemedin? Kılıçdaroğlu aylar sonra farketmiş: 'Çatı adayı millet tanımıyormuş.'

Öyle  bir şamar yediler ki 10 Ağustos'ta hala kendilerine gelemediler. Bir bakıyorsunuz Şişli Belediyesinden, bir bakıyorsunuz Yalova Belediyesi'nden çatırtılar geliyor, bir bakıyorsunuz İstanbul'da hiç yapabilecek CHP'li yokmuş gibi Ankara'dan İstanbul'a il başkanı ihraç ediyorlar. Şahsiyetine birşey demem ama İstanbul'daki CHP yöneticilerinin il yöneticilerinin bir kere düşünmesi lazım. Demek ki kendi teşkilatlarına güvenmiyorlar. Demek ki milletten güç alacak kültürleri, yaklaşımları siyaset anlayışları yok. "

"AK PARTİ'DE HERHANGİ BİR ÇATLAK GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Türkiye'nin her yerinde kongre yaptıklarına işaret eden Davutoğlu, "Herhangi bir çatlak gördünüz mü AK Parti'de? Onlar hesap ettiler ki AK Parti'de nöbet değişimi olduğunda ufak tefek çatırtılar olur. Oldu mu, herhangi bir fitne ve nifak AK Parti kadroları arasına girdi mi?" diye sordu. Davutoğlu, bütün Hatay milletvekilleriyle beraber oldukları gibi Türkiye'nin her yerinde de bütün teşkilatlarıyla omuz omuza olduklarını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, 77 milyonun duasını alarak yola çıktıklarını dile getirerek, "Sadece toprağın üstündekilerin değil, toprağın altındaki aziz şehitlerimizin de rızasını alarak bu yola çıkmışız" dedi.

"BİZ DUALI BİR EKİBİZ, MİLLETİN DESTEĞİNİ ALMIŞ BİR EKİBİZ"

Görevi aldıklarında Ankara'da oturmadıklarını, ilk hafta içinde Konya'ya, İstanbul'a ve Sögüt'e gittiklerini, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve diğer manevi önderlerin diyarlarını gezdiklerini anlatan Davutoğlu, şimdi de Habib-i Neccar'ın huzurunda olduklarını işaret ederek, "Biz dualı bir ekibiz. Biz milletin desteğini almış bir ekibiz. İşte milli irade kavramına sahip çıktık, çıkacağız. Milli iradeyi en iyi Hataylılar anlar. Vatandan yaklaşık 20 yıl ayrı kaldıktan sonra vatanla tekrar kucaklaşan ve kıyamete kadar vatanımızın omurgası olacak olan Hataylılar bilir milli iradeyi" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, salondakilere "Şimdi o yürekli insanların torunları, Hatay Meclisi'nin o yürekli yiğit insanlarının torunları nasıl 23 Temmuz 1939'da milli iradeyi Hatay'da tecelli ettirmişseniz, inşallah Haziran 2015'te de milli iradeyi hakim kılacak mıyız. Bu milli iradeyi hakim kılarken Hatay'da Türkiye rekoru kırmaya hazır mıyız" sorusunu yöneltti. "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, her bir Hataylı'yı saygıyla selamladığını, her birini bağırlarına bastıklarını söyledi.

"BİR BAŞKA MERHAMET DESTANI YAZDIK"

 

Davutoğlu, kadim siyaset anlayışlarının üçüncü ve en temel prensibinin merhamet ve şefkat olduğunu kaydetti. AK Parti'nin, Türk siyasetine ve dünyaya her bir platformda hep vicdanla seslendiğini, insanlığın vicdanı olduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantılarında da Davos'ta da her platformda herkes sustuğunda, AK Parti ve onun temsilcileri sadece vicdanın sesini dinlediler. İşte merhamet. Devletleri kaim ve kalıcı kılan güç değildir, merhamettir. En çok da buradaki bayan kardeşlerim bilir merhameti. Biz bir taraftan vatanımızın her bir köşesine merhamet tohumları ekerken, engelli kardeşlerimize büyük sosyal yardımlar yaparken, her bir köşesine vatanımızın hastanelerle hastalarımıza şevkatin en güzelini sunarken, ulaşım hatlarıyla vatandaşlarımıza en güzel seyahat merhametini sunarken, bir taraftan da Hataylılar'ın en iyi bildiği ve Hataylılar'ın en iyi şekilde hayata geçirdiği bir başka merhamet destanı yazdık. Suriye'den gelen kardeşlerimize etnik ve mezhep ayrımı yapmadan kucağımızı açtık. Hatay'a teşekkür ediyorum, bu merhamet şehrine, bu rahmet şehrine, bu bereket şehrine teşekkür ediyorum."

Başbakan Davutoğlu, Hataylılar'ın Suriyeli mültecileri bağrına bastığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Allah aşkına bir kez daha kendimize soralım: Suriye'den gelen kardeşlerimize hiç sorduk mu 'Sünni misin, Alevi misin, Müslüman mısın, Hristiyan mısın' diye. Sormadık. 'Türk müsün Arap mısın Kürt müsün' diye sormadık. Bizim kültürümüzde bir mazlum kapımıza gelirse ona gönlümüzü, bağrımızı açmak vardır.

Aziz Hatay, mukaddes Hatay, Habib-i Neccar'ın merhametini barındıran Hatay. İşte siz bir destan yazdınız. 2 milyona yakın mülteciyi ağırladık Suriye'den ve Irak'tan. Sadece Suriye'den 1 milyon 750 bin, Hatay'da da 200 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz var. Biz hiç bir zaman mezhep, ırk ayrımına dayalı siyaset gözetmedik. Beşar Esed'le ilişkilerimiz iyi olduğunda hiç mezhebini düşünmedik. Hiç bir ayrım gözetmedik. Allah şahittir ki ne bu topraklarda ne de bölgemizde, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, mezhep ve ırk temelli politikayı benimsemedik böyle bir politika takip edenin de AK Parti kadroları arasında yeri yoktur."

KİM NE DERSE DESİN..

Merhamet hareketi olduklarına işaret eden Davutoğlu, "Eğer Suriye'de zulüm olmamış olsaydı, 2011'de hedeflediğimiz gibi şu anda Türkiye, Suriye, Ürdün, Lübnan bütünleşmiş olacaktı. Ama maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu zulümde ısrar ettiler. Maalesef bir taraftan Esed rejimi bir taraftan da IŞİD vahşeti Suriye halkına acılı günler yaşattı, yaşatıyor. Biz ne olursa olsun, kim ne derse desin Suriye'den gelen her kardeşimizi hiç bir ayrım gözetmeden bağrımıza bastık basmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"HERKES HATAY'DA DERS ALMALI"

Davutoğlu, "İnşallah bir gün Suriye'ye de barış gelecek. Hatay'daki barış, Sünni, Alevi, Müslüman, Hristiyan, Türk, Kürt, Arap Hatay'da nasıl barış içinde birarada yaşadıysa Hatay örneğinden hareketle inşallah bütün Ortadoğu'ya da bir gün barış gelecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ilim ve irfan merkezi olan Hatay'a yeni bir üniversite kazandırmaya kararlı olduklarını ifade ederek, Mustafa Kemal Üniversitesinin yanında İskenderun'a yeni bir üniversite kurulacağını bildirdi.

Hatay'ı bir ilim diyarı, bir üniversite merkezi, bütün güzelliklerin buluştuğu bir kültür diyarı yapmaya hazır olduklarını belirten Davutoğlu, kentte dünyanın ikinci büyük mozaik müzesinin açılışını yapacaklarını söyledi.

Samandağı'nın turizm bölgesi ilan edildiğini ama tüm Hatay'ın başlı başına bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, Hatay'ı dünyada herkesin hasretle ziyaret etmek istediği bir turizm havzasına dönüştürmek istediklerini vurguladı.

"Mazlumlara yardım ediyoruz, edeceğiz"

AK PARTİ AŞK, SEVDA KARDEŞLİK PARTİSİ

AK Parti'nin aşk, sevda kardeşlik partisi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, salonu dolduranlardan tüm ilçeleri, evleri kapı kapı gezmelerini ve vatandaşları partilerine davet etmelerini istedi.

Kenti merhametin başkenti olarak nitelendiren Davutoğlu, salonu dolduranların "Mazlumların onuru Türkiye'nin gururu" sloganları üzerine "Mazlumlara yardım ediyoruz, edeceğiz" dedi.

 

Dün Konya'da Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir araya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, "Dedi ki Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e sahip çıkın. Sahip çıkacak mıyız? Mazlumlara sahip çıkacak mıyız? Ecdadın emaneti olan her bir toprağa sahip çıkacak mıyız? Kim karşımıza dikilirse dikilsin, kim kumpas kurarsa kursun, bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıracak mıyız" diye sordu.

Alandakilerin hep bir ağızdan "Evet" demesi üzerine Başbakan Davutoğlu,  "Biz milli birlik ve beraberlik derken, biz Çözüm Süreci derken, birlik içinde kesret, kesret içinde birliği kastediyoruz. İstiyoruz ki ülkemizin her bir vatandaşı, konuştuğu ana diliyle, yaşadığı kültürüyle saygıya, ihtirama her zaman layıktır, layık olacaktır. Tarihdaşlığımız, kaderdaşlığımız daim olacak, herkes eşit vatandaşlık hakkından istifade edecek" dedi. Salondakilere "Birileri bu ülke vatandaşları arasına Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı getirirse onun karşısında AK Parti olarak dimdik durmaya hazır mıyız? Kim ne yaparsa yapsın Hatay'da olduğu gibi birliğimiz korumaya kararlı mıyız' diye soran Davutoğlu, "Evet" karşılığını aldı.

"MİLLET KONUŞTU MU HERKES DİNLEYECEK"

Salondakilerin "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Hepsi dinleyecek. Millet konuştu mu herkes dinleyecek" diye konuştu."O hain gelecek hesap verecek" sloganlarına da Davutoğlu, "Suriye'deki mazlumlara yardım için giden MİT tırlarına operasyon yapma zilleti gösteren herkes hesap verecek" ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dün yine biz Çözüm Süreci derken, Cizre'de birileri provokasyona kalkıştı. Buradan bir kez daha, barış ve kardeşlik diyarı Hatay'dan bütün ülkemize sesleniyorum, bu ülkede kim böyle provokatif eylemlerle kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amonoslar gibi dimdik duracağız. Çözüm Süreci'ni her ne suretle olursa olsun inşallah başarıya götüreceğiz. Bu provokasyonlara karşı her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz."

Salondakilerin "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir" sloganları üzerine Davutoğlu, bunun en güzel slogan olduğunu ve bunu Tunceli'de de Erzurum'da da yurdun her yerindeki kongrelerde duyduğunu söyledi. Davutoğlu, "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir, aynı şekilde Alevi-Sünni kardeştir, ayrım yapan kalleştir" ifadesini kullandı.

 
Erzurum’da 11 ayda 129 şirket kuruldu
 
Dikkatler 2014 ADNKS’de
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dağlar 29 Aralık 2014 Pazartesi 20:29

can

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Akif, ruh ve fikir dünyamızın rehberi’
Davutoğlu, '"Milli mücadele ruhunun hayat bulması için fedakarca ömrünü ...
‘Yeniden Büyük Türkiye'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '“Birileri umursamasa da, birileri omuzlarındaki ...
Ala ve Şahin, dibekte buğday dövdü
İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ...
 
Ala: ‘Suriyeli konusunda politikamız açıktır’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden ...
‘Önce şehrin talebesi olalım’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özellikle belediye başkanlarımız için söylüyorum. ...
’17 Aralık aşağılık darbe’
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “17-25 ...
 
Türkiye Şüheda’nın izinde
Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında ...
‘Türkiye paralel yapı ile olan mücadelesini kazanmıştır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin paralel yapı ile olan ...
Hastanede Patlama
Hastanede Patlama Son dakika depremlerinde ki habere göre, 13:00 sularında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva